În psihopat cu dușmanul gândirii

În psihopat cu dușmanul gândirii
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Slavă Cerului! În presă au apărut imagini spectaculoase surprinse pe cerul Germaniei. Un meteorit a fost filmat în timp ce intra în atmosfera Pământului. N-a durat mult. Cam cât a fost văzut și Iohannis în ultima lună plină. Paparazzi care au reușit să surprindă apariția meteorică a bolovanului cosmic spun că și Iohannis a intrat în atmosfera si vibe-ul anului 2024, tot pe calea aerului. N-a fost văzut decât câteva secunde. Cam cât i-a luat să-și aducă aminte că, la înălțime, te simți în apele tale. De ca și cum ai fi cu dorința în Shengen și cu sufletul în Rai.

* Cred că am dubiosul nărav de a trai într-un univers atipic. Unii îi spun "univers paralel". Al meu este "univers paralelipipedic". Să mă explic: pentru mine, universul paralel e acel univers în care mimez atenția, vigilența, practic gândirea fast-food, tratez traiectoria în viață și drumul până la cafetieră de ca și cum ar fi teldrumul spre Binecuvântare și Mântuire. Și cum stăteam eu, luni, în acest univers paralel, m-am dat jos din pat, brusc și otova, pentru a-mi prepara cafeaua matinală. Convins că toate drumurile duc la aroma, n-am băgat de seamă că unul dintre drumurile care duceau către bucătărie e pavat cu intenții ludice și colțuroase. Așa am ajuns să calc pe o piesă de Lego de formă paralelipipedică. Între două diatribe rostite cu vocea gâtuită de emoția durerii de picior, m-a lovit revelația: ăla în care trăiesc eu, lunea, se numește "univers paralelipipedic". Da' stați așa, că nu s-a terminat! În timp ce mă bucuram de aroma cafelei, curiozitatea mi s-a lipit de ecranul telefonului în care zace o aplicație Meteo. Și... ce să vezi?! "-3 grade Celsius, dar se simt ca -6 grade".

Hopa, ăsta e alt univers! Dacă nu-s atent, s-ar putea să intru și în ăsta, până la gât! Tardiv! Eram deja acolo, în noul univers termodinamic. Ăla în care termometrul mă tratează cu mercurul instabil emoțional, iar timpul se dilată după cum îl taie capul. Concluzia?! Era luni, 22 ianuarie, însă se simțea de ca și cum ar fi fost Sâmbăta de Sus.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1767 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 02:16

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Iulian
    Marți, 23 Ianuarie 2024 10:46
    95.76.32.***
    Corect articol, în asentimentul poetului bulevard, George Coșbuc „nu cerceta aceste legi, căci ești nebun de le-nțelegi”
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.