Pierde sau nu Galaţiul bani în 2018?

Pierde sau nu Galaţiul bani în 2018?
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

"Primăria PSD Galaţi va primi anul viitor cu 12 milioane de euro mai puţin decât anul acesta", a fost acuzaţia pe care senatorul PNL George Sângă, a adus-o într-o conferinţă de presă, în care, alături de deputatul Victor Paul Dobre, a criticat proiectul de buget pe 2018. În replică, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, afirmă că oraşul nu va pierde niciun leu.

"Consumăm mai mult, importăm mai mult, construim mai puţin", aşa a sintetizat deputatul PNL Victor Paul Dobre proiectul bugetului naţional pe 2018, care va intra săptămâna viitoare în dezbaterea Parlamentului. La rândul său, senatorul George Stângă l-a acuzat pe premierul Mihai Tudose că "bagă adânc mâna în buzunarul gălăţenilor. Primăria PSD Galaţi va primi anul viitor cu 12 milioane de euro mai puţin decât anul în curs. Împărţind la numărul de locuitori pe care îi are municipiul Galaţi, anul viitor vor fi alocaţi către fiecare locuitor aproximativ 360 de euro, adică 30 de euro lunar pentru fiecare gălăţean", a declarat senatorul.
Potrivit parlamentarilor PNL, Guvernul îi penalizează pe primarii care s-au chivernisit şi au încheiat anul cu excedent şi le taie din alocările la care aveau dreptul, oferindu-le o finanţare de 50 la sută din excedentul bugetar.
Contactat telefonic, primarul Ionuţ Pucheanu ne-a declarat că Galaţiul nu va pierde nici cele 12 milioane de euro pe care le-a calculat senatorul Stângă, şi nici 6-7 milioane de euro cu care, recent, estima că vor fi afectate veniturile oraşului, în urma "revoluţiei fiscale". "Pe baza modului de calcul care ne-a fost oferit spre analiză, într-adevăr vor fi municipalităţi afectate, dar Galaţiul nu va avea de suferit. Nu ştiu dacă ar trebui să ne bucurăm că nu avem excedent. Municipiul Galaţi nu pierde niciun leu. Sumele estimative sunt în limitele lui 2017, pentru că nimeni nu poate spune cu exactitate cât se va încasa. Dacă dl Stângă s-ar uita pe legile pe care nu le votează din principiu poate că şi-ar face o altă părere sau poate că i-ar fi acceptate amendamentele", ne-a declarat primarul Pucheanu.

Citit 4029 ori Ultima modificare Vineri, 15 Decembrie 2017 19:48

5 comentarii

 • postat de HAHAHA
  Luni, 18 Decembrie 2017 11:07
  194.105.20.***
  BIRURI, BIRURI si iar BIRURI !!! Sa te mai miri catoti tinerii cu capul pe umeri pleaca in 4 zari !!!!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Danutz_srl
  Duminică, 17 Decembrie 2017 21:08
  109.166.129.***
  Dragi gălățeni și alți români "winter is coming", adică vine iarna peste Romania! De la 1 ianuarie veniturile vor scade, taxele vor crește, așa că aveți grijă ce faceți pentru că singura modalitate de a aduce bani la bugetul local este amenda!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Temelie Cash-bec
  Duminică, 17 Decembrie 2017 07:12
  108.245.201.***
  Nu inteleg ....!!??? ..Ce mai are de pierdut Galatiul ? ....???
  1
  9
  Raportează
 • postat de Stati linistit , stie el ce face :
  Sâmbătă, 16 Decembrie 2017 15:09
  185.156.172.***
  o sa dea mai putin la biserici , si o sa ne umple iar de promisiuni.....si asa a mai trecut un an !
  0
  15
  Raportează
 • postat de Sandu
  Sâmbătă, 16 Decembrie 2017 08:23
  109.103.134.***
  Ce spune Victor Dobre acest matusalem politic si mai nou abonat la emisiunile tv unde face figuratie ar putea fi efectul Tudose care ca brailean are si el o obligatie fata de obsedatii din Braila care o tin langa cu terenul alocat galatenilor pe timpul lui Nastase.Primarul actual este un fricos si nu doreste sa se puna rau,altfel ar face ca Firea la Bucuresti care a iesit public si a criticat modul in care va arata bugetul capitalei,si urmare acestui fapt se pare ca a avut succes.Cand este vorba de sumele acordate de la bugetul de stat catre bugetul local nu ar mai trebui sa conteze culoarea politica ci numai interesul local dar se pare ca la noi el este sublim dar lipseste cu desavirsire.
  1
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.