Casa Legală britanică și salteaua delatoare

Casa Legală britanică și salteaua delatoare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Presa de scandal și vanitate de la noi s-a grăbit să anunțe că „președintele Klaus Iohannis participă la ceremonia de încoronare a regelui Charles al III-lea”. Spun că s-a grăbit, pentru că, la nici 10 minute de la publicarea veștii, un anume Trayan Băsesco ne-a băgat în ceață, scriind pe o rețea de socializare și alienare: „Chiar nu înțeleg la ce-i folosește chelului coroana aia de mărgăritar”. Încă nu m-am prins cine este persoana cu calviție vizată de comentariul internautului cu poreclă de fost președinte, dar nici nu voi reveni cu amănunte, nici măcar dacă voi intra în posesia lor. Haios este că, din cauza unei greșeli de redactare, pe invitația electronică trimisă lui Iohannis, era scris: „Charles vă așteaptă la Casa legală de la Rondra...”, semn că autocorectul și AI sunt un dezastru!

* O parte a presei bârfitoare ne aduce la cunoștință că Darius Vâlcov, proaspăt condamnat la 6 ani de închisoare, „și-ar fi deschis o bancă în Italia”. Nu-i de mirare. Păi, ce să facă omul cu lingourile de aur, să le țină la saltea? Nu zic că nu e și asta o soluție, însă comportă un risc mai mare. Cunosc cazul unui alt infractor care, după ce-a fugit cu niște bani ciordiți de la soacră-sa, s-a cazat la un hotel de semi-lux, iar patul având saltea cu memorie, a fost dat în gât la Poliție. Pentru că salteaua reținuse greutatea faptei și profilul moral al derbedeului. Din păcate, pentru Vâlcov, încă n-a fost inventată salteaua cu Alzheimer.

Pe surse atipice, am aflat că se poate obține un credit de nevoi personale „în doar 10 minute”, doar cu buletinul”, de la banca lui Darius Vâlcov. Singura condiție?! Poza din buletin să fie autoportret cu semnătură. De preferat, pictură în ulei de motor, pe motiv că sistemul bancar este unul dintre motoarele economiei. Iar ca să contracteze un credit imobiliar, solicitantul trebuie să fie în stare să deseneze, în creion, cel puțin 3 scene din celebrul serial spaniol „Casa de Papel”, cunoscut la noi și sub denumirea de „Fabrica de bani”.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2672 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:43

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.