Evaluaţi acest articol
(28 voturi)
18 comentarii

La începutul acestei săptămâni, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a semnat documentul de constituire a comisiei care va avea misiunea de observa şi întocmi un proces-verbal a tot ceea ce (nu) s-a realizat, până acum, la Plaja "Dunărea", conform graficului de investiţii asumat de concesionar. Este vorba despre compania bucureştene Karan - Business&Finance SRL, căreia Primăria municipiului Galaţi i-a concesionat, prin negociere directă, pentru 49 de ani, zona de agrement.

"Am fost la Plaja "Dunărea" şi am plecat cu un gust extrem, extrem de amar. Eu am sperat să nu am nici măcar o pată pe obrazul pe care îl voi afişa în faţa cetăţenilor. Aşa cum se desfăşoară lucrurile în momentul de faţă, situaţia nu arată câtuşi de puţin bine! Lucrurile nu vor rămâne aşa!", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, într-o emisiune tv.

În urmă cu o lună, primarul declara, într-o conferinţă de presă, că investitorii de la Plaja "Dunărea" sunt cu mult în urmă. Şi nu vorbim despre faptul că, în vara trecută, au promis a gălăţenii vor avea parte, de la 1 iunie, de condiţii decente de plajă şi de un bazin în care să se scalde. Şi, pentru că n-a putut repara nici un bazin, le-au oferit, pentru bălăceală, două "copăi" de cauciuc, instalate pe plajă. "Sunt mult în urmă cu acest proiect. Le-am pus în vedere faptul că vor pierde şi mai mulţi bani dacă nu vor accepta situaţia în care se află, se încăpăţânează, spun că vor reuşi. Se apropie cu paşi vertiginoşi de ieşirea din perioada pe care şi-au asumat-o legat de programul de investiţii. Cu siguranţă, până în vară ar fi trebuit să aibă deja operaţionale câteva investiţii conform planului şi a graficului pe care nu noi, ci dumnealor l-au stabilit: bazin, tobogan, hotel, therme...", a precizat primarul.

Tiroliană, terenuri de paintball, de sport şi de minigolf, piscine descoperite, două cluburi (dintre care unul tip Therme), parc, loc de joacă pentru copii tip babyland, beach-baruri şi chiar un hotel de trei stele, cu parcare şi alei pietonale, acestea erau investiţiile pe care, conform unui grafic de lucrări, noul investitor de la Plaja "Dunărea" se angajase că le va realiza până în iunie 2018, după cum vă informam anul trecut. Reamintim că, în momentul semnării contractului, firma Karan s-a angajat să facă investiţii în valoare de 6,2 milioane de euro.

"Am mai încercat rezilierea contractului. La momentul respectiv se punea problema doar de plata redevenţei pe care societatea respectivă ne-o datora. Datoriile au fost plătite în ultimul moment. În momentul de faţă, surprinzător, este cu plata la zi. A făcut rost de bani şi credeţi-mă că nu-s puţini, sunt vreo 600.000 de lei, pe care, în momentul de faţă, are 99 la sută şanse să-i piardă, pentru că restul de treabă nu l-a făcut! Tocmai de aceea, reacţiile mele au fost rapide în ceea ce priveşte raportul cu această companie! Tocmai pentru a avea timp să îndrept lucrurile!", a mai spus Pucheanu.

Nimeni nu le poate garanta gălăţenilor că în vară vor avea condiţii decente la Plaja "Dunărea", dar edilul a promis că până în 2020 lucrurile se vor îndrepta.

Citit 12919 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Martie 2018 00:19

18 comentarii

 • postat de Akbar Luni, 19 Martie 2018 15:49 188.24.254.*** Link la comentariu
  0
  9

  Daca vrei sa faci ceva si nu stii cum, instinctul te conduce la cei care au reusit. Ce-o fi atat de greu sa intrebi primarii altor municipii cu ce firme si cum s-au construit parcurile acvatice si sa apelezi si tu la ei. Simplu.
  Pentru o asemenea investitie, doar portofoliu de lucrari vorbeste.
  De ce sa te complici cu firme de garsoniera ca mai apoi sa-ti dai seama ca baietii nu aveau in proprietate nici un ciocan ?

  Raportează
 • postat de tzeapa Luni, 19 Martie 2018 14:02 84.243.108.*** Link la comentariu
  0
  9

  vreti plaja cu accesorii incluse, cu hotel si chiar cu acces pe 4 benzi? apelati la poporul infratit cu noi, China!!! pana la 1 mai muncitoresc avem si ce nu am visat...orezarie pe valea Bratesului!

  Raportează
 • postat de Rudibravo1951 Luni, 19 Martie 2018 11:25 82.137.11.*** Link la comentariu
  1
  1

  Tovarășii luați. Euroi de la. UE și deviați cursul Dunării sa treacă pe la Tulucești și a-ți rezolto cu Plaja asta COMUNISTĂ care pute a Dictatură Voi ați uitat că la Galați sa Distrus și Fab de pâine de Lapte de Săpun de Vin și Coniac și alte 28 de au ajuns votanții din Galați niste Asistați niste pomanagii Plaja a fost făcută de către M E N AR O M Galați într-o lună se muncea în 3 ture venea 23 August și nu aveau unde să se relaxeze Comuniștii. Daca nu mai veneau Capitaliștii. Democrați asistați Primăriei Galați aveau unde să se relaxeze Ura și în Dubai să ducem viața ca-n Rai că aici este jale Am dat de Dracu

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Duminică, 18 Martie 2018 10:59 5.13.249.*** Link la comentariu
  0
  11

  @cetatean. Gresesti, plaja este pentru locuitorii unui oras sau tara care le permit conditiile meteo-geografice!
  Multe orase in afara au piscine interioare, am vizionat una, si sincer am zis ca sunt intr-un film de Hollywood! Abonamentul era undeva la 15E saptamanal si 26-28 lunar... aveai apa incalzita in bazine, conditii dus-uri etc. Dar acei oameni sunt si educati, nu se duc nespalati in piscina, cu boli... etc. cum o faceau unii si luai conjuctivita de la valuri!
  Inghitim in sec si atat! Noi nu vom avea niciodata asa ceva pentru public si accesibil!

  Raportează
 • postat de marius Duminică, 18 Martie 2018 08:55 5.13.172.*** Link la comentariu
  2
  15

  Are obrazul gros. Trece si asta. Promitem altele, nu le realizam, dar avem votantii nostri, care nu ne lasa la greu. Castiga el alegerile, chiar daca de doi ani de zile nu a fost facut nimic in acest oras.

  Raportează
 • postat de cetatean Sâmbătă, 17 Martie 2018 11:39 82.76.10.*** Link la comentariu
  4
  18

  Plaja ar fi penru saraci, primarul are salariu de un concediu de macar 10 zile oriunde in lume.
  Pentru saraci ? aia sunt multi in Galati, dar nu conteaza ~ei~ nu isi striga nemultumirea, au dus-o ..si mai rau, mai naraie cate unu dar vine altul si il intreaba ce nu ii convine.

  Raportează
 • postat de Un gălățean scârbit Sâmbătă, 17 Martie 2018 11:29 5.13.221.*** Link la comentariu
  0
  23

  Oricum nu mai era vreun locșor de pată pe obrazul primarului care a adunat, cu voie sau fără, toate petele Partidului Stat Dragnea. Dacă așa sunt cele care sunt, ferească-ne Dumnezeu de cele ce vor veni!

  Raportează
 • postat de io Vineri, 16 Martie 2018 16:02 212.54.122.*** Link la comentariu
  0
  25

  Primarul/Primaria a participat direct sau indirect la dezmembrarea si valorificarea instalatiilor din cele 2 bazine care in mare parte au componente de fier , cupru sau alte metale. Ganditi-va cat valoreaza motoarele care faceau acele "valuri" si o sa vedeti care este adevrata afacere cu Plaja Dunarea concesionata pe 49 de ani unei firme de "apartament" cu cativa angajati. Mai mult ca sigur aici este o problema ce tine de competenta DNA!

  Raportează
 • postat de Costica Vineri, 16 Martie 2018 14:04 86.127.209.*** Link la comentariu
  2
  37

  Domnul primar a inteles in sfarsit ca aceasta firma nu are capacitatea de a repara 2 bazine.
  Eu am 2 copii si pentru a merge la plaja intr-o zi de sambata, anul trecut, cheltuiam 2 x 15 + 2 x 5 =40 lei. Foarte mult daca tinem cont ca nu beneficiam decat de dusuri si pamant greblat fiindca nisp nu se putea numi. Sunt foarte multe familii in cazul meu.
  Reziliati contractul si atrageti fonduri europene pentru renovarea bazinelor de la plaja Dunarea.
  In Galati sunt multe familii care castiga 3000 lei luna si nu si-ar permite sa cheltuiasca bani prea multi cu accesul la un bazin.
  Stiti cati copii din Galati nu stiu sa inoate ? Eu am invatat sa inot la bazinul Olimpic. Este greu sa inveti sa inoti direct in Dunare.
  Si PSD trebuie sa inteleaga ca si clasa muncitoare are dreptul la agrement , nu se duc toti la mare in week-end.

  Raportează
 • postat de baboi laurentiu Vineri, 16 Martie 2018 11:47 5.13.203.*** Link la comentariu
  1
  41

  pe cind si un articol despre paragina de ani de zile de la ,,Bazinul olimpic,,.Amrevazut niste fotografii din anii80-o splendoare -care zace abandonata desi s-au facut ceva investitii,dece sa abandonat si nu se poate face ceva-ar fi un complex sportiv necesar ,alaturi de sala ,,DUNAREA,,

  Raportează
 • postat de Citizen Vineri, 16 Martie 2018 10:36 5.13.142.*** Link la comentariu
  2
  51

  Partidul promisiunilor nerealizate... si cu asta am spus tot.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Vineri, 16 Martie 2018 09:35 5.13.249.*** Link la comentariu
  3
  34

  Lucrurile se fac, nu se povestesc! Cand esti primar, primul lucru iti faci o echipa sa tai in carne vie, tot ce sta in cale fireste metaforic contra binelui orasului si al populatiei... fireste vorbesc de un primar adevarat... gen Constantin Ressu.
  Acele vremuri sunt demult apuse... acum valorile sunt nonvalori, bogatia consta doar in hartii si cifre... cai putere si metri patrati de constructii... fiecare compenseaza ce nu are moral sau fizic!

  Raportează
 • postat de Kala Vineri, 16 Martie 2018 08:33 108.245.201.*** Link la comentariu
  2
  39

  Ca la ..Cernobal ...asa ati ajuns , asa arata ,asta sunteti ..un dezastru/catastrofa .

  Raportează
 • postat de Marius Vineri, 16 Martie 2018 08:17 109.102.62.*** Link la comentariu
  3
  40

  Cat de naivi și de creduli au putut să fie edilii noștri că să poată "înghiți" aceasta minciuna gogonată. De când s-a anunțat anul trecut pe vremea aceasta sau chiar prin ianuarie sau februarie, proiectul măreț fata de plaja Dunărea, trebuiau să-și și de-a seama acestia că termenul de 1 iunie este unul ridicol pentru ce-și propunea constructorul sa realizeze. Până și noi, cetățenii ne-am dat seama de acest aspect. Cum ati putut să vă lăsați păcăliți și orbit de promisiuni dintr-acesta domnule primar? Sau poate că fiind din PSD și obișnuit la rândul dvs. cu tot felul de promisiuni neanfaptuibile și nerealizabile, ați considerat că totul este in regula? A naibii ironie a sorții. Și din toată această situație tot dvs. ieșiți eroul victorios in fața cetățenilor.

  Raportează
 • postat de Era mai bun Stan de o mie de ori Vineri, 16 Martie 2018 06:05 185.76.9.*** Link la comentariu
  3
  36

  O mare bataie de joc...si sunt multe .Incompetenta si lipsa de experienta se vede din avion.

  Raportează
 • postat de Ala fara datorii Vineri, 16 Martie 2018 05:25 99.246.8.*** Link la comentariu
  1
  40

  Cine-ar fi crezut ca firma aia cu 1-2 angajati nu s-ar fi tinut de cuvant ???

  Raportează
 • postat de Silviu Vineri, 16 Martie 2018 00:18 90.95.50.*** Link la comentariu
  2
  69

  tineti'va de cuvant si reziliati contractul, cautati o firma ce poate face CONCRET lucrul acesta si mergeti mai departe.

  Raportează
 • postat de george Vineri, 16 Martie 2018 00:14 185.45.177.*** Link la comentariu
  10
  73

  O sfoara si un rulment pentru tiroliana le donez eu. Unde sa le duc, in birou la primar ??

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.