CET vrea să sisteze furnizarea de CĂLDURĂ! De duminică, sunt anunţate temperaturi negative

CET vrea să sisteze furnizarea de CĂLDURĂ! De duminică, sunt anunţate temperaturi negative
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Electrocentrale (CET) a anunţat că ar putea sista furnizarea de agent termic în sistem centralizat, din cauză că municipalitatea înregistrează datorii către producătorul de agent termic primar.

Gălăţenii ar putea rămâne fără căldură, începând de vineri seară, 16 martie, ne-a declarat administratorul special al CET, Sinan Mustafa, care a precizat că autorităţile locale trebuie să achite către Electrocentrale aproape şapte milioane de lei. Potrivit conducerii Electrocentrale, suma reprezintă un rest de plată pentru energia termică furnizată în luna februarie, de aproximativ 400.000 de lei, iar restul banilor - consumul aferent lunii martie. Asta pentru că, potrivit contractului încheiat între autorităţile locale şi producătorul de agent termic primar, municipalitatea trebuie să plătească în avans energia termică, la fel ca în anii trecuţi.

"Având în vedere restanţele de peste 6,9 milioane de lei înregistrate de distribuitor (Calorgal - n.r.), care ar fi trebuit încasate de societatea noastră până la sfârşitul lunii februarie, este foarte posibilă sistarea furnizării agentului termic începând cu zilele următoare. Sper, totuşi, că distribuitorul va efectua plăţile necesare pentru a evita o astfel de situaţie neplăcută", a anunţat, pe pagina sa de Facebook, Sinan Mustafa, administratorul special al CET.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, ne-a declarat că autorităţile vor achita vineri, 16 martie, restul de plată pentru luna februarie, însă susţine că suma este de 226.000 de lei, nu de 400.000 de lei, cum a declarat administratorul special al CET. În ceea ce priveşte suma aferentă lunii martie, edilul a afirmat: "Sperăm să semnăm cât de curând convenţia pentru luna martie, în aşa fel încât să deblocăm situaţia".

Conform contractului încheiat între CET şi Calorgal, gălăţenilor ar trebui să le fie furnizată energie termică până la data de 31 martie, cu condiţia ca municipalitatea să plătească în avans.

Meteorologii informează că, de duminică, 18 martie, vremea se va răci, fiind anunţate, pentru câteva zile, temperaturi negative.

Citit 7077 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Martie 2018 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.