Gălăţenii, la casieria Primăriei, pentru BANII DE CENTRALE. Ultimele plăţi pentru dosarele depuse anul trecut

Gălăţenii, la casieria Primăriei, pentru BANII DE CENTRALE. Ultimele plăţi pentru dosarele depuse anul trecut
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gălăţenii care au optat pentru un sistem alternativ de încălzire şi au cerut Primăriei ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru a şi-l achiziţiona, dar care nu au primit încă sumele promise de autorităţi, sunt aşteptaţi la casieria instituţiei să îşi ridice banii.

Primăria face, începând de ieri, ultimele plăţi pentru gălăţenii care s-au debranşat, anul trecut, de la sistemul centralizat de termoficare şi care încă mai aşteaptă să primească banii de centrală. Pe statele de plată ale municipalităţii figurau, ieri dimineaţă, 142 de persoane. Este vorba despre solicitanţii care au optat pentru ridicarea celor 3.000 de lei direct de la casieria Primăriei. În cazul celor care au solicitat ca ajutorul să le fie virat în cont, plăţile au fost încheiate miercuri, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

"Am depus dosarul în octombrie. Sunt foarte mulţumit acum că nu mai stau la mâna lor, că dau sau nu dau căldură şi apă caldă, că sunt avarii şi aşa mai departe. Când îţi era lumea mai dragă, apăreau probleme. Acum, am căldură şi apă caldă când doresc. Am făcut credit la bancă, de 10.000 de lei, mi-am luat centrală, calorifere şi gata. M-a ajuns, cu tot cu gaz tras, în jur de 7.500-8.000 de lei. Astăzi îmi iau cei 3.000 de lei şi am încheiat cu totul", ne-a spus domnul Luci, pe care l-am întâlnit, ieri, la ghişeul Primăriei.

"Am ales această variantă pentru că nu am avut încotro. Am o pensie de 1.000 de lei. Cum să îi împarţi? Am făcut credit şi acum plătesc 400 de lei rata la bancă. Pe scara în care locuiesc mai eram doar trei persoane branşate", ne-a spus doamna Gherghina, în timp ce aştepta să-i vină rândul să încaseze cei 3.000 de lei.

Anul trecut, 7.890 de persoane au cerut ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru a-şi cumpăra un sistem alternativ de producere a căldurii şi apei calde. Pentru că dosarele a 191 de persoane au fost respinse, întrucât nu îndeplineau criteriile impuse de Consiliul Local, banii ajung la 7.699 de persoane.

Citit 3577 ori Ultima modificare Vineri, 02 Februarie 2018 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.