Cine va amenaja TÂRGUL AUTO pe strada Macului. Contract de 3,3 milioane de lei

Cine va amenaja TÂRGUL AUTO pe strada Macului. Contract de 3,3 milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Nu mai puţin de este 3.394.307 lei, fără TVA, va costa proiectarea şi execuţia târgului auto de pe strada Macului. Investiţia, care va dura 12 luni din momentul în care se va da ordin de începere a lucrărilor, este necesară pentru civilizarea comerţului cu autoturisme şi piese auto.

Primăria Galaţi a anunţat că licitaţia organizată pentru amenajarea târgului auto pe strada Macului a fost câştigată de Asocierea Rovis Lider - Atu Consulting cu o ofertă de 3.394.307 lei fără TVA. Termenul prevăzut pentru proiectare este de 90 de zile, iar cel pentru execuţia lucrărilor este de 9 luni.

„Prin această investiţie sperăm să îi convingem pe toţi cei care au maşini la vânzare că spaţiul public sau locurile de parcare, şi aşa puţine, nu sunt spaţii expoziţionale. Cei care vor dori să îşi vândă propriul autoturism sau care gestionează o afacere care implică vânzarea/cumpărarea de maşini vor avea aici spaţii suficiente disponibile şi în timpul săptămânii nu doar în zilele de weekend. De asemenea vor exista spaţii special amenajate pentru comercializarea pieselor auto şi locuri de parcare pentru vizitatorii târgului.”, declară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Ionuţ Pucheanu.

Licitaţie şi pentru Talcioc

După cum aţi mai putut citi în ziarul nostru, autorităţile argumentau necesitatea relocării comerţului cu maşini din Talcioc, deoarece în poziţia actuală din cartier nu are suficient spaţiu şi provoacă inconveniente: „Existenţa târgului de maşini în cadrul Talciocului generează ocuparea unei suprafeţe mari din aceasta pentru parcare, generarea de deşeuri solide (anvelope uzate, acumulatoare), poluare fonică, vibraţii, poluarea aerului, afectează fluiditatea traficului şi blochează accesul spre rampele de gunoi”.

În ceea ce priveşte Talciocul, a cărei extindere este promisă din vremea primarului Dumitru Nicolae, există o licitaţie în derulare pentru un contract în valoare estimată de 5.813.255 de lei fără TVA.

În locul unui talcioc cu spaţii improprii şi dotări depăşite, vor fi amenajate containere metalice termoizolate, echipate corespunzător, destinate alimentaţiei publice, comercianţilor particulari, activităţii administrative, o parcare acoperită cu 96 de locuri şi grupuri sanitare, vor fi reamenajate zonele verzi, platformele şi aleile de circulaţie, va fi refăcută reţeaua de iluminat şi se vor planta arbori pentru stabilizarea terenului.

Atât amenajarea târgului auto, cât şi extinderea talciocului vor fi plătite cu bani din creditul contractat anul trecut de Primăria Galaţi de la CEC Bank.

Citit 7291 ori Ultima modificare Vineri, 05 Ianuarie 2018 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.