Mai devreme decât era prevăzut în contract, gălăţenii din sistemul centralizat au rămas fără apă caldă şi căldură

Mai devreme decât era prevăzut în contract, gălăţenii din sistemul centralizat au rămas fără apă caldă şi căldură
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Gălăţenii dependenţi de sistemul centralizat de încălzire au rămas, începând de vineri, fără apă caldă la robinet şi cu caloriferele reci. Electrocentrale a decis să oprească livrarea agentului termic mai devreme decât era prevăzut în contract (31 martie), din cauză că municipalitatea nu a achitat în avans contravaloarea energiei termice aferentă lunii martie.

"Deoarece până la data de 29 martie, ora 24.00, s-a livrat 98 la sută din energia termică comandată de Calorgal pe luna martie, coroborat cu încasarea în procent de doar 30 la sută a contravalorii energiei termice livrate, am sistat livrarea de agent termic către municipiul Galaţi", a anunţat, ieri, directorul general al Electrocentrale, Lucian Bălţătescu. Managerul a motivat că, din cauza nerespectării clauzei contractuale - plata în avans - pe care a notificat-o în repetate rânduri către Calorgal şi municipalitate, s-a decis, în prima fază, reducerea parametrilor agentului termic, pentru ca populaţia, şcolile şi celelalte instituţii racordate la sistemul centralizat să nu aibă de suferit.

"Conform contractului, noi aveam toate drepturile să oprim atunci, dar ne-am gândit la populaţie, la şcoli. Am făcut eforturi foarte mari ca să susţinem termoficarea cu agregatele energetice. Ne arătăm, în continuare, disponibilitatea pentru găsirea unor soluţii de colaborare. Trebuie avut în vedere scăderea numărului de consumatori. Mai mult, posibilitatea tehnică de a mai regla funcţionarea este din ce în ce mai dificilă pentru noi. Rugăm factorii de decizie ai municipalităţii şi distribuitorului local să analizeze responsabil aceste lucruri", a declarat Bălţătescu.

Acesta a precizat că Electrocentrale se află în curs de elaborare a unei strategii pentru prepararea apei calde, pe timpul verii, cu abur de la ArcelorMittal. Însă, pentru a putea funcţiona, CET ar trebui să livreze 28.000 de gigacalorii pe lună, iar Calorgal a cerut doar 7.000.

Cel mai probabil, la fel ca anul trecut, autorităţile vor decide suspendarea pe termen nelimitat a furnizării/prestării serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.

Citit 6311 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Martie 2018 21:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.