Au intrat cu teancul în Casa Poporului

Au intrat cu teancul în Casa Poporului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Dacă Mihail Sadoveanu era contemporan și coleg de serviciu cu Ludovic Șică Mandolină Orban, azi am fi fost martorii unui teribil Breaking News: „Scriitorul a intrat în Palatul Parlamentului cu o grenadă. Se bănuiește că este Grenada Florilor, ediția princeps! Trupele de geniu chemate la fața locului să dezamorseze situația au relatat că au găsit un CUI, însă nu-și dau seama dacă e al unei persoane fizice autorizate sau al unui sereleu de apartament”.

Cum însă, în zilele noastre, Sadoveanu nu e decât un nume de clan interlop, ne găsim în frustranta situație de a ne „mulțumi” și cu ceva mai modest: „O tânără din AUR a încercat să intre în Parlament, cu gloanțe în geantă”.

Sursele rele de gură și puse pe glume la nivel înalt spun că alea erau gloanțe oarbe, în sensul că nimeni n-a mai văzut așa ceva până acum. Cu alte cuvinte, ne-a cam trecut glonțul pe la urechi și vata pe la nas, cum obișnuiesc să delireze reporterii cu vocație de „analist funest”. Un deputat e convins și acum că cele 4 sunt „cartușe de țigări de contrabandă”.

Impresionat de gestul tinerei cu gloanțele, un alt parlamentar a povestit că, acum un an, el a venit în Parlament, cu un teanc, model „Sutien-An-Men”. Până să se prindă colegii că-i vorba de un teanc de bani, lăudărosului i se recomandaseră deja vreo trei clinici de psihiatrie și două cursuri de story-telling. Așa de șocantă a fost imprudența tinerei care a pus autoritățile pe jar și pe alte clișee jurnalistice, încât analiștii militari și soția lui Smiley au exclamat, la unison: „Pistol cu apă!

* Peste 30 de obiecte care au aparținut familiei Ceaușescu sunt scoase la licitație. Printre ele, teza de doctorat a Elenei Ceaușescu. N-o să vă vină să credeți, dar cel care s-a arătat interesat de licitație este însuși ministrelul Lucică Bode. Vrea să cumpere teza de doctorat a Lenuței, ca să-nvețe și el colindul ăla cu „Să trăiți, să înfloriți / Ca polimerii, ca poliperii / În mijlocul verii”. Bode crede că între el și Lenuța-de-tristă-amintire există o chimie specială.

⇒Baba arde și țara se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1785 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.