Siguranța și Ordinea s-au mutat în fundul curții

Siguranța și Ordinea s-au mutat în fundul curții
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Un francofon din județul Botoșani a spus, la o chermeză, că „Secolul 21 va fi haios sau va avea toaleta în fundul curții”. Parțial, ca să nu zic total, a avut dreptate: peste două luni, tânărul francofon avea să se facă polițist rural în județul Botoșani. Alți doi prieteni de-ai săi au îmbrățișat cam aceeași meserie, în sensul că, după petrecerea respectivă, mangă fiind, au îmbrățișat ritualic câte un copac, în drumul lor inițiatic către casă. Așa le-a venit și ideea de a face școala de tâmplari. Câteva săptămâni mai târziu, la petrecerea de absolvire, au avut revelația că, asemeni domnului de la trupa Taxi, le plac foarte mult spațiile mici de lemn. Fapt pentru care, în zilele noastre, dar mai ales ale lor, cei doi tâmplari confecționează WC-uri de esență și chintesență moale, pe care, cu puțin noroc, le vor vinde Ministerului de Interne. Același minister care, din lipsă de bani și de scrupule, și-a achiziționat mașini bengoase, adică bemveuri, ca să halească și gura la un pretin de-ai lui Klaus din Sibiu.

Și tot din lipsă de bani, mai multe posturi de poliție din județul Botoșani sunt nevoite să-și schimbe toaletele de lemn din fundul curții, cu unele noi, de aceeași factură și din același material. Tot răul spre bine, pentru că cei mai contemplativi dintre polițiștii rurali din Botoșani au prins deja aripi. În sensul că, petrecând timpul lor de meditație în acele toalete mici de lemn, au ajuns să viseze să ajungă măcar în semifinala de la „Românii au talent, polițiști, siguranță și ordine, cât și bemveuri în fundul curții”.

Specialiștii în meditația de nevoi personale și vise culturale spun că nu este nimic anormal cu năzuințele acelor polițiști. Un psiholog ezoteric din Dorohoi, apropiat al unui șef de post din județul Botoșani explică:

Așa cum a zis și domnul Andrei Maraux, de nevoie, omul visează. Dacă nu cai verzi, măcar la ziua în care va ajunge ca Vulpița&Viorel sau măcar ca ăla mic care a recitat frumos la Românii au mult talent. Totul e să treci în faza următoare și, cu puțin noroc, să tragi apa la timp, cât și frâna de la bemveu’. Restul, vorba președintelui, este tăcere, celeritate și un pic de îngrijorare, că astea n-au omorât pe nimeni”.

⇒Baba arde și țara se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1633 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.