Se montează primele REFUGII în STAȚIILE de autobuz din Galați
Foto: Anca Spânu

Se montează primele REFUGII în STAȚIILE de autobuz din Galați
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Veşti bune pentru gălăţenii care, din 2012 încoace, fie ploaie, ninsoare, vânt sau arşiţă, sunt nevoiţi să aştepte sub cerul liber venirea mijloacelor de transport ale Transurb. În câteva staţii de transport în comun din oraş a început montarea refugiilor donate gălăţenilor de două companii private.

În mai 2017, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, anunţa că poartă discuţii cu marii agenţi economici de pe raza oraşului, pentru a-i convinge să construiască şi să doneze adăposturi pentru staţiile de transport. Şi preciza că Nepi România, dezvoltatorul Shopping City,  şi-a arătat disponibilitatea în acest sens. În noiembrie anul trecut, edilul urbei ne declara că sunt în lucru 17 refugii şi că acestea vor fi livrate cât mai curând. Ei bine, de ieri, în staţiile din oraş a început montarea refugiilor donate de doi agenţi economicii: 17 bucăţi oferite de Shopping City şi patru bucăţi, de firma Transfero.

”Mulţumim firmelor care s-au implicat în demersul iniţiat de Primărie, contribuind la bunăstarea gălăţenilor. Cred că este prima dată când, în Galaţi, pentru un scop comun, mediul privat bate palma cu administraţia publică locală. Aşadar, pentru toţi agenţii economici din Galaţi care doresc să se alăture acestui proiect este un bun prilej de a-şi promova serviciile şi îi aşteptăm în continuare alături de noi”, a declarat primarul oraşului. Firmele vor avea posibilitatea să îşi promoveze elementele de identitate pe toată durata existenţei construcţiilor pe care le-au donat.

Unde vă puteţi adăposti

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, sunt montate refugii în staţiile: Trefo, Vultur, Piaţa Energiei 2, Farmacia Hygeia (Micro 18), Spitalul Judeţean, Micro 19/2 (capăt de linie), Ţiglina I, Mazepa, Potcoava de Aur, Minion – spre Inelul de Rocadă, Sala Sporturilor, Patinoar, Centru, Agenţia CFR, Ţiglina II, Hotel Sofin, pe strada Brăilei în staţiile de la Grădiniţa Prichindel şi Neacşu, în Ţiglina I (spre Coşbuc) şi în Piaţa Energiei (spre Ireg).

150 de refugii noi

Cele 21 de refugii donate reprezintă doar începutul. Conform Primăriei, toate staţiile de transport în comun vor avea adăposturi pentru călători. Mai exact, potrivit sursei citate, la nivelul oraşului Galaţi vor fi montate aproximativ 150 de adăposturi noi pentru călători, cu precizarea că numărul poate varia în funcţie de înfiinţarea sau desfiinţarea unor staţii existente. Montarea lor depinde, însă, de finalizarea licitaţiei organizate de administraţia locală pentru achiziţia de adăposturi pentru călători în staţiile de transport în comun.

După ce prima procedură, lansată în septembrie, a fost anulată, pe 11 noiembrie, municipalitatea a lansat o nouă licitaţie pentru achiziţia şi montajul unui număr de maxim 130 şi minimum 60 de bucăţi de adăposturi pentru călători, în staţiile de transport în comun. De această dată, valoarea estimată a acordului cadru este mai mare: între 637.478 şi 1.384.858 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind, ca şi data trecută, preţul cel mai scăzut. Potrivit datelor noastre, de această dată există oferte şi în scurt timp contractul pentru primul lot va fi atribuit.

Citit 11300 ori Ultima modificare Vineri, 23 Februarie 2018 00:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.