A fost inventată ÎNGHEȚATA care nu se topeşte

A fost inventată ÎNGHEȚATA care nu se topeşte
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare şi Bioterapie din provincia Kanazawa, Japonia, a inventat o îngheţată pe băţ care rezistă la temperaturi ridicate, vândută sub numele de Kanazawa Ice.

Dacă sună ca şi când o echipă de cercetători a făcut o descoperire accidentală şi a inventat un produs ingenios, chiar asta s-a întâmplat în acest caz. Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare experimentau pe căpşuni în eforturile de a ajuta fermierii afectaţi de tsunami-ul şi cutremurul din 2011 să-şi vândă produsele. Fructele nu erau suficient de atrăgătoare pentru a fi vândute pe piaţă, dar un patiser local dorea să încerce să folosească polifenoli, substanţe chimice prezente în fructe, să facă un desert. Un test a descoperit că polifenolii au solidificat frişca aproape instantaneu, ducând la experimentarea adăugării extractului de căpşuni în deserturi îngheţate pentru a crea îngheţata care nu se topeşte, a relatat gustarte.ro.

Înghețata este vândută pentru aproximativ 500 de yeni (4,50 dolari). Cei interesaţi să încerce această îngheţată cât mai repede trebuie, însă, să meargă în Japonia.

Sursa foto: twitter.com

Citit 1758 ori Ultima modificare Luni, 14 August 2017 19:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.