Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a anunțat, nu demult, că Guvernul vrea să identifice proprietățile pentru care cetățenii români nu plătesc taxe.
Doamnelor, cât și doamnelor gospodine, pregătiți-vă arsenalul, că nu e departe ziua, iar cu ăștia nu e de glumit! Dragi gospodine, pregătiți-vă borcanele cu murături antiaeriene, că vin dronele! Ai un coteț, în care, pe vremuri, în timpurile ancestrale, de basm, țineai rața aia pe care ți-a ciordit-o cățelușul cu părul creț? Geană vigilentă la văzduh, mâna pe borcan, că sosesc dronele lui Cseke Attila, ca să-ți scaneze cotețul pe care nu l-ai declarat! Deții o magazie vai de steaua ei, în care, mai ieri, țineai la păstrare și macerare damigeana cu vișinată, lângă poza aia din ziar cu cristalele Swarovski? Pregătește un borcan de castraveți murați sau în oțet și pentru drona care dă târcoale magaziei nedeclarate și nefiscalizate!
Aud că Guvernul pregătește drone și pentru excesul de precipitații din băile românilor?! Care precipitații? Alea care, așa cum a scris și în "Le Monde", s-a nins, s-a... toate, de-a ajuns și la urechile lui Cseke că, în băile românilor, s-a depus strat gros. Dar ce spun eu strat gros, că sunt deja 3 straturi de Zewa. A nins cu hârtie igienică... ca-n povești! Bașca, în niscaiva băi de oameni ceva mai înstăriți s-au format troiene, iar consumul de apă micelară de toaletă din râul Dâmbovița a crescut precum Făt Frumos din Lacrima lui Ovidiu. În dronele care vor intra în baia românului n-ar trebui să se arunce cu borcane cu murături, oricât de tentant ar fi acest fetiș. Pentru intimidarea și descurajarea dronelor bolojalnice ar fi de-ajuns un puf-puf de-ăla antimiros pestilențial. A cam crescut și consumul de apă menajeră. Românii cu dare de mână trag apa ori de câte ori nevoia le-o cere. Cam des. Pentru apucătura asta, dronele ar trebui înlocuite cu submarine de dimensiuni mici.
În încheiere, permiteți-mi insolența de a-mi aminti că, acum vo 3 ani, doamna Ursula ne-a sfătuit să facem duș în doi, ca să nu mai risipim așa de multă apă. Poate că, vorba useristei Țoiu, ar trebui să trecem de la a susține apa, cu virtuțile ei consacrate, la a o ajuta să piardă războiul cu jegul.
De fapt, jegul a câștigat acest război demult. Prin scumpirea apei, așa cum s-a întâmplat și la Galați.