Sanna are mere fără alcov - Viața și Opera

Sanna are mere fără alcov - Viața și Opera
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
  • Contrar obișnuinței, rubrica de azi se lasă pradă frivolității știrilor de cancan și panaramă mediatică.

* Fostul premier al Finlandei, Sanna Marin, divorțează. Să mă ierte domnul Cristi Borcea pentru îndrăzneală și rea-voință, dar asta nu este o aluzie. La fel de respectuos aș vrea să-i atrag atenția lui Ciprian Marica, fostul fotbalist care joacă în reclame la pariuri: Cipi, să știi că, nici măcar pentru finlandezi, „a divorța” nu înseamnă „a arunca prosopul”, în pofida speculațiilor pugilistice. La aflarea veștii că Sanna Marin divorțează, analiștii matrimoniali au intrat și ei în vrie: „Ce i-a venit? De la ce s-au luat?!” Gurile tendențioase spun că de vină ar fi și faptul că fostul premier, Sanna Marin, a confundat Finlanda cu Finlandia, cât și invers.

* Un tânăr a furat moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur din Capela Sfânta Elisabeta Cotroceni din București. Dumnezeu știe de ce. Specialiștii în tălmăcirea defectuoasă a dogmelor și scrierilor creștine spun că gestul tânărului este efectul derutei provocate de expresia „Yoan Gură de Aur” și de cutuma că, în vremuri de criză profundă, Yuanul și metalele prețioase sunt cele în care oamenii văd speranța.

* După ce în presă a apărut informația că soția și nora sunt angajate în instituții din subordinea sa, Petre Daea a oferit explicații: „Este o pasiune pentru agricultură în familie”. Despre noră, ministrul pasionat al Agriculturii a adăugat: „E opțiunea unui copil care are și ea dreptul să se ducă acolo unde libertatea constituțională îi dă posibilitatea să-și aleagă drumul acesta”.

Cred că și El Chapo din Sinaloa avea o pasiune pentru agricultură în famiglie, că altfel nu înțeleg de ce a abuzat de dreptul constituțional de a lucra pământul. Mai precis, l-a săpat. Ca să evadeze.

La final, vă rog respectuos să-mi permiteți o rătăcire cinematografică, chiar cu riscul de a-i indigna pe fanii lui Tom Hanks: „Cormoran, Forest, Cormoran!”

⇒Baba arde și țara se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1726 ori Ultima modificare Marți, 23 Mai 2023 12:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.