Ce cluburi sportive vor primi bani de la bugetul local/ Se vrea un club nou, al Primăriei, pe modelul CSM

Ce cluburi sportive vor primi bani de la bugetul local/ Se vrea un club nou, al Primăriei, pe modelul CSM
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Prin votul aleşilor locali, 29 de cluburi sportive vor primi finanţare de la bugetul local al Galaţiului în anul 2018. În condiţiile în care solicitările asociaţiilor şi cluburilor sportive depăşeau suma de 22,5 milioane de lei, totalul sumelor alocate de la bugetul local se ridică la 4,7 milioane de lei. Votul nu a fost lipsit de discuţii.  
Consilierii locali liberali au anunţat, prin vocea lui Ion Cordoneanu, că nu sunt împotriva finanţării sportului, dar, pentru că nu există un regulament actualizat de finanţare a sportului şi pentru că abia ieri au aflat care sunt sumele alocate cluburilor sportive, acestea  nefiind dezbătute în comisii, vor vota împotriva proiectelor supuse la vot. Replica a venit din partea consilierei PMP Nicoleta Badiu care a atras atenţia că dacă nici restul consilierilor nu şi-ar fi asumat alocarea sumelor de bani în lipsa unui regulament, sportivii nu ar mai fi putut participa la competiţiile în care sunt angrenaţi.

Cine a primit cei mai mulţi bani
Câte 700.000 de lei de la bugetul local vor primi: Asociaţia Club Sportiv Phoenix Galaţi, Asociaţia Handbal Club Danubius - CSU Galaţi, şi Asociaţia Club Sportiv Arcada Galaţi. O finanţare de 600.000 de lei i-a fost alocată Clubului Sportiv United Galaţi, în vreme ce Asociaţiei Clubul Sportiv Suporter Club Oţelul Galaţi i-a fost repartizată suma de 500.000 de lei. Clubul Sportiv Municipal Dunărea Galaţi va beneficia de 400.000 de lei, iar Clubul Sportiv Universitatea Galaţi şi Asociaţia Rugby Club Municipal Galaţi vor primi câte 200.000 de lei.
Asociaţia Fotbal Club Universitatea Galaţi va încasa 150.000 de lei, Clubul Sportiv Karate Club Galaţi – 60.000 de lei, Clubul Sportiv Şah Club Galaţi şi Asociaţia Sport Club Municipal Dunărea Galaţi – câte 50.000 de lei, iar Asociaţia Clubul Sportiv Smart Galaţi – 40.000 de lei.

Sume mai mici

Câte 30.000 de lei de la bugetul local au fost repartizate pentru: Clubul de Dans Sportiv Fantezia Galaţi, Clubul Sportiv Meikyo Galaţi, Clubul Sportiv Şcolar Galaţi, Asociaţia Fotbal Club Sorin Balaban, Asociaţia Club Sportiv Sporting Galaţi (2017), Asociaţia Club Sportiv Universitatea Dunărea de Jos Galaţi, Asociaţia Club Sportiv Fortuna Galaţi, Asociaţia Club Sportiv Aqua Sport Galaţi, Asociaţia Clubul Sportiv Junior Galaţi, Asociaţia Club Sportiv Luceafărul Galaţi, Asociaţia Clubul Sportiv Handbal-Art Galaţi şi Asociaţia Club Sportiv Danubius 2010 Galaţi.
Clubul Şah Diana Galaţi va primi 20.000 de lei, Clubul Sportiv Siderurgistul Galaţi şi Asociaţia Clubul Sportiv Quantum Club Galaţi vor încasa câte 15.000 de lei, iar Asociaţia Club Sportiv Genius Galaţi – 10.000 de lei.

Primăria îşi va face propriul club sportiv

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat că regulile de finanţare a sportului se vor schimba: „Tocmai pentru a nu mai exista toate aceste discuţii pe care le avem de fiecare dată când vine vorba de finanţarea sportului - unii se codesc că n-ar fi tocmai legal, alţii nu-şi asumă nimic - încercăm înfiinţarea unui club sportiv municipal. Primăria îşi va deschide propriul club de sport, dar care va îngloba toate ramurile sportive. Ca să nu mai există speculaţii i-ai dat ăluia şi nu i-ai dat celuilalt, toate vor fi sub cupola Primăriei, veţi stabili care sunt priorităţile, prin ce vrem să ne facem remarcaţi, antrenorii vor fi ai noştri, copii vor fi degrevaţi în a mai plăti orice fel de contribuţie. Toate vor fi puse la dispoziţie de Primăria municipiului Galaţi, vom avea antrenori, vom face tot posibilul ca cluburile deja existente şi vor achiesa la această construcţie să nu-şi piardă nici componenţa şi nici locul pe care îl ocupă în campionate şi nici liga în care activează în momentul de faţă, totul se va face conform legii. Sper ca acest proiect să le poată fi prezentat consilierilor local la următoarea şedinţă a Consiliului Local, la sfârşitul lunii aprilie”, a declarat primarul Pucheanu.

Citit 11370 ori Ultima modificare Luni, 26 Martie 2018 11:29

10 comentarii

 • postat de Anonim
  Joi, 29 Martie 2018 20:30
  109.166.137.***
  Niciun club de tenis? Copiii de aici nu trebuie ajutati? Noroc de Simona Halep ca ne mai stie lumea.... Rusine
  0
  1
  Raportează
 • postat de Caţavencu
  Vineri, 23 Martie 2018 14:45
  81.12.149.***
  Club sportiv municipal ne mai trebuie, in rest le avem pe toate!
  La clubul de fotbal MetaloSport care era la ananghie nu ati putut da un ajutor mic pentru salvarea returului!
  Se stie doar ca statul sau bugetarii sunt cei mai prosti manageri.
  Nu stiti cum sa mai sifonati alti bani sau vreti sa mai inventati niste posturi de conducere?
  Apropo` nu cumva va ganditi sa-l puneti sef aici pe Picu Roman ? I s-ar potrivi manusa... de box! :)
  10
  9
  Raportează
 • postat de Nikolas
  Vineri, 23 Martie 2018 11:41
  5.13.148.***
  Nu spun ca celelalte sporturi sau cluburi nu merita maxima atenție...dar dacă aleșii noștri nu au înțeles pana acum ca Otelul este principalul pol de atracție al sportului Gălățean,atunci fac o mare greșeală electorală !!
  14
  8
  Raportează
 • postat de Radu
  Vineri, 23 Martie 2018 11:00
  89.121.153.***
  Pentru 3 ore de smardoiala se inchide pationarul timp de o luna, timp in care sute de copii sunt privati de patinaj/hockey, pentru ca toti malacii din Galati sa vina sa-si faca selfiuri cu cate un campion de box. Eu nu sunt de acord cu asta. Iar cand nu sunt gale de box si alte lupte, va reamintesc faptul ca patinoarul a fost inchis toata vacanta de iarna si s-a deschis dupa ce a reinceput scoala. Domnule primar, va rog sa inlocuiti managerii de la pationar cu oricine sau orice altceva. Sunt sigur ca si o speritoare de ciori ar face o treaba mai buna.
  3
  19
  Raportează
 • postat de rodax
  Vineri, 23 Martie 2018 08:47
  193.231.148.***
  primaria are deja club sportiv,csm dunarea.de ce ar mai fi nevoie de unul nou?echipa de hochei ar trebui finantata macar la nivelul la care a fost cand a iesit campioana.
  3
  18
  Raportează
 • postat de Didi
  Vineri, 23 Martie 2018 08:39
  194.105.20.***
  Cam putin pentru Otelul, primarul viseaza ca va incorpora Otelul in primarie.
  Lasati prostiile cu csm si faceti regulamentele
  nu politizati sportul
  7
  14
  Raportează
 • postat de dgi
  Joi, 22 Martie 2018 21:24
  82.208.137.***
  Cei mai multi bani au fost repartizati cluburilor private si cei mai putini celor municipale. Cel mai probabil doua treimi la privat si o treime la municipale. Privatii au probabil nevoi mai mari. La privati daca duci copilul platesti. La cluburile municipale nu. In acest caz de ce mai mult la privat decat la cele municipale (de la municipiul Galati vin banii). Probabil la privat sunt prietenii si la cluburile municipiului sunt subordonatii (care nu pot comenta). Cu o finantare de "cate 700.000 lei" putem avea si volei feminin si box si hochei si.......... pe toate categoriile de varsta, atragand astfel din scoli copii la sport. Marea masa a copiilor nu poate face sport la privat din cauza costurilor dar la cluburi municipale se poate. Pacat ca se acorda bani pe prietenii (dealtfel presedintele comisiei de sport din CL cred ca este doctor, unul fara legatura cu sportul) si nu pe strategii care sa aduca la sport copii si tineri (si de ce nu si adulti) de toate varstele.
  3
  30
  Raportează
 • postat de Marinel
  Joi, 22 Martie 2018 21:14
  82.137.10.***
  O luat Ochiu concursu la primarie?
  1
  10
  Raportează
 • postat de Lungu carmen
  Joi, 22 Martie 2018 20:59
  109.166.135.***
  Bună ziua, va rog sa veniți seara la Patinuar , sa vedeți câți copii fac antrenament la hochei, câți părinți sunt alături de cei mici la antrenamente, dl primar va așteptăm. .. dorim sa primim sprijin din partea dumneavoastră, pe timpul verii patinuarul se închide și copii fac naveta de 3 ori pe săptămână la patinuarul de la Mallul din Brăila.
  8
  20
  Raportează
 • postat de PROF.DR.MIHAI MORARU
  Joi, 22 Martie 2018 20:02
  188.24.205.***
  DUPA ANI BUNI,LUCIAN BUTE SI CRISTI CIOCAN au amintit lumii intregi ca si GALATIUL este capabil de MAREA PERFORMANTA,PRIMUL CHIAR LA NIVEL MONDIAL...Va adresez acum un mesaj de suflet:am crescut si traiesc in GALATI,am mers la gale de box de prin '61-62,alaturi de pasionatul meu tata,frumoasa-i fie amintirea,imi8 amintesc de galele de box de pe ,,PORTUL ROSU,, cand vestitul STEFAN COJAN il surclasa pe celebrul ION MONEA LA SEMIGREA,apoi galele de pe DOMNEASCA ,de la arena destinata boxului si lasata nemeritat in uitare acum..AM FACUT BOX VARA ,in vacante,dar verii mei GHEORGHE MORARU SI MATEI MORARU,IERTE-L DUMNEZEU,AU FACUT PERFORMANTA ,PRIMUL ,BATANDU-SE DE LA EGAL LA EGAL CU GABRIEL POMETCU,CAMPIONUL CATEGORIEI !!!IMI AMINTEC CA VENEA LA GALATI SI ECHIPA DE BOX REPREZENTATIVA A CUBEI SI CA ECHIPA BOX CLUB GALATI A FOST O PERIOADA CAMPIOANA NATIONALA LA ECHIPE...SUNT MULTE DE SPUS DESPRE BOXUL GALATEAN ..ULTIMA STRALUCITA AMINTIRE DIN GALATI O AM DE LA CAMPIONATELE NATIONALE DIN '85,DESFASURATE LA SALA SPORTURILOR ,CAND MARELE NOSTRU CAMPION,GEORGICA DONICI,DE 7 ORI CAMPION NATIONAL SI DUBLU CAMPION EUROPEAN CASTIGA ULTIMUL SAU TITLU LA SEMIGREA,BOXEURUL CARE CRED CA L-AR FI BATUT SI PE MONEA SI PE BUTE,DA BUTE,DACA PERIOADA DE ACTIVITATE A ACESTORA A R FI COINCIS...STIU CA PE ATUNCI BOXUL,SPORT REGE LA GALATI ERA INCURAJAT;VERII MEI PRIMEAU BONURI SI ,COPII SARACI FIIND,MANCAU PE SATURATE LA ,,MIORITA,,,MAI ALES IN PERIOADA DE PREGATIRE INTENSA PT MECIURI...FACEAU LUNGI CANTONAMENTE SI ERAU PERMANENT SFATUITI DE MARI FOSTE GLORII ALE BOXULUI...SUNT CURIOS CAT S-A ALOCAT PENTRU BOXUL GALATEAN DE ACUM,SI MAI MULT DE ATAT,CUM ESTE INCURAJAT MARELE OM DE BOX PROF.FELIX PAUN,CARE DIN MODESTUL SAU COLT DE TARA A DAT LUMII PANA ACUM DOI CAMPIONI,UNUL CAMPION MULTIPLU MONDIAL,SI ALTUL,EUROPEAN,CHALLANGER LA CENTURA MONDIALA A GREILOR!!! SUNT CURIOS CAT S-A ALOCAT PENTRU REINVIGORAREA ASTEPTATA A BOXULUI GALATEAN!!!SANATATE SI NUMAI BINE LA TOATA LUMEA ,SI,DACA ESTE CAZUL SI SE VREA ,ASTEPT O PROPUNERE DE A SCRIE EPOPEEA BOXULUI GALATEAN DINTRE ANII 1960 SI PANA IN ZILELE DE ACUM,CU MULTA STIMA SI RESPECT ,PROF.DR.MIHAI MORARU...PRECIZEZ CA NU PRETIND RECOIMPENSE PENTRU ACEASTA LUCRARE BENEFICA ISTORIEI ARTEI PUGILATULUI PE MELEAGURILE DUNARENE...NU VAD PREA BINE SI DE ACEEA AM SCRIS CU MAJUSCULE,SCUZELE MELE CELOR MAI PEDANTI!!!
  11
  35
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.