Ministrul de Interne e mai doctor decât îl credeam

Ministrul de Interne e mai doctor decât îl credeam
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Stimată Cititorime, dragi consumatori de satiră și umor deosebit de grav, bun venit pe cap de locuitor la rubrica „Baba arde și țara se piaptănă”, în care râde ciob de oană spartă!

Vi se pare oarecum familiară fraza de început?! Nu vă contrazic, însă vreau să precizez că nu este copiată de nicăieri, deci nici vorbă de plagiat. Vă mulțumesc pentru înțelegere și încredere!

Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) a decis: ministrul de Interne, Lucian Bode, nu a plagiat în cartea care reprezintă teza sa de doctorat. Rugămintea mea e să nu mă-ntrebați cui îi aparține marmota subtil sugerată de acest verdict sau dacă marmota aia împachetează ceva, pentru că n-aș vrea să ducem doctoratul omului în derizoriu. Din nou vă mulțumesc pentru înțelegere!

Însă dați-mi voie să remarc ceva mult mai interesant decât autenticitatea și profunzimea operei ministrului Bode. Și anume denumirea instituției care s-a pronunțat: CNECSDTI! Numai mie mi se pare că seamănă cu o expresie prozaică sau trivială din limba islandeză?! Aș îndrăzni și o traducere, însă mă tem că, în loc de „Consiliul Național de Etică”, s-ar putea să dau peste celebra: „A, da, mă, îl știu! E domnul acela care a adormit pe bancheta din spate, pe vremea în care puțină lume știa că este doctor în ceva”.

* Singurul submarin din dotarea forțelor navale din România este Delfinul! Sună de parcă tocmai v-am descris noua pasiune coregrafică a primarului Emil Boc, care a renunțat la „Pinguinul”, după ce s-a făcut de rușine la o nuntă. În realitate, e cum am zis: singurul submarin din România se numește Delfinul și stă nemișcat din 1996! Singura lui șansă de a se face util este ca primarul localității Costinești să-l cumpere prin programul „Epava”, pentru a înlocui celebrul vestigiu-simbol al stațiunii cu același nume.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1649 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 01:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.