Recycle Bin Laden s-a mutat la Brăila

Recycle Bin Laden s-a mutat la Brăila
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Cu ani buni în urmă, o reclamă tv promova virtuțile unuia dintre nenumărații detergenți smart, spunându-ne, metaforic și îndrăzneț, că "murdărirea este bună". Nu mai țin minte câtă subtilitate isteață și ingenuă conținea alegoria construită cu ajutorul bunătății murdăririi, însă mulți dintre semenii noștri au reținut doar sensul propriu, enunțul sec, indignant și pestilențial: murdărirea este bună, da' trebuie să te ții de ea. Iar pentru asta, nu-ți trebuie decât un pic de consecvență și un dram de respect pentru jeg.

Prefectura Brăila a anunțat, marți seară, că a fost declarată starea de alertă în județ pe o perioadă de 30 de zile, din cauză că operatorul de salubritate nu a mai colectat deșeurile.

Doamne, da' frumos mai știm să vorbim despre gunoaie și mizerie, dacă-mi este permis echivocul aseptic și polisemantica igienică!

Ironic sau nu, istoria coincidenței pare că se repetă, ca să ne ia la mișto! Pe noi, în general, și pe brăileni, în special. Starea de alertă pricinuită de gunoaie și declarată de Prefectura Brăila are loc într-o perioadă mizerabilă din punct de vedere politic, cum ar zice doamna Clotilde Armand, primărița de la Sectorul 1. Dacă la Brăila s-ar sărbători, acum, beneficiile curățeniei morale, la festivități ar trebui invitată artista-activistă de mediu Ecologeala Pugaciova. Să le cânte de dor și jale albastră iubitorilor mediului verde și celebrului Green Deal. În traducere otova, ne place curățenia deghizată, mediul curat, orașul și energia verde, dar nici cu murdărirea explicită nu ne este rușine.

Clotilde Armand s-a lăudat, nu o dată, precum ecologista-n târg, că luptă cu Mafia Deșeurilor, de parcă asta trebuie să facă un primar: să lupte cu Mafia, pentru că Justiției îi este rușine și o pufnește râsul. Nu știu dacă la Brăila cineva luptă cu Mafia Murdăririi și a Gunoaielor sau cu temutul Recycle Bin Laden, dar ceea ce mă neliniștește este neobosita ambiție a eco-îngrijoraților de a transforma Visul verde în Orașul merde, iertată să-mi fie franceza îndoielnică! E modelul îmbrățișat și consacrat de Clotilde. Ca și în sectorul franțuzoaicei, la Brăila situația este merde, dar și malraux. Că avem nevoie de diversitate și multiculturalitate... ca de aer curat.

⇒Alte babe care ard, aceeași țară care se piaptănă

*Precizare: Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Conținutul este proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1517 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2024 13:57

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de Iulian
  Joi, 13 Iunie 2024 13:40
  95.76.32.***
  Cert este că Brăila o să devnă capitala Buzăului din Galați.
  1
  1
 • postat de Iulian
  Joi, 13 Iunie 2024 12:28
  95.76.32.***
  Mai știți vorba ? cică este o „Brăilă” adică o panaramă...vă zic cu inima pe sufleul meu de gălățean, suntem cu 8 ani în urmă și se pare că sigur se vor mai adauga 4...eu 4 am avut numai la școală, dimineața e discutabilă.
  1
  1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.