De ce stau femeile în mijlocul trotuarului?

De ce stau femeile în mijlocul trotuarului?
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Vă rog să verificați, să nu mă acuzați că spun prostii: aproape fără excepție, două femei care stau de vorbă în stradă se așează fix în mijlocul trotuarului, fără să pară a le păsa de lumea care le ocolește sau trece chiar printre ele. Pare ciudat că se întâmplă așa, dar „eczistă o esplicație”.

Așa după cum spuneam și într-un articol anterior, femeile s-au aflat întotdeauna, în decursul istoriei umanității, în chiar mijlocul activităților casnice. Pentru cei care nu l-au văzut, citez din precedentul articol: „Locul femeii era în mijlocul bordeiului în care locuia familia. Pe laturi se aflau patul comun, cuptorul, ulcelele de gătit, raftul cu unelte casnice. Pe pat se aflau copiii mici, iar cei mari prin fața casei. În cuptor ardea focul, peste care se pregătea mâncarea. Bărbatul era plecat la vânătoare ori la muncile câmpului.

Cu o mână, femeia amesteca în oală, cu alta dădea să sugă ăluia mic, cu un picior mătura, cu celălalt îi mai snopea pe plozii obraznici. Simultan, era atentă la întoarcerea bărbatului acasă, dar mai și sporovăia cu vecina.” Am uitat să adaug: femeia mai avea încă o pereche de mâini și una de picioare suplimentare. Nu contează ce și cum folosea, important e că mai trebuia, în același timp, să coasă pieile pentru haine, să culeagă surcele și lemne pentru foc, să spele rufele, să hrănească progeniturile și orătăniile, să-și împopoțoneze fata etc. 

Nu s-a schimbat nimic de-a lungul evoluției; cu siguranță, nici nu se va schimba. Femeia va sta de vorbă mereu în mijlocul trotuarului, pentru că ea se află mereu în mijlocul tuturor lucrurilor.

Citit 6121 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.