Cu sau fără CHIOȘCURI pe Faleza Inferioară a Dunării? Licitaţie lansată şi abandonată, în aceeaşi zi (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Cu sau fără CHIOȘCURI pe Faleza Inferioară a Dunării? Licitaţie lansată şi abandonată, în aceeaşi zi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Abia ieşită de sub apele Dunării, Faleza Inferioară a Galaţiului s-ar putea pricopsi cu 25 de chioşcuri de câte cinci metri pătraţi fiecare, pentru amplasarea cărora Primăria municipiului Galaţi a lansat ieri, pe portalul propriu, o licitaţie publică.

Concret, Primăria a anunţat organizarea unei "licitaţii publice, cu ofertă în plic, pentru atribuirea unei licenţe de ocupare a domeniului public pentru 25 de amplasamente pe Faleza Inferioară a Dunării, aprobate prin dispoziţia primarului". Iată şi argumentele administraţiei locale: "Scopul atribuirii de licenţe îl reprezintă atragerea de noi venituri la bugetul local al municipiului Galaţi, în vederea asigurării unor servicii complete pentru cetăţenii din municipiul Galaţi prin amplasarea de construcţii provizorii", se preciza în anunţ. Administraţia locală aştepta oferte individuale pentru fiecare din aceste amplasamente, licitaţia fiind programată pe 27 aprilie, la sediul Primăriei.

Câteva ore mai târziu, anunţul a dispărut de pe portalul Primăriei, semn că administraţia locală a bătut în retragere.

"Licitaţia, lansată în urma numeroaselor cereri de eliberare licenţe în această zonă, a fost anulată. E mai bine pentru noi toţi, atât gălăţeni cât şi autorităţi, ca până la momentul în care Primăria va putea pune la dispoziţia doritorilor, într-un concept unitar, locuri pentru comerţ stradal sau alimentaţie publică, aceasta licitaţie să fie anulată. În plus, suntem în plin proces de accesare de fonduri pentru refacerea falezei, iar o asemenea procedură ar fi complicat lucrurile", ne-a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Citit 8740 ori Ultima modificare Luni, 16 Aprilie 2018 00:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.