Mătura nocturnă și cleaningul familial

Mătura nocturnă și cleaningul familial
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Tabloidele sunt aidoma șervețelelor nazale: îți dai seama cu adevărat de importanța lor, abia când nu te afli în proximitatea lor. Personal, fără umorul involuntar de tabloid, aș trăi cea mai cruntă plictiseală deontologică, pardon de alint! O astfel de publicație a găzduit, zilele trecute, un articol cu minunăția aceasta de titlu: „De ce nu e bine să mături noaptea?

Am fi tentați să credem că noaptea e făcută pentru a dormi, doar că a fost consacrată ca sfetnic bun. E o viziune minimalistă și previzibilă asupra vieții. În realitate, nu toți oamenii așteaptă noaptea pentru a se odihni. Există destui care, încă din cele mai vechi timpuri, se folosesc de prezența nopții pentru a face curat. Sau, cum spunem noi, la țară, pentru a-și dezvolta abilitățile de cleaning familial. Măturatul nocturn nu mai este la modă. E desuet și ineficient. Nu întâmplător, din ce în ce mai mulți oameni folosesc noaptea pentru a comite un gest de inconștiență onirică, față de care unii dintre noi ne-am putea rușina: pun capul pe pernă, pentru a dormi și a se odihni, fără nicio remușcare, speriați inclusiv de avertismentele specialiștilor din tabloide. Unul nu s-ar gândi că, în tot acest timp petrecut în lumea viselor, ar putea da cu mătura prin casă.

Un alt motiv pentru care, noaptea, stăm departe de mătură este disconfortul psihic pe care ni l-ar putea provoca gândul că, undeva, o vrăjitoare sensibilă suferă în tăcere. Eu însumi am renunțat la obiceiul de a mătura noaptea, încă de pe vremea în care vecinii îmi băteau cu covorul în țeavă, pe motiv că aduce ghinion.

* Potrivit medicilor, „carnea prăjită la grătar provoacă reumatism”.

Nu râdeți zgomotos, că nu-i de plâns! Există dovezi că dacă frigeți ciuperci pe grătar, există riscul ca, pe lângă reumatism, să nu mai puteți ajunge la Nagasaki sau la Fukushima săracului. De asemenea, o ceafă la grătar poate face mai mult rău chiar și decât un bulgar impertinent și încăpățânat.

⇒Baba arde și țara se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1568 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:41

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.