Autoritățile, în alertă. Ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Autoritățile, în alertă. Ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După avertizările meteorologilor (Cod Portocaliu de ger și Cod Galben de ninsori viscolite), Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) s-a întrunit, duminică, în şedinţă extraordinară, şi a decis măsurile necesar a fi aplicate în următoarele ore, au comunicat reprezentanţii Prefecturii. Începând de duminică seară, de la ora 22,00, s-a activat Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor la nivelul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență.

Școlile nu se închid, la Galați

Potrivit reprezentanților Prefecturii, "Direcția de Sănătate Publică" a fost obligată să ia măsuri pentru ca persoanele care erau planificate la dializă și gravidele la termen să ajungă în unitățile spitalicești înainte de debutul fenomenelor periculoase.

Inspectoratul Școlar Județean va analiza punctual și va decide, împreună cu primarii, suspendarea cursurilor în școli, în funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, acolo unde situația o impune.

S-a dispus, de asemenea, suplimentarea numărului echipelor de intervenție în vederea remedierii cu maximă operativitate a avariilor apărute la rețelele de furnizare a utilităților publice către populație (electricitate, gaze, apă, încălzire), iar Sucursala Regională Căi Ferate Galați va verifica sistemele de încălzire la toate garniturile de tren pentru transport călători, înaite de plecarea în cursă.

În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, a dispus atenție sporită la nivelul tuturor Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, prioritare fiind identificarea persoanelor fără adăpost și transportarea lor în centrele de cazare temporară special amenajate, precum și monitorizarea persoanelor vârstnice care locuiesc singure. Se vor intensifica în acest sens și patrulările echipajelor de poliție, jandarmerie și poliție locală.

Pe durata avertizărilor, se recomandă limitarea, pe cât posibil, a deplasărilor în spații deschise și expunerea prelungită la frig. Deplasarea în afara localităților de domiciliu se va face numai cu mașini echipate corespunzător, cu informarea prealabilă asupra stării drumului care urmează a fi parcurs și cu respectarea indicațiilor echipajelor de poliție”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Petrica Pațilea.

Citit 11313 ori Ultima modificare Luni, 26 Februarie 2018 01:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.