PAMFLET | Ştiu ce-ai făcut în această vară! Unde s-au distrat politicienii noştri

PAMFLET | Ştiu ce-ai făcut în această vară! Unde s-au distrat politicienii noştri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ca în fiecare vară, rubrica Pamflet vă oferă în exclusivitate detalii „zemoase” despre cum şi-au petrecut, îşi petrec sau îşi vor petrece concediul figurile marcante ale politicii şi administraţiei locale. Anul acesta, cea mai interesantă ştire e că Florin Pâslaru şi Nicolae Bacalbaşa şi-au petrecut împreună concediul. Semn clar că amândoi sunt pe cale să zboare din prima linie a PSD.

Pâslaru şi Bacalbaşa, ca două turturele pe o bancă

Florin Pâslaru şi Nicolae Bacalbaşa, doi viitori foşti parlamentari PSD de Galaţi, au petrecut împreună concediul în această vară. Era şi logic să fie aşa câtă vreme ambii au fost sau urmează să fie trecuţi pe linie moartă de conducerea partidului. Florin Pâlsaru a fost ejectat de pe lista de candidaţi şi a primit apoi o funcţie călduţă ca să nu fie aruncat direct în stradă. Nicolae Bacalbaşa, în schimb, a reuşit să-i păcălească atât pe colegi cât şi pe alegători, aşa că a prins un post de deputat, dar cu siguranţă că nu va mai avea o astfel de onoare după ce a dat cu bâta în baltă de mai multe ori chiar de la tribuna Parlamentului. „Fireşte că au mers împreună în concediu. Sunt pe cale să devină foste glorii ale politicii gălăţene, deci au multe în comun. Probabil că vor mai petrece şi alte concedii împreună, după care, de la o vârstă, se vor retrage tot împreună la şah în parcul din Ţiglina. Doamne ajută!”, a spus analistul politic Marcel Curcudel.

Ionuţ Pucheanu nu a plecat din Galaţi, dar a mers la plajă

Ca să demonstreze că nu e un burghez care abia aştepta să se împlinească politic ca să o taie în vacanţe prin Bermude, primarul Ionuţ Pucheanu a decis ca în concediul de anul acesta să nu plece din oraş, ci să se relaxeze la bazele de agrement pe care le avem în dotare. Astfel, Pucheanu şi-a luat liber de la Primărie şi a mers zilnic la Plaja Dunărea, aşteptând cuminte zi de zi ca cei care au luat locul în concesiune să bage şi apă în bazine. „Era convins, săracul, că din zi în zi va avea unde să facă o baie. N-a pupat. Ce să-i faci? E gălăţean ca noi toţi, deci, în principiu, e credul. Încă mai pune botul la ce spune unul sau altul”, a comentat analistul Marcel Curcudel. Pucheanu a confirmat pentru rubrica Pamflet că a dorit să aibă parte de o vacanţă liniştită în mijlocul oraşului care i-a dat totul. „E mai bine aici. La Plaja Dunărea e foarte linişte. E atât de linişte încât nu ştiu ce se întâmplă, de ce nu vin oamenii să se distreze”, a spus primarul Galaţiului.

Picu Apostol Roman n-a fost lăsat să iasă din ţară

Tot la Plaja Dunărea a fost de câteva ori şi viceprimarul Picu Apostol Roman. „Nu şi-a dorit asta, dar nu a avut de ales. A încercat să iasă de câteva ori din ţară, dar cei de la vamă nu l-au lăsat să iasă în trening. Aşa că a mers şi el unde a putut”, ne-a povestit un apropiat al lui Picu.

Vaca-n Ţară

Sursa foto: Facebook, Florin Pâslaru

Pamflet în versuri

Natură moartă cu unghii negre, de Submarin Cosorescu

Ce putoare exală şmecheria cu şlapi şi cu papuci

în autobuze şi în tramvaie!

Chiar şi în biserică intră biruitoare madama nesimţirea

îmbrăcată şi încălţată cu accesorii de plajă!

Dacă nu eşti atent, îţi pică literele şi cifrele din buletin

şi simţi cum ţi se înmoaie

şi se sfărâmă perspectivele încă din uter, încă din faşă!

 

Pute ireversibil a natură moartă cu unghii negre

şi a sconcs dat în eliberare generală!

Trebuie decretată stare de necesitate şi cod multicolor

de apocalipsă la nivel gălăţean!

Trebuie urgentată catedralei mântuirii neamului prost,

ca să nu mai fie atâta năvală

şi ca să aibă unde să intre şi să se afişeze orice mârlan!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului:

Sursa foto 2 din galerie: Facebook, Florin Pâslaru

Viorel Ştefan a plecat la Zidul Plângerii

Dat afară din Guvernul Dragnea într-o pauză de şedinţe, Viorel Ştefan a plecat să îşi deplângă soarta la Ierusalim. Fostul minsitru al Finanţelor a fost foarte trist când a părăsit Executivul, aşa că a căutat un loc unde să verse o lacrimă fără să îl întrebe nimeni de ce. „Nu îşi plânge lui de milă, că nu are motive. Până la urmă, are lovele să-şi pună şi în cap, că doar aşa a stat în politică până acum. Dar s-a dus acolo să plângă soarta financiară a poporului român, văduvit de bunăstare prin eliminarea sa de la guvernare. Avea multe proiecte bune prin care spera să aducă poporul la un nivel financiar nemaivăzut”, a explicat analistul politic al rubricii Pamflet de săptămâna asta. El a confirmat călătoria la Ierusalim. „Am fost acolo ca să mă liniştesc. Şi să mă rog ca cei care au venit după mine să poată face mai multe decât aş fi putut eu. Doamneeee, cât aş fi putut face pentru poporul meuuuuu, Doamneee”, a strigat Viorel Ştefan când l-am întrebat cum şi-a petrecut vacanţa.

Ştefan cel Sfânt

Marius Stan a lucrat la Noua Primărie

Un gest emoţionant al lui Marius Stan în această vară. Deşi nu mai are nicio treabă cu Galaţiul, fostul primar şi-a luat concediu ca să vină zilnic pe şantierul de la Noua Primărie. „Doar aşa să reuşească Pucheanu să inaugureze în mandatul lui Primăria începută de mine. O fac benevol, e un ultim gest de curtoazie faţă de cei care m-au învins corect într-o bătălie electorală”, a declarat fostul edil al Galaţiului, Marius Stan.

Stanca Granit

CLICK AICI pentru a CITI MAI MULTE din categoria PAMFLET

Precizare
Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".
Citit 1016 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2017 21:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.