Ce-a câştigat Galaţiul în 2017 (FOTO)

Ce-a câştigat Galaţiul în 2017 (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Lucrări finalizate în valoare de peste 21 de milioane de euro, care au schimbat faţa oraşului, primele mijloace de transport public nou-nouţe după atâta amar de vreme de călătorit cu SH-uri, primele croaziere cu vaporaşul pe Dunăre, dar şi un logo şi o identitate vizuală a Galaţiului, cu acestea rămân gălăţenii din anul 2017. Sănătatea, cultura, istoria au avut şi ele de câştigat în anul care se încheie şi, nu mai puţin important, s-au reparat greşeli care trenau de ani şi ani. În plus, câştigarea a două proiecte europene de peste 32 milioane de euro şi a unei finanţări guvernamentale de 22,6 milioane de lei reprezintă un start bun în 2018.

Doar gălăţenii pot judeca - la rece sau cu patimă - şi spune dacă 2017 a fost un an bun sau, din contră, unul dezamăgitor, în comparaţie cu aşteptările şi speranţele pe care le-au avut. Noi vom încerca să vă oferim o radiografie a ceea ce s-a făcut sau decis, pe banii cetăţenilor, în 2017.

Străzi

Cele mai importante investiţii în infrastructura rutieră a oraşului finalizate în 2017 sunt: lărgirea la patru benzi a carosabilului străzii Traian, între arterele Tecuci şi Brăilei (investiţie de 9,1 milioane de lei) şi modernizarea ultimului segment al acestei străzi, cuprins între Venus şi Al.Măcelaru (lucrări în valoare de 2,8 milioane de lei), modernizarea străzilor Anghel Saligny (16,8 milioane de lei) şi Tecuci (34,5 milioane de lei). Precizăm că valorile finale ale lucrărilor ne-au fost comunicate de Primăria Galaţi.

Faleza

Când vine vorba de infrastructură, Faleza rămâne unul dintre punctele nevralgice ale oraşului. Falezogaura, surparea care a prins trei primari în funcţie - Dumitru Nicolae, Marius Stan şi Ionuţ Pucheanu - a devenit, în sfârşit, o amintire! A fost redeschis traficul în zona Elice, pe bulevardul Marii Uniri, renunţându-se la varianta ocolitoare pe care şoferii au fost nevoiţi să o tot folosească în ultimii ani.

Investiţia, în valoare de 3,9 milioane de lei, continuă pe Faleza Inferioară, care beneficiază de primele lucrări de consolidare, inclusiv a primelor două trepte de mal. În plus, timp de trei ani, întreaga Faleză va fi monitorizată, în speranţa obţinerii unei finanţări pentru o consolidare integrală.

Restructurare urbană

Finalizarea proiectul de restructurare din Complexul "Ancora" a însemnat amenajarea unei artere de legătură între străzile Lăpuşneanu şi Roşiori şi 87 de locuri de parcare funcţionale, lucrări în valoare de 1,1 milioane de lei.

Intrarea în oraş dinspre Brăila a început să arate civilizat, chiar dacă lucrările, în valoare de 3,8 milioane de lei, nu s-au finalizat.

Civilizat au început să arate şi interioarele cartierelor Ţiglina I şi Mazepa II, în zonele unde s-au executat lucrări de reparaţii străzi, alei, trotuare şi parcări. Şi, dacă vi se pare puţin, aflaţi că, potrivit Primăriei, în 2017, în cadrul lucrărilor de reparaţii şi întreţinere, s-au turnat 125.000 de metri pătraţi de asfalt pe carosabil şi 17.662 de metri pătraţi de asfalt pe trotuare.

Casă nouă

Primăria municipiului Galaţi a scăpat de statutul jenant de chiriaşă într-un imobil, e drept, de patrimoniu, dar impropriu desfăşurării unei activităţi administrative. Acum are propriul său sediu, modern şi încăpător, investiţie de 31.543.842 de lei.

Dacă tot veni vorba de mutat în casă nouă, după mai bine de un an de aşteptare, o parte dintre gălăţenii care, în mai 2016, au primit repartiţii în cartierul social din Micro 17 s-au putut instala în noile locuinţe… Este vorba doar de cei care au primit repartiţii la blocurile M1 - M6, unde s-au finalizat lucrările de alimentare cu energie electrică. Restul, din păcate, trebuie să aştepte darea în folosinţă a celorlalte trei blocuri aflate acum în construcţie - M12, M13 şi M14 - când autorităţile promit că întregul campus va fi alimentat cu energie electrică.

Transport

Pentru gălăţeni, anul 2017 a venit cu două premiere, una mai aşteptată cu nerăbdare decât cealaltă! De Ziua Dunării, pentru prima oară în viaţă sau după foarte mult timp, gălăţenii au putut gusta din plăcerea unei minicroaziere pe Dunăre! Cu siguranţă, n-o vor uita prea curând!

Cea mai importantă este, însă, înnoirea flotei de transport public în comun. Obişnuiţi să călătorească doar cu mijloace de transport cumpărate la mâna a doua, gălăţenii au acum parte de 14 troleibuze noi, cărora, anul viitor, li se vor mai alătura alte trei. Dacă vor căpăta şi refugii sub care să se adăpostească de ploaie sau soare când aşteaptă în staţii ar fi grozav! Poate la anul, când va începe implementarea sistemului de e-ticketing…

Sănătate

În 2017, Primăria a devenit proprietara terenului şi a imobilelor în care funcţionează Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie "Buna Vestire" sau, aşa cum o ştiu gălăţenii, Maternitatea "de pe Chicuş". A fost o "naştere" grea! Despre cumpărarea clădirii pentru care, din 2007, municipalitatea a plătit peste 800.000 de euro, cu titlu de chirie, se discută încă din mandatul trecut, dar fără succes. Conform datelor oficiale, preţul Maternităţii a fost de 5 milioane de lei, dar esenţial este că Primăria va putea să investească în modernizarea clădirii şi chiar să acceseze fonduri europene în acest scop!

Tot în 2017 a fost inaugurat primul Centru de permanenţă pentru servicii medicale, situat pe Drumul Viilor nr. 14, la parterul blocului J4. S-au cheltuit 115.000 de lei pentru proiectare şi execuţie şi 65.000 de lei pentru dotarea cu aparatură. S-au finalizat consolidarea dispensarului de pneumoftiziologie (lucrări de 663.293 de lei) şi consolidarea pavilioanelor I şi II ale Spitalului "Elisabeta Doamna" (lucrări în valoare de peste 2,8 milioane de lei).

Au primit undă verde înfiinţarea unei linii de gardă pentru specialitatea pediatrie-neonatologie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii şi înfiinţarea Centrului de Medicină Dentară Socială, destinat persoanelor nevoiaşe care nu îşi permit costurile pentru tratamentele şi intervenţiile medicale stomatologice.

Identitate vizuală

"Indiferent cât de atractive ar fi oportunităţile pe care investitorii le-ar putea găsi aici, fără să le promovăm coerent este aproape imposibil să îi atragem cu proiectele lor în oraşul nostru! Un oraş e ca un produs. Vrei să-l promovezi! Coca Cola de ce şi-a făcut un brand? Pentru că rămâne în mintea oamenilor! Aşa eşti cunoscut!", argumenta primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, nevoia oraşului de a avea o identitate vizuală.

Şi, pentru 38.000 de lei, am căpătat un logo al oraşului, la pachet cu un manual de identitate vizuală şi branding.

Istorie

Ignorată atâta amar de vreme de autorităţi, istoria Galaţiului a început să conteze în 2017, când administraţia locală şi-a întors faţa către ea. Pentru prima dată după 25 de ani de vorbe goale, la situl arheologic de la Barboşi - Tirighina s-au desfăşurat cercetări arheologice preventive, plătite de la bugetul local. Arheologii au scos la iveală zidurile turnului central al Castellumului roman, folosit ca punct de observaţie şi supraveghere a navigaţiei pe Siret şi Dunăre, ziduri de incintă ale Castrului roman, locuinţe romane, dar şi un bogat material ceramic şi numismatic. Acestea au devenit argumente pentru ca oraşul să intre în cursa pentru a obţine fonduri europene, cu care să pună în valoare potenţialului turistic şi ştiinţific al celui mai vechi monument istoric din sudul Moldovei - aşezarea dacică, castrul şi castellumul roman.

Alte două monumente istorice din patrimoniul gălăţean - Poarta Turcească şi Cavoul Roman - vor beneficia de cercetări arheologice preventive, finanţate de la bugetul local, măsuri necesare pentru o viitoare punere în valoare a acestora.

Ruina de patrimoniu din centrul oraşului - Casa "Simion Gheorghiu" - a devenit, conform deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, proprietatea Galaţiului. Iar în prezent se lucrează la o expertiză care va spune cum poate fi salvată "singura clădire reprezentativă pentru felul în care arăta centrul oraşului, mai exact zona de corso, până la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Şi dacă tot veni vorba de imobile de patrimoniu, Primăria speră să obţină bani europeni pentru restaurarea Casei Ghesov, fostul sediu al Prefecturii!

Tot în 2017, Galaţiul şi-a recăpătat Piaţa Regală, nume pe care îl va purta zona ce cuprinde promenada aflata în fata hotelurilor "Dunărea" şi "Galaţi" şi a blocurilor M şi L.

Cultură

Aleşii Galaţiului au reparat marea nedreptate făcută culturii gălăţene acum şapte ani. Din 2018, Galaţiul va avea din nou trei teatre adevărate, după ce, în 2010, Teatrul de Păpuşi "Gulliver" şi Teatrul Muzical "Nae Leonard" au fost sacrificate pe altarul Ordonanţei de Urgenţă nr. 63, care a impus restructurarea administraţiei locale. În mod absurd, la acea vreme, aleşii, împreună cu Primăria, au găsit soluţii pentru tractorişti, zilieri, şoferi, funcţionari şi contabili, dar… au restructurat teatrele.

Iată că, după şapte ani de nedreptate, "Gulliver" - transformat într-o secţie a Teatrului Dramatic "Fani Tardini" - şi-a recăpătat identitatea şi personalitatea juridică, devenind ceea ce a fost - Teatru de Păpuşi! Iar Teatrul Muzical "Nae Leonard" şi-a recăpătat artiştii, care, până acum, au figurat ca angajaţi ai unei fundaţii.

Adio, zone unitare!

Şi dacă tot veni vorba de aberaţii îndreptate, tot prin votul aleşilor, au fost desfiinţate zonele unitare de încălzire în municipiul Galaţi. După mai bine de nouă ani, gălăţenii ţinuţi captivi în sistemul centralizat de încălzire se pot debranşa fără să mai dea socoteală nimănui! Ba mai mult, sunt încurajaţi să o facă şi pot primi 3.000 de lei pentru achiziţionarea unui sistem de încălzire şi apă caldă.

Bani

Galaţiul încheie anul 2017 cu două proiecte europene câştigate. Cartierele Barboşi şi Fileşti, dar şi alte străzi vitregite vor avea apă şi canalizare, graţie unor investiţii de aproximativ 33 de milioane de euro, fonduri europene şi bani de la bugetul de stat.

Chiar ieri a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul "Creşterea performanţei energetice a blocului de locuinţe G1", din Micro 18, în valoare de 863.751 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 518.250 de lei.

Acestor fonduri li se adaugă cele 22,6 milioane de lei primite pentru lucrări de investiţii de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Internelor, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Citit 7619 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Ianuarie 2018 09:06

11 comentarii

 • postat de S.O.S. Palatul Simion Gheorghiu
  Duminică, 31 Decembrie 2017 14:56
  37.220.35.***
  Si cat va dura expertiza pentru cladirea de patrimoniu Palatul Simion Gheorghiu? Cand va incepe expertiza? Cumva vor incepe dupa ce se mai darama cateva bucati din ea? Si asa, stadiul actual la care se afla, foarte subredm foarte fragil este un stadiu mult prea avansat de degradare si trebuie intervenit urgent pentru salvarea cladirii, trebuie intervenit urgent pentru consolidarea si pentru restaurarea cladirii.

  Cand va incepe expertiza? Primaria si-a propus un termen de incepere sau si mai bine, primaria si-a propus un termen de finalizare a expertizei? Sau se va munci la "salvarea" cladirii cu o letargie debordanta? Cand va da primaria startul expertizei tehnice a cladirii?

  Avem parte de un Decembrie insorit, temperatura nu este deloc neplacuta afara, dar la aceasta expertiza inca nu se lucreaza fiindca nu s-au urnit inca. Au facut si astia niste pasi inainte, o etapa pregatitoare de incepere a expertizei?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Remus
  Joi, 28 Decembrie 2017 23:08
  89.31.57.***
  Foarte putin s-a facut comparativ cu nevoia Galatiului de a fi modernizat.
  Nevoia acuta a orasului pentru modernizare este mai mult decat evidenta dar Pucheanu se face ca nu vede si nu aude ce mizerie este prin Galati. Cartierele din Galati sunt sub orice critica de mizerabile, pline de cosmelii. De parca ei nu ar trai tot in orasul acesta plin de dughene si insalubru din foarte multe puncte de vedere. Traim degeaba in orasul acesta fiindca multe palamizi sunt in politica locala galateana (atat de o parte cat si de cealalta parte) care isi urmaresc doar propriul interes si care nu dau 2 bani pe modernizarea si pe dezvoltarea Galatiului desi oamenii pentru asta ii voteaza, ca sa le faca orasul mai atractiv si mai bun pentru a trai decent si civilizat.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Flavia
  Joi, 28 Decembrie 2017 22:28
  192.36.27.***
  "Cea mai importantă este, însă, înnoirea flotei de transport public în comun. Obişnuiţi să călătorească doar cu mijloace de transport cumpărate la mâna a doua, gălăţenii au acum parte de 14 troleibuze noi, cărora, anul viitor, li se vor mai alătura alte trei. Dacă vor căpăta şi refugii sub care să se adăpostească de ploaie sau soare când aşteaptă în staţii ar fi grozav! Poate la anul, când va începe implementarea sistemului de e-ticketing…"


  Dar de cumparat si tramvaie noi 5, 10, 14, 17 garnituri complete de tramvai pe cand vom vedea in Galati? Ca doar se stie cat de mult dureaza pana alcatuiesc alesii locali un program de accesat fonduri europene pentru o asemenea investitie. 17 troleibuze noi vom avea (14 in prezent), dar cand vom avea si tramvaie noi cu care sa circulam ecologic si civilizat, decent in Galati?

  Refugii moderne, decente trebuie instalate urgent, dar si acolo parca administratia locala asteapta dezlegare de la Sfantul Petru pentru ca ei sa faca ceva in acest sens. Ati vizitat Clujul sa vedeti ce refugii au?
  Zona din poza principala a articolului, aceea cu pancarda, unde au lasat asa dezordonat, haotic un petec de pamant fara ca macar sa-l amenajeze cu gazon, cu copaci cu ceva acolo mi se pare dezolant si strigator la cer. Asa au lasat zone si pe marginile de pe strada Garii unde demolasera chioscurile si buticurile acelea hidoase si apoi nu au amenajat, curatat suprafetele. Si au lasat petice, suprafete cu mormane de pamant si resturi de ruine, chiar la intrarea in oras dinspre Gara. Nu puteau si ei sa amenajeze acele suprafete? Sa planteze ceva acolo? Monumentul soldatului necunoscut, de pe strada Garii, cand il vor reintregi?

  Pancarda aceea (din imaginea principala a articolului), de pe strada Traian la intersectia cu strada Brailei, va ramane vesnic acolo? Au lasat parloaga acolo fara sa amenajeze si acea suprafata minuscula?
  1
  0
  Raportează
 • postat de Guru
  Joi, 28 Decembrie 2017 21:07
  5.13.185.***
  Ma tem ca multi locuitori considera ca trebuie sa "li se deie" locuri de munca si un oras ca'n filme. Oameni buni, osul la munca, pe cand?! Toti avem idei, cand vine vorba sa facem ceva, stam cu mana intinsa, ghici unde?! La primar...
  0
  2
  Raportează
 • postat de crystal
  Joi, 28 Decembrie 2017 14:06
  89.136.2.***
  imaginea principala de articol, largirea strazii Traian, a adus niste receri de pietoni cu capete lasate unde se va aduna apa de la ploi ori zapezi. Ce-i drept a vrut sa fie ceva ceva pentru cei in carut sau cu role,biciclete dar primul pas la traversare va fi fix in balai. Aveti cel putin 2 capete de trecere cu potential de balta pe capatul de strada Traian reparata, una este chiar in dreapta trecerii din principala poza din acest articol. Tot acolo se forma balta si inainte de reparatii..... Dar las-o bre ca merge si asa la romani, nu ?
  E bine ca s-au instalat cosuri de gunoi pana la urma . Probabil se aflase ca urma sa faca viata libera fotografii.
  Iluminatul e super ok, strada era destul de intunecata inainte.
  3
  5
  Raportează
 • postat de Liviu
  Joi, 28 Decembrie 2017 12:54
  62.210.13.***
  Bine, bine...asta am inteles-o ca s-a mai facut cate ceva in orasul asta in care timp de zeci de ani nu se facea nimic. Datorita curajului unora multe cartiere s-au "curatat"("DEPARAZITAT") de tot felul de cosmelii si dughene infecte si mizerabile...dar nu destule, nu suficiente, NU S-AU FACUT DESTULE MODERNIZARI fiindca nu toate cartierele in care locuiesc galatenii impreuna cu copii lor pot spune ca au beneficiat de modernizare prin ELIBERAREA CARTIERELOR LOR DE MOLIMA INFECTELOR DUGHENE/COSMELII/"GARAJE" fiindca si astazi multi copii se joaca SI TRAIESC printre acele mizerii de "garaje" si traiesc adulmecand "mireasma" acelor imputite cocioabe/cazemate/rahati de "garaje" pline de rahati si pisati.

  S-or fi facut multe schimbari, multe modernizari in oras, DAR NU DESTULE. Din contra, chiar trebuie scuipat in ochi stimabilul primar si alesii locali fiindca in ultimul timp NU AU MAI MODERNIZAT NICIUN CARTIER, FIINDCA IN ULTIMUL TIMP NU AU MAI "DEPARAZITAT"/"ELIBERAT" DE DUGHENE/"GARAJE"/COSMELII NICIUN CARTIER. Multi galateni inca traiesc in cartiere precum intr-o hena de gunoi. De ce nea Pucheanu primarul nu a mai facut nimic pentru niciun cartier DEMOLAND ASA-ZISE "GARAJE", COCIOABE INFECTE, MIZERABILE? A trecut anul si el se lauda cu covor asfaltic turnat si-n farfuria cu ciorba. Pe trotuare nu ar trebui turnat asfalt ci numai pe partea carosabila...asa cum au facut in dreptul noii primarii de pe strada Al. I. Cuza.


  De inteles am inteles ca s-au facut unele modernizari, dar bai nene, bai Pucheanule, bai alesilor (putere si opozitie locala) s-au facut mult prea putine pentru Galati in comparatie cu nevoia colosala a orasului de a fi modernizat in integralitatea sa. Luati la pas Galatiul nea Pucheanu primare si alesilor locali, luati la pas Galatiul si mergeti prin toate cartierele sa vedeti DEZASTRUL INFESTARII GALATIULUI CU DUGHENE/COSMELII/ASA-ZISE "GARAJE" CARE AU DISTRUS CARTIERELE SI CARE AU PARAZITAT FIECARE METRU PATRAT DE SPATIU VERDE CARE EXISTA INAINTE.

  Voi vorbiti ca s-au facut multe modernizari si ca Galatiul a avut de castigat? Pai inca mai are nevoie Galatiul de foarte multe modernizari si INCA MAI ARE NEVOIE GALATIUL DE INCA FOARTE MULTE ZONE PE CARE SA SI LE CASTIGE INAPOI DIN GHIARELE COCALARILOR MODERNIZANDU-LE.


  "s-au turnat 125.000 de metri pătraţi de asfalt pe carosabil şi 17.662 de metri pătraţi de asfalt pe trotuare."

  Serios? Dar de "DEPARAZITAT" CARTIERE cand ne vom lauda cu metri, sau mai bine zis cu kilometri de patrati de recuperat suprafete infestate de cosmelii si dughene("garaje") infecte?

  Astia vorbesc ca sa se afle in treaba. INTREBAREA ESTE MAI PUCHEANULE, MAI ALESI LOCALI (PUTERE LOCALA, OPOZITIE LOCALA): CE SE VA CASTIGA IN CONTINUARE PENTRU GALATI IN ANUL 2018. Multe cartiere si acum asteapta "sa respire" si asteapta sa fie "deparazitate" prin DEMOLAREA infectelor de asa-zise "GARAJE".

  MODERNIZATI NAIBII TOATE CARTIERELE PRIN DEMOLAREA INFECTELOR"GARAJE". Inca mai sunt foarte multe lucruri de facut, de modernizat in acest oras, dar multi politicieni locali alesi (putere+opozitie) DORM IN GHETE NEFACAND NIMIC.

  Asta e de rasul curcilor sa vii sa te lauzi cu faptul ca "s-au turnat 125.000 de metri pătraţi de asfalt pe carosabil şi 17.662 de metri pătraţi de asfalt pe trotuare." iar in rest nimic altceva fiindca Pucheanu chiar ca nu a deparazitat/modernizat niciun cartier fiindca lui ii plac dughenele imputite si mizerabile.

  Cu totii platim impozite in acele cartiere mizerabile napadite/infestate, dar pe aia Pucheanu nu ii vede si nu-i aude. Bine ca netrebnicul Pucheanu ocroteste mizerabilele si infectele cosmelii/dughene de "garaje".

  Acul in carul cu fan asta s-a facut, atata s-a facut comparativ cu nevoia orasului de modernizare.


  P.S.: sa mai subliniez si faptul ca Palatul Simion Gheorghiu se va prabusi probabil pana mai fac astia n'spe mii de expertize care sa-i convinga pe ei zevzecii ca trebuie restaurat/consolidat urgent? De parca nu ar vedea cu ochii lor (fara expertize) ca palatul Simion Gheorghiu trebuie CONSOLIDAT si RESTAURAT. Lor le mai trebuie n'spe mii de vorbe ca sa se mai prabuseasca ceva din cladirea aceea. Asa s-au prabusit foarte multe cladiri de patrimoniu fiindca din cauza indiferentei unora multe aceste cladiri au fost lasate sa se prabuiasca indrugand tot felul de prostii si de scuze, acum au scos prostia cu n'spe mii de expertize necesare care sa ne spuna ca CIORBA SE MANANCA CU LINGURA, NU CU FURCULITA. Se vede clar ca palatul Simion Gheorghiu are nevoie de CONSOLIDARE si RESTAURARE. Ce, astepti sa-ti spuna expertiza ca nu trebuie consolidata cu PLASTILINA?


  P.S.: S-a mai zis ceva de etapa/actiunea de curatare a cartierului Mazepa unde se spunea ca va fi construita prima parcare etajata? Nimic nu s-a mai spus. Si sa mai vorbim si de "asfaltul" pe care-l tot scoate in fata Pucheanu ca motiv de mandrie? Sa vorbim de unele strazi? Pai strada Vulcan si strada Banului au fost uitate fix in mijlocul unor locatii ce au mai fost modernizate dimprejur, dar nu si cele 2 strazi. A fost ca si cum ai lasa un kkt in mijlocul mesei. Strazile Banului si strada Vulcan dintr-un cartier dosit ce a fost dat uitarii modernizarii cu putinul spatiu verde si copaci existenti ce necesitau putina modernizare in jur, dar nimic nu s-a facut si probabil ca nimic nu se va face pentru cei ce traiesc in acel cartier pe acele 2 strazi.

  S-au facut mult prea putine lucruri/modernizari in orasul asta, comparativ cu nevoia imensa, colosala a orasului Galati de a fi modernizat in integralitatea sa. In ultimele luni, pe finalul acestui an chiar nu s-a mai facut nimic, nici macar o etapa premergatoare de modernizare a unor cartiere prin degajarea suprafetelor de acele imputite si infecte cosmelii de "garaje" de cocalari. Multi nu tin decat mizerii si gunoaie in acele cosmelii, cosmelii de asa-zise "garaje" pe care le-au extins fraudulor peste toate spatiile verzi si peste trotuare distrugand trotuarele.

  Nea Pucheane, primare...care-i urmatoarea etapa pe care o faci pentru modernizarea cartierelor noastre, bre...ca prea dormi degeaba pe functie in ultimul timp.

  Doamna Melinte, stimata, aveti bunul simt si postati toate comentariile galatenilor fiindca nu dam cu parul stimata doamna. Doar vrem sa le deschidem ochii alesilor locali si sa faca ceva bun pentru cartierele in care traim cu totii cu copii, cu familiile noastre. Nu vrem sa traim la nesfarsit intr-un Galat infect, intr-un Galati mizerabil, napadit de dughene si cosmelii ci vrem sa traim intr-un Galati curat, intr-un Galati modern. In opinia dumneavoastra am dat cu parul? Nu. Am spus lucrurilor asa cum se vad. De ce nu postati comentariile oamenilor? Ce aveti de aparat? Ce aveti de ascuns?

  Prin modenizarea tuturor cartierelor se poate creste nivelul de trai al galatenilor si astfel se poate mari gradul de impozitare din cartierele curatate, modernizate, bani ce ar veni de la mai multi oameni la bugetul local si astfel s-ar acoperi cu brio nimicul/maruntisul primit de primarie din chiria actuala primita pe aceste cosmelii infecte de "garaje" imputite, de asa-zise "garaje" care nici macar "garaje" nu sunt ci sunt GHENE DE GUNOI ale pastratorilor/adunatorilor de gunoaie.
  3
  10
  Raportează
 • postat de Ady
  Joi, 28 Decembrie 2017 10:26
  82.78.154.***
  Largirea strazii Traian inceputa de Stan. Bravo primarului ca a continuat proiecte bune incepute. Era bun si tunelul.
  6
  14
  Raportează
 • postat de Catalin
  Joi, 28 Decembrie 2017 10:12
  5.2.205.***
  Lasand la o parte ca a castigat o parcare inceputa pe vremea fostului primar si vreo 2-3 parculete hai sa ne uitam mai bine ca a pierdut cateva sute de galateni plecati din oras/tara.
  Si previziunile pentru 2018 sunt sumbre rau.......dar sa lasam fleacurile.
  4
  23
  Raportează
 • postat de Mihai
  Joi, 28 Decembrie 2017 09:42
  213.218.53.***
  ...un om intreg la minte, citind acest articol pricepe ca de fapt nu s-a facut nimic (investitii/locuri de munca noi/atragerea unor investitori)...ne laudam cu ce stim mai bine...facem strazi si turnam asfalt iar o data la 10 ani ne imprumutam pt 10-20 troleibuze luate la suprapret.
  4
  33
  Raportează
 • postat de ss
  Joi, 28 Decembrie 2017 01:40
  82.137.13.***
  Galati a pierdut inca un an pe drumul dezvoltarii, de fapt ramanem tot mai in urma fata de orasele care se dezvolta in Romania!
  4
  27
  Raportează
 • postat de viorel
  Joi, 28 Decembrie 2017 00:33
  86.125.0.***
  Este adevarat. Dar, nu-i asa, este loc si de mai bine.. Succes in 2018! Sarbatori fericite!
  7
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.