Evaluaţi acest articol
(16 voturi)
6 comentarii

Construcţia noului sediu al Muzeului de Artă Vizuală ar putea să înceapă anul acesta. Consiliul Judeţean (CJ) va lansa, în luna februarie, la licitaţie contractul de lucrări, după ce, la finele acestei luni, indicatorii tehnico-economici ai proiectului vor fi votaţi în şedinţa ordinară a aleşilor judeţeni. „Cu puţin noroc, în şedinţa de la sfârşitul acestei luni, vor fi aprobaţi indicatorii tehnico-economici. Imediat, în februarie, vom demara procedura de achiziţie pentru desemnarea unui constructor", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ. Reamintim că, după aproximativ zece ani de aşteptări, proiectului de realizare a unui nou Muzeu de Artă Vizuală la Galaţi i s-a dat o şansă să devină realitate. Cu valoare estimată la aproximativ cinci milioane de euro, acest proiect ar fi cea mai amplă investiţie din ultimii ani în „blazonul” cultural al Galaţiului. Proiectul, premiat la nivel naţional de Ordinul Arhitecţilor, a fost realizat, în 2008, de arhitectul Dan Ujeucă.

Citit 3157 ori Ultima modificare Vineri, 12 Ianuarie 2018 17:30

6 comentarii

 • postat de alt galatean Joi, 18 Ianuarie 2018 12:29 188.24.229.*** Link la comentariu
  0
  1

  @galatean Aveti cumva idee ce fel de arta va fi expusa in acest muzeu? In cazul in care nu v-a preocupat subiectul va informez eu: arta contemporana! Astfel fiind spuse lucrurile va rog sa faceti un alt efort de imaginatiei cu ajutorul caruia poate reusiti sa aveti o perspectiva noua a situatiei.

  Raportează
 • postat de galatean Miercuri, 17 Ianuarie 2018 09:34 5.13.229.*** Link la comentariu
  2
  3

  Cu tot respectul pentru dl. Dan Ujeuca, dar designul viitorului muzeu de arta nu are nimic in comun cu continuarea traditiei si stilisticii arhitectonice a orasului Galati.

  La fel cum noua primarie arata total distonant fata de palatul prefecturii, si acest viitor muzeu va arata ca nuca in perete vizavi de arhitectura traditionala a Spitalului Militar.

  Raportează
 • postat de real Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 16:21 89.137.137.*** Link la comentariu
  20
  9

  Si cine sa vina la muzeul de arta vizuala? Galateanul e rupt de foame si sarac. %mil de euro pentru cateva persoane avide de cultura?

  Raportează
 • postat de Florica Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 16:02 87.118.116.*** Link la comentariu
  1
  16

  Cica: „blazonul” cultural al Galaţiului.
  Cica: cea mai amplă investiţie din ultimii ani în „blazonul” cultural al Galaţiului.

  Pai Consiliul Judetean, Consiliul Local, Primarie au lasat zeci de ani numeroase cladiri de patrimoniu sa se naruie, sa se prabuseasca, sa se faca una cu pamantul...si voi vorbiti de un „blazon” cultural al Galaţiului? Nimeni nu s-a preocupat, nimeni nu a fost in stare sa inchege un proiect de atragere de fonduri europene pentru reconstruirea si restaurarea tuturor cladirilor de patrimoniu care s-au prabusit si consolidarea celor care stau sa se prabuseasca. Dar noi vorbim de un „blazon” cultural al Galaţiului? Multe cladiri din Galati stau sa se prabuseasca, dar probabil ca asta o fi si scopul unora, or fi mai valoroase terenurile de sub acele cladiri decat patrimoniul cultural al Galatiului. Dar voi vorbiti de "blazon". Poate "pata", "mazga"...dar nu "blazon".

  Ar fi o minune dumnezeiasca sa se construiasca asa ceva in parcul Rizer, sa se constriasca asa ceva pentru "blazonul Galatiului, dar nu vedeti ca multor idei, multor proiecte unii le pun piedici, unii le anuleaza, le taraganeaza pana...probabil la a doua venire a Mantuitorului pe Pamant. La Galati cu greu se construieste ceva fiindca interesele si prostia sunt mari.

  Pancarda aceea cu datele proiectului modernizarii strazii Traian si acum e acolo, bucata, suprafata de teren de la intersectia strazii Traian cu Brailei fiind lasata, uitata asa cu molozul, pamantul ala lasat neamenajat... Asta apropo ca cel de mai jos spunea ca acum si strada Traian este ok. O fi ok, dar pe ici pe colo sunt unele petice, suprafete lasate neamenajate...Puteau planta si ei gazon, spatiu verde, copaci, gard viu ca sa nu fie lasata ca o bucata de camp dezordonata acea suprafata de la intersectia strazilor Traian cu Brailei. Asa au cam tot lasat prin Galati...la fel pe strada Garii...

  Raportează
 • postat de Georgel Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 10:17 95.76.33.*** Link la comentariu
  6
  14

  Pe care teren? Dacă tot va arăta a stadion, ar fi bine în locul complexului sportiv Portul Roșu, de vizavi de Grădina Publică!

  Raportează
 • postat de Si unde va fi amplasat ?? Sâmbătă, 13 Ianuarie 2018 09:32 89.137.225.*** Link la comentariu
  2
  19

  In parcul Rizer ? Ca primaria a cam uitat de el la organizarea de evenimente , cu toate ca are tot ce ii trebuie. Acum si str. Traian este ok.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.