Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
12 comentarii

După ce a făcut un experiment cu Asociaţia de proprietari nr. 758, din I.C. Frimu, care însă a avut rezultate sub aşteptări, Primăria Galaţi se încăpăţânează să introducă colectarea selectivă din uşă în uşă. Dar de data aceasta nu oricum, ci doar dacă asociaţia de proprietari îşi ia angajamentul în scris că se vor înscrie în program minimum jumătate dintre apartamentele locuite.

„Invităm asociaţiile de proprietari din municipiul Galaţi să răspundă invitaţiei noastre pentru a îmbunătăţi gradul de colectare selectivă şi de a da un nou aspect punctelor de colectare selectivă prin exprimarea interesului de a participa la acest program”, a transmis Biroul de Presă al Primăriei.

Asociaţiile interesate de colectarea selectivă din uşă în uşă sunt rugate să transmită o adresă către Ecosal în acest sens sau un e-mail la adresa: colectare_selectiva@ecosalgl. ro. Asociaţia de proprietari va întocmi o listă cu numărul total de apartamente, numărul de apartamente locuite, datele de contact ale femeilor de serviciu, şefilor de scară, administratorilor şi preşedinţilor de asociaţii şi vor semna un contract în care „vor fi stipulate obligaţiile de a promova colectarea selectivă, astfel încât să ajungem la un grad de colectare de minimum 50 la sută din apartamentele locuite, de a se implica în proiect cu personalul responsabil de curăţenie şi de a distribui materialele predate de Ecosal”.

Citit 5659 ori Ultima modificare Duminică, 29 Aprilie 2018 16:52

12 comentarii

 • postat de Ion Luni, 30 Aprilie 2018 10:35 93.122.251.*** Link la comentariu
  2
  14

  Bani pe loc. Asta e soluția. Cum? De două ori pe săptămână (o zi seara, o zi dimineata la ore stabilite vine o mașină Ecosal care are un cântar și bani. Programul și prețurile pe site-ul lor. Strangi gunoiul selectiv și ești plătit. Nu vrei acești bani dă gunoiul tău vecinului care vrea. In fiecare bloc există persoane nevoiașe care ar duce gunoiul de la tine la ușă pentru niște bănuți.

  Raportează
 • postat de Galatean Luni, 30 Aprilie 2018 05:00 213.233.85.*** Link la comentariu
  2
  8

  Sunt incantat de initiativa, doar asa vor fi eliberate spatiile speciale din blocuri ocupate abuziv de anumiti locatari cu stiinta conducerii asociatiilor.

  Raportează
 • postat de Costi Duminică, 29 Aprilie 2018 12:40 109.166.133.*** Link la comentariu
  5
  21

  Mai propun o varianta pt.unii proprietari care din cauza lor nu se poate desfiinta aceste asociatii de hoti si te obliga pe tine sa accepti sa fii furat si sa-i tii pe trintori pe banii tai sa ducem gunoiul la ei acasa, la asociatie si la toti trintori care stau degeaba la asociatie.ce spuneti si asa nu fac nimic din ce responsabilitati au macar ii punem la treaba etc daca tot ii platim nu ,si nu program de femei gravide pt.ca nu este normal ,alti muncesc cel putin 8 ore pe zi de luni pina simbata si nu i%au 2000 de ron cum si-au facut salariu unii administratori cu pixul si ne ia banii din buzunar nejustificat pt.ce presteaza ei ..mi se pare bataie de joc cu acesti administratori si aceste asociatii.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Duminică, 29 Aprilie 2018 11:07 5.13.176.*** Link la comentariu
  1
  14

  Stiu ei ceva dar nu stiu bine. Cum întotdeauna romanul a stiut doar sa copie de la retela la armament... situatia suna cam asa:
  In tarile civilizate (nu jignesc tara, nu are nici o vina dar o parte din cei ce o salasluiesc DA) gunoiul se lasa selectiv in saci
  in gradina sau pe teresa. Apoi de 2 ori pe saptamana vine "ecosalul" lor si ridica gunoiul doar cu urmatoarele reguli:
  1. sac pentru resturi menajere generale in ziua X.
  2. sac pentru pet-uri, cutii bere, chimice in ziua Y
  3. cartoane si hartii si alaturi sticla in ziua Z.
  Daca le-ai amestecat ai un actzipild pe sac si nu ti-l ridica... idem daca ai peste 15kg greutate!
  Dacai-l lasi acolo, primesti avertisment de la militie, a2a oara amenda!

  Ar trebui sa platim sacii la pret de saci normali ca volum... si sa triem totul dinainte buba este alta: UNDE? La o familie se aduna saptamanal 1-2 saci mari de 160L. Nu ii poti lasa pe toti in fata blocului... ne lovim de prob,. cu pisicii cainii si cei fara adapost! Doar in fara usilor... dar va fi horror... deci la bloc nu este posibil... mai mult vorb. de greutate pentru care multi dintre batrani abia isi duc picioarele! Solutia ar fi macar sa separam cartoane si hartii \ sticlarie \ resturi si ar suna acceptabil!

  Raportează
 • postat de Costi Duminică, 29 Aprilie 2018 08:45 109.166.133.*** Link la comentariu
  3
  20

  Eu voi duce gunoiul selectiv si sunt dispus sa-l duc direct la centru cu masina mea pt.un timp dar cu o conditie sa dispara aceste asociatii de proprietari definitiv,va fi mult mai bine asa se va face economie foarte mare iar cu banii care se economisesc se pote face chiar foarte multe pt.acest oras etc.

  Raportează
 • postat de smaranda Sâmbătă, 28 Aprilie 2018 22:47 86.124.203.*** Link la comentariu
  6
  17

  Nu era mai simplu să puneţi un om la locul pubelelor, care să-i amendeze pe acei care nu selectează gunoiul, şi-l aruncă amestecat în pubele?
  Asta ar determina lumea să înveţe a selecta gunoiul înainte de a-l aduce la pubelă!
  Aplicând metoda propusă de dvs , nici o dată nu se va rezolva problema selectării!
  NUMAI AMENZILE DISCIPLINEAZĂ OMUL INDOLENT!

  Raportează
 • postat de saracul Sâmbătă, 28 Aprilie 2018 22:39 5.13.184.*** Link la comentariu
  3
  16

  scoateti puturosii de prin birouri sa faca selectia gunoaielor.....ori anuleaza taxa de habitat apoi voi face selectia dupa cum doresti addministratie locala

  Raportează
 • postat de galatean Sâmbătă, 28 Aprilie 2018 22:34 82.78.255.*** Link la comentariu
  2
  18

  nu sunt probleme stringente suficiente ? au fost zeci de ani de independenta si neamestec in treburile interne, acum suntem fortati sa ne stocam gunoiul in fata usii ? ce personal are Ecosal sa rezolve si asta cand ei de abia se taraie sa stranga gunoiul din oras, sa mature strazile distruse din cartiere....dl primar, mai e putin si sigur vei fi un simplu cetatean, sa vezi de jos ce este ardent ! ti-ai batut joc de galateni si cu plaja de la turn, si cu locurile de joaca inchise, cu scuarele inalte de 1/2 metru,cu garajele demolate, cu minciuna reducerii de 10 % la impozit aplicata doar la valorile mici, cu salariile nesimtite pe care vi le-ati facut toti acolitii din primarie......si f multe altele.

  Raportează
 • postat de AMENDATI NESIMTITII! APLICATI LLEGEA DOMNILOR POLITISTI CA DE ASTA VA PLATIM. Sâmbătă, 28 Aprilie 2018 16:43 95.76.3.*** Link la comentariu
  1
  18

  Care colectare selectiva!?

  Veniti la ghenele de gunoi din spatele blocului BR2 din Mazepa unde s-a creat posibilitatea de selectivitate prin acele pubele separate pe tipuri de deseuri si o sa constatati ca doar 1/3 din cetateni au inteles sa se conforme, restul arunca pungile aiurea, direct din masina langa containere, sau pur si simplu le lasa pe parcurs, in special pe aleea de la BR1A!

  Plus ca sunt foarte multi cetateni de pe strazile apropiate care aduc gunoaie din curti cu carucioarele, in special vegetatie.

  In afara de nesimtirea acestor oameni se gaseste si incapacitatea politiei locale de a monitoriza catusi de cat zona aplicand amenzile corespunzatoare mult trambitate recent de primar, ca-i aranjeaza el pe nesimtiti! SIC!

  Cred ca mai intai trebuie sa inceapa cu politistii locali;sunt nopti cand masina politei locale parcheaza in parcarea chiar de langa ghena de gunoi,cu lumina stinsa, or fac economie de vedere, or, mai stii?!,chiar stau la panda, numai, atentie!, vine vremea furatului de trandafiri de pe bulevard, chiar pe la patru dimineata cand ei stau ascunsi tocmai opus bulevardului...

  In ce oras traim, bre!?

  Ca bani platim la taxe si impozite.

  Raportează
 • postat de cristi Sâmbătă, 28 Aprilie 2018 16:03 86.124.200.*** Link la comentariu
  4
  14

  Nu inteleg.
  Adica trebuie sa stochez in fatza usii gunoaiele din plastic si hartie pana vin cei de la Primarie sa le ridice?

  Raportează
 • postat de Marius Sâmbătă, 28 Aprilie 2018 12:36 5.13.227.*** Link la comentariu
  1
  28

  Tot asa prostii selecteaza separat si smecherii amestwca la gramada cand aduna gunoiul?
  Deseurile reciclate in trei igluuri se aduna intr-o masina cu un singur compartiment chiar de catre ecosal, deci problema e in primul rand la ecosal si abia apoi la cetatean.

  Raportează
 • postat de Cetatean Sâmbătă, 28 Aprilie 2018 11:38 109.103.173.*** Link la comentariu
  3
  12

  Se vor aduna saci intregi cu deseuri pana or sa vina cei de la ECOSAl. Poate vor sa ne ,,aprovizioaneze`` cu mai multe ganganii ori sobolani!!!??? ori sa avem provizii din ceea ce nu am consumat... In caz de o calamitate sa avem ce ... manca....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.