Cine face parte din noul Consiliu de Administraţie al Transurb

Cine face parte din noul Consiliu de Administraţie al Transurb
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Noul Consiliu de Administraţie (CA) al societăţii Transurb SA a fost numit joi, prin vot secret, de aleşii locali. În premieră, de recrutarea candidaţilor s-a ocupat un expert independent plătit cu 6.000 de lei fără TVA de Primăria municipiului Galaţi, firma bucureşteană Fox Management Consultans SRL. Selecţia finală s-a făcut pe baza unui interviu susţinut în faţa expertului şi-a unei Comisii de selecţie formată din consilierii locali Sorin Enache, Onuţ Atanasiu, Picu Apostol Roman, Eugen Găvan şi Oana Iurescu. Trei dintre foştii membri ai CA se regăsesc şi în noua structură.

Conform documentelor, cel mai mare punctaj, 103,58, l-a obţinut Didina Borteş, şef compartiment CASE nr. 1 la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care face parte din CA al Transurb încă din 16 aprilie 2013. La fel ca Didina Borteş, studii superioare economice şi experienţă în domeniul economic de peste cinci ani, au Rodica Ciucă, şef birou administrativ la SC Calorgal SA, notată cu 97,35 puncte, şi Gigel Caliga - directorul general provizoriu la SC Transurb, membru în Camera Auditorilor Financiari din România şi membru CCECCAR, notat cu 94,85 de puncte.

Din fostul Consiliu de Administraţie al Transurb din perioada iulie 2017 - ianuarie 2018 se mai regăseşte şi Adrian Smărăndoiu, inginer superintendent supraveghere construcţii navale, în prezent mediator la propriul birou de mediere, notat cu 94,52 puncte, şi Romeo Marin, inginer la SC Stiloterm SRL, notat cu 91,15 puncte. Potrivit documentelor, Smărăndoiu, care a fost preşedintele CA al Transurb în perioada 28 septembrie 2017 - 3 ianuarie 2018, are studii superioare tehnice şi juridice şi experienţă de peste cinci ani în aceste domenii, iar Romeo Marin are studii superioare tehnice.

Penultimul punctaj, 91,03, a fost obţinut de Marian Băducă, despre care am aflat că are experienţă în domeniul juridic de peste cinci ani şi este avocat în cadrul propriului cabinet individual de avocatură.

Cea de-a şaptea membră a Consiliului de Administraţie, notată cu 88,25 de puncte, este Elena Cârcotă, care are studii superioare economice şi experienţă de peste cinci ani în domeniul economic, este economist la Alewijnse Marine Galaţi SA, membru în Camera Auditorilor Financiari din România, membru CCECCAR.  

„Sper din tot sufletul ca noul CA să aducă acea plus-valoare de care are nevoie managementul Transurb”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, care se bazează tocmai pe cei care până acum nu au mai făcut parte din Consiliul de Administraţie să facă diferenţa.

Citit 7840 ori Ultima modificare Vineri, 23 Martie 2018 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.