Salutul subsecretarului

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

* Peste tot te lovești de chestiunea asta. Autoritățile române au inaugurat marți o nouă linie de metrou în București, la nouă ani după demararea lucrărilor și după o întârziere de cinci ani. În schimb, vecinii de la sud de Dunăre - scrie ziarul Libertatea - au construit o magistrală de lungime similară în doar patru ani. Acum înțeleg de ce-i dăm pe bulgăroi drept exemple proaste: că all-inclusive-ul lor e o rușine, că pensiunile n-au margarete, că ne fură mereu mașinile etc. Suntem invidioși pe ei, e o explicație solidă.
* Am întrebat și în social-media dacă noi, ăștia din provincie, avem voie să glumim despre metroul din Drumul Taberei sau îi lăsăm doar pe cei din provincie mutați în București. Sau, și mai bine, noi, cei rămași la vatră, putem discuta despre aeroport și autostradă, subiecte destul de grase și aflate la suprafață, nu ca modestia aia de tren subteran.
* Salutul cu cotul între oameni nu mai este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății, fiindu-ne recomandată altă schemă: să ducem mâna la inimă pentru a ne saluta cu persoanele pe care le întâlnim. Or, să-mi fie iertată ieșirea în decor, salutul cu ajutorul secretarului/subsecretarului. Era o figură folosită ultima dată în adolescență, doamnele n-au cum să știe despre ce este vorba.
* Câștigătorul la loto din Tecuci a fost prezentat cu lux de amănunte pe pagina de Facebook a Loteriei Române. Omul a încasat peste 3 milioane de lei și trebuie să se ferească de prieteni, căci pentru dușmani a avut vreme să dezvolte anticorpi. Cred că deja a primit un telefon de la o cunoștință: "Ce faci, frate? N-am mai auzit mare lucru de tine în ultima perioadă, nici nu te-am mai văzut... Mi-a venit să-ți dau un telefon. N-ai să mă împrumuți cu vreo jumătate de milion de lei noi?"
* O majoritate de 55 la sută dintre francezi ar susţine reintroducerea pedepsei cu moartea în ţara lor, indică un sondaj de opinie realizat de institutul de specialitate Ipsos. Beton, cum ar veni, se anunță vremuri curajoase! Dincolo, peste Atlantic, americanii consumă cantități industriale de hârtie igienică. Gogule, probleme, mă?

Citit 843 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Septembrie 2020 17:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.