Scârţâie alianţa PSD-ALDE la Galaţi. Se configurează o nouă majoritate politică?

Scârţâie alianţa PSD-ALDE la Galaţi. Se configurează o nouă majoritate politică?
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

După ce, săptămâna trecută, primarul Ionuţ Pucheanu (PSD) s-a „răfuit” din nou în Consiliul Local cu directorul Transurb, Gigel Caliga (ALDE), pe care l-a somat să rezolve „bărbăteşte” problemele societăţii, ameninţând că va intra „la propriu cu picioarele în acea societate şi Dumnezeu cu mila”, conducerea ALDE a reacţionat, acuzându-l pe edil de infantilism politic.

Nemulţumit de atacurile repetate lansate de edilul Galaţiului la adresa noului director al Transurb, preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, a anunţat că va purta o serie de discuţii cu şefii Organizaţiei Judeţene a PSD Galaţi şi a lansat scenariul ruperii coaliţiei, în contextul unei alianţe „pe sub masă” a PSD-PMP, la Galaţi. „Infantilistă abordarea de multe ori în politica locală. Eu pot spune că am încercat să fiu o persoană rezervată, mult prea tăcută pentru această abordare a partenerilor noştri de coaliţie, despre care am constatat că a început să escaladeze. Probabil că, dacă taci, consideră că nu ai ce spune sau nu ai calitatea de a spune. Eu cred că am expertiza, experienţa să mă facă să spun multe lucruri mult mai competente decât ar putea cineva căruia începe să-i placă cam prea mult să se audă vorbind. Cred că, în actul nostru de coaliţie, am contribuit cu persoane, cu propuneri, cu idei, cu soluţii pentru creşterea şi dezvoltarea managementului local şi judeţean. Vorbim despre oameni profesionişti, a căror calitate profesională şi expertiză sunt foarte greu de combătut şi foarte greu de pus la îndoială. Cred că ar fi mai indicat ca înainte de a avea nişte declaraţii publice cu o cameră de luat vederi în faţă, să facă nişte discuţii în cadrul coaliţiei. Dacă nu, oricum îmi propun să-i răspund de fiecare dată când va avea atitudinea de a jigni oameni la nivelul profesional la care nu se ridică”, a declarat Cristian Dima, în cadrul unei conferinţe de presă, afirmând că, „dacă se configurează o altă majoritate, PSD-partidul lui Traian Băsescu, nu ne opunem. Îi lăsăm să îşi facă această coaliţie la nivel local şi noi o să mergem pe proiectele noastre liberale”.

Ruperea alianţei - „libera voinţă exprimată”

Primarul Ionuţ Pucheanu nu a dorit să comenteze reacţia lui Cristian Dima. Edilul a declarat, în schimb, că PSD şi-a respectat angajamentele, iar dacă ALDE „vrea să rupă alianţa, ca în orice căsătorie este libera voinţă exprimată”. „Permiteţi-mi să dau dovadă de maturitate şi să nu intru într-un astfel de dialog pe un subiect, zic eu, greşit pus pe tapet. Dacă dumnealui vrea să rupă alianţa, ca în orice căsătorie este libera voinţă exprimată. Învederez, încă o dată, faptul că Partidul Social Democrat îşi respectă atât aliaţii, cât şi promisiunile sau înţelegerile făcute şi semnate de ambele părţi. Din punctul nostru de vedere, nu există absolut nicio problemă în acest moment. În ceea ce priveşte problemele Transurb, sunt sigur că atât expertiza domnului Dima, cât şi a celor care conduc destinele acestei societăţi vor aduce acel plus de valoare de care societatea are nevoie pentru ca nu cumva să se scufunde şi mai mult decât a făcut-o până în momentul de faţă”, a declarat, ieri, primarul Ionuţ Pucheanu.

Cel mai probabil, şefii PSD şi ALDE se vor aşeza, în următoarea perioadă, din nou, la masa negocierilor, după schimbul de replici acide din spaţiul public. Preşedintele executiv al PSD, Costel Fotea, a punctat că „nişte declaraţii mai belicoase din partea unora sau altora nu pun în pericol alianţa”, afirmând că acestea „sunt lucruri mult prea minore pentru ruperea unei alianţe”.

Citit 4993 ori Ultima modificare Marți, 27 Martie 2018 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.