Premiu de 30.000 de euro | Un gălăţean este MARELE CÂȘTIGĂTOR Chef la cuţite (FOTO şi VIDEO)

Premiu de 30.000 de euro | Un gălăţean este MARELE CÂȘTIGĂTOR Chef la cuţite (FOTO şi VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Marele câştigător al celui de-al patrulea sezon „Chefi la cuţite” şi al premiului de 30.000 euro este Andrei Olteanu, un bucătar născut în Tecuci, judeţul Galaţi. „Îl cheamă Olteanu - Cristian Andrei Olteanu, dar e moldovean din Tecuci, locuieşte în Bucureşti şi e bucătar în Pipera”, aşa scriam, în urmă cu o lună, în rubrica „Tv Mania”, despre noul câştigător al competiţiei culinare de la Antena 1. La acea vreme, tecuceanul reuşise să treacă de toate provocările şi tocmai intrase în echipa lui chef Sorin Bontea. E drept, el voia la chef Cătălin Scărlătescu, dar ce mai conta? Doar faptul că pentru el bucătăria înseamnă savoare.

Mai ales că pe el dragostea l-a calificat în bucătărie. Şi nu oriunde, ci tocmai în Italia, unde un prieten avea restaurant, în care lucra sora lui. Şi tecuceanul nostru s-a tot dus, zi de zi, la restaurantul acela… „Era un prilej minunat să fiu lângă sora lui mai tot timpul şi, uşor-uşor-uşor, am reuşit să lucrez lângă sora lui. Până s-a terminat”, mărturisea Andrei.

Meniu complet, presiune uriaşă

Finala "Chefi la cuţite", difuzată marţi seara, la Antena 1 a fost una cu emoţii extraordinare, dar şi cu o probă pe măsură: un meniu complet care să includă un starter, un main course şi un desert semnătură! Juriul a fost format din chefi de renume, precum Nicolai Tand, oameni de calibru, cu pretenţii foarte mari au notat plating-ul, savoarea şi textura preparatelor.

Andrei Olteanu, concurent în echipa chef Bontea, a avut de înfruntat doi adversari din echipa chef Florin Dumitrescu. Nu a fost singur, ci şi-a format o echipă la fel de puternică, din foşti concurenţi „Chefi la cuţite”: Ionuţ Chiriţoiu (fost coleg de echipă), Mihai Ionescu şi Florian Lazăr (foşti membri ai echipei lui chef Scărlătescu).

Vulcan de emoţii

La finalul serii, banda care le-a măcinat nervii timp de opt confruntări a adus în faţa finaliştilor, ascunsă sub un capac, farfuria pe care era trecut numele câştigătorului.

„Îmi bate inima ca la balamuc! Cred că o să îmbătrânesc de tânăr! Îmi doresc extraordinar de mult să câştige Andrei pentru că zic eu că merită!”, se plângea chef Bontea căruia i se părea că banda merge mai încet ca niciodată. De cealaltă parte, chef Dumitrescu se gândea că umilinţa ar fi prea mare să piardă în condiţiile în care are doi finalişti, nu unul.

În clipa în care Gina Pistol a anunţat: „Câştigătorul Chefi la cuţite, sezonul al patrulea, 30.000 de euro este Andrei Olteanu!”, bucuria a explodat. Chef Sorin Bontea a sărit la propriu peste masa de jurizare şi-a aterizat direct în braţele bucătarului care i-a adus câştigul. „Chef, noi suntem câştigătorii!”, a mărturisit Andrei, dar chef Bontea l-a contrazis: „Nu, nu! Tu eşti, Andrei! Tu eşti! câştigătorul”.

„Ce simt? Moldoveanul Oltean sau Olteanul moldovean, a luat premiul! Farfuria este la mine! Nu-mi vine să cred! Sunt un vulcan de emoţii! Încă tremur! N-aşfi reuşit ca numele meu să fie dacă nu ar fi fost echipa asta minunată: Florin, Ionuţ şi Linguriţă! Cea mai bună echipă din toate sezoanele!”, a mărturisit Andrei Olteanu.

"În acel moment nu am mai simţit absolut nimic. Pur şi simplu eram pe altă planetă.  Am fost extrem de bucuros, iar când mi-am auzit numele m-am blocat. Am realizat că nu există limite în viaţă dacă îţi doreşti cu adevărat să realizezi ceva. Am învăţat că orice îţi propui poate să se transforme în realitate, dacă lucrezi îndeajuns… şi ai un dram de noroc”, au fost cuvintele lui Andrei Olteanu la final de seară.

Citit 18808 ori Ultima modificare Joi, 30 Noiembrie 2017 14:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.