Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
8 comentarii

După avertizările meteorologilor (Cod Portocaliu de ger și Cod Galben de ninsori viscolite), Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) s-a întrunit, duminică, în şedinţă extraordinară, şi a decis măsurile necesar a fi aplicate în următoarele ore, au comunicat reprezentanţii Prefecturii. Începând de duminică seară, de la ora 22,00, s-a activat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor la nivelul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Școlile nu se închid, la Galați

Potrivit reprezentanților Prefecturii, "Direcția de Sănătate Publică" a fost obligată să ia măsuri pentru ca persoanele care erau planificate la dializă și gravidele la termen să ajungă în unitățile spitalicești înainte de debutul fenomenelor periculoase.

Inspectoratul Școlar Județean va analiza punctual și va decide, împreună cu primarii, suspendarea cursurilor în școli, în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, acolo unde situația o impune.

S-a dispus, de asemenea, suplimentarea numărului echipelor de intervenție în vederea remedierii cu maximă operativitate a avariilor apărute la rețelele de furnizare a utilităților publice către populație (electricitate, gaze, apă, încălzire), iar Sucursala Regională Căi Ferate Galați va verifica sistemele de încălzire la toate garniturile de tren pentru transport călători, înaite de plecarea în cursă.

În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, a dispus atenție sporită la nivelul tuturor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, prioritare fiind identificarea persoanelor fără adăpost și transportarea lor în centrele de cazare temporară special amenajate, precum și monitorizarea persoanelor vârstnice care locuiesc singure. Se vor intensifica în acest sens și patrulările echipajelor de poliție, jandarmerie și poliție locală.

Pe durata avertizărilor, se recomandă limitarea, pe cât posibil, a deplasărilor în spații deschise și expunerea prelungită la frig. Deplasarea în afara localităților de domiciliu se va face numai cu mașini echipate corespunzător, cu informarea prealabilă asupra stării drumului care urmează a fi parcurs și cu respectarea indicațiilor echipajelor de poliție”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Petrica Pațilea.

Citit 11027 ori Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2018 01:37

8 comentarii

 • postat de Inspector Saf Marți, 27 Februarie 2018 10:03 95.77.196.*** Link la comentariu
  0
  3

  Adica voi chiar credeti ca se fac ore normale in Zlina, Adam, Balintesti, Moscu, Baneasa, Tepu, Munteni etc etc etc? Doar ca unii recunosc pe fata asta si inchid scolile ca in Bucuresti, Braila, Buzau, iar altii, ca sa nu recupereze zilele respective spun ca au avut activitate normala pe viscol si ger, cod portocaliu si galben

  Raportează
 • postat de B.D. Marți, 27 Februarie 2018 09:02 188.24.249.*** Link la comentariu
  3
  2

  Scrieti ceva si de abonamentele pt. elevi, ca nu se dau pe luna martie si numai maine nu-i poimaine !!!!!!
  Iar afara e ger, cum vor sta elevii, pensionarii, studentii la coada la abonamente ?
  Apoi la coada la medic sau la farmacii, nu ?

  Asta e genocid !!!!!
  Mare nesimtire ,,,,,,

  Raportează
 • postat de Parinte Marți, 27 Februarie 2018 03:40 188.24.251.*** Link la comentariu
  3
  1

  Inspectoratul general trebuie să închidă școlile acum.

  Raportează
 • postat de Misu Luni, 26 Februarie 2018 20:07 188.24.255.*** Link la comentariu
  4
  9

  In timp ce primarul Pucheanu impreuna cu acolitii directorul ganeral Alexandru Marian si directorul de dezvoltare Enacache Liviu vor sa desfiinteze incalzirea centralizata in Galati, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Galați, Dorin Otrocol dispun suplimentarea numărului echipelor de intervenție în vederea remedierii cu maximă operativitate a avariilor apărute la rețelele de furnizare a utilităților publice către populație (electricitate, gaze, apă, încălzire).

  Raportează
 • postat de teposu Luni, 26 Februarie 2018 13:54 5.2.205.*** Link la comentariu
  5
  13

  nu toti elevii locuiesc langa scoli, mai ales cei de la liceu. Trebuie sa stea in statii cel putin 15 min, si cei care locuiesc in afara orasului si fac aproximativ 1 ora pana acasa - la ei nu se gandesc alesii nostri.Daca ei isi duc copiii cu masinile de serviciu nu le mai pasa de restul omenirii.

  Raportează
 • postat de meteoalert Luni, 26 Februarie 2018 13:22 86.124.206.*** Link la comentariu
  2
  17

  Atentie! Avertizare pentru ca maine e marti, va fi o zi si o noapte si a iarna! Cod portocaliu!

  Raportează
 • postat de Alicante Luni, 26 Februarie 2018 07:18 188.24.234.*** Link la comentariu
  1
  20

  Aiurea-n tramvai! Avertizare meteo pentru nimic.

  Raportează
 • postat de Gabriela Fierea Luni, 26 Februarie 2018 04:55 95.77.196.*** Link la comentariu
  6
  23

  Daca elevii navetisti au plecat de acasa si voi inchideti scoala dupa aceea, iar viscolul i-a prins pe drum, si se inchide si drumul judetean sau national, cu ce-i mai ajuta deciziile voastre ce trebuiau luate inca de ieri ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.