O pată pe obrazul electoral al lui Ionuţ Pucheanu. Primarul vrea rezilierea contractului de concesiune a PLAJEI DUNĂREA
Foto: Marius Negri

O pată pe obrazul electoral al lui Ionuţ Pucheanu. Primarul vrea rezilierea contractului de concesiune a PLAJEI DUNĂREA
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

La începutul acestei săptămâni, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat documentul de constituire a comisiei care va avea misiunea de observa şi întocmi un proces-verbal a tot ceea ce (nu) s-a realizat, până acum, la Plaja "Dunărea", conform graficului de investiţii asumat de concesionar. Este vorba despre compania bucureştene Karan - Business&Finance SRL, căreia Primăria municipiului Galaţi i-a concesionat, prin negociere directă, pentru 49 de ani, zona de agrement.

"Am fost la Plaja "Dunărea" şi am plecat cu un gust extrem, extrem de amar. Eu am sperat să nu am nici măcar o pată pe obrazul pe care îl voi afişa în faţa cetăţenilor. Aşa cum se desfăşoară lucrurile în momentul de faţă, situaţia nu arată câtuşi de puţin bine! Lucrurile nu vor rămâne aşa!", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, într-o emisiune tv.

În urmă cu o lună, primarul declara, într-o conferinţă de presă, că investitorii de la Plaja "Dunărea" sunt cu mult în urmă. Şi nu vorbim despre faptul că, în vara trecută, au promis a gălăţenii vor avea parte, de la 1 iunie, de condiţii decente de plajă şi de un bazin în care să se scalde. Şi, pentru că n-a putut repara nici un bazin, le-au oferit, pentru bălăceală, două "copăi" de cauciuc, instalate pe plajă. "Sunt mult în urmă cu acest proiect. Le-am pus în vedere faptul că vor pierde şi mai mulţi bani dacă nu vor accepta situaţia în care se află, se încăpăţânează, spun că vor reuşi. Se apropie cu paşi vertiginoşi de ieşirea din perioada pe care şi-au asumat-o legat de programul de investiţii. Cu siguranţă, până în vară ar fi trebuit să aibă deja operaţionale câteva investiţii conform planului şi a graficului pe care nu noi, ci dumnealor l-au stabilit: bazin, tobogan, hotel, therme...", a precizat primarul.

Tiroliană, terenuri de paintball, de sport şi de minigolf, piscine descoperite, două cluburi (dintre care unul tip Therme), parc, loc de joacă pentru copii tip babyland, beach-baruri şi chiar un hotel de trei stele, cu parcare şi alei pietonale, acestea erau investiţiile pe care, conform unui grafic de lucrări, noul investitor de la Plaja "Dunărea" se angajase că le va realiza până în iunie 2018, după cum vă informam anul trecut. Reamintim că, în momentul semnării contractului, firma Karan s-a angajat să facă investiţii în valoare de 6,2 milioane de euro.

"Am mai încercat rezilierea contractului. La momentul respectiv se punea problema doar de plata redevenţei pe care societatea respectivă ne-o datora. Datoriile au fost plătite în ultimul moment. În momentul de faţă, surprinzător, este cu plata la zi. A făcut rost de bani şi credeţi-mă că nu-s puţini, sunt vreo 600.000 de lei, pe care, în momentul de faţă, are 99 la sută şanse să-i piardă, pentru că restul de treabă nu l-a făcut! Tocmai de aceea, reacţiile mele au fost rapide în ceea ce priveşte raportul cu această companie! Tocmai pentru a avea timp să îndrept lucrurile!", a mai spus Pucheanu.

Nimeni nu le poate garanta gălăţenilor că în vară vor avea condiţii decente la Plaja "Dunărea", dar edilul a promis că până în 2020 lucrurile se vor îndrepta.

Citit 13807 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Martie 2018 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.