Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
7 comentarii

Abia ce am scăpat, în vara anului trecut, de Falezogaura care, vreme de şapte ani, ne-a adus o ruşinoasă celebritate naţională, că o nouă surpare, apărută de această dată pe breteaua ocolitoare de la Elice, a dat de furcă autorităţilor şi a blocat traficul.
Primăria municipiului Galaţi a anunţat miercuri, la ora 18,30, că, din cauza unei surpări, circulaţia pe breteaua ocolitoare de la Elice a fost închisă. Municipalitatea susţinea că ar fi vorba despre o avarie la sistemul de canalizare, în vreme ce purtătorul de cuvânt al societăţii Apă Canal, Cornelia Arnăutu, nu putea confirma că este vorba despre o defecţiune: "Într-adevăr, surparea s-a produs lângă un cămin de canalizare. Am semnalizat zona şi mâine dimineaţă urmează să decopertăm pentru a vedea despre ce este vorba".
La faţa locului, groapa căscată, şi mai ales terenul tasat din jurul ei îi atrăgea pe gălăţenii curioşi care se întrebau cine sau ce ar putea fi de vină. Singura certitudine era că surparea nu avea legătură cu zona în care, anul trecut, s-a intervenit pentru remedierea celebrei Falezogăuri, investiţie care a permis redeschiderea circulaţiei, deviată, de ani buni, pe această bretea ocolitoare. Inginerul Gheorghe Pascariu, directorul companiei Servland, care a executat această lucrare, ne-a declarat că pe breteaua ocolitoare nu s-a intervenit anul trecut, aceasta fiind deschisă circulaţiei în perioada executării lucrărilor. "Nu are legătură cu raza proiectului nostru", ne-a precizat directorul companiei, miercuri seara.

Decopertare şi înlocuirea unui racord vechi

După cum am aflat ieri de la Cornelia Arnăutu, echipa Apă Canal a decopertat zona în jurul căminului de canalizare pentru a se asigura că nu sunt probleme la cele două racorduri. În zona vizată nu sunt reţele, iar colectorul cel mare de canalizare se află la şase metri adâncime. „Cu siguranţă a fost o acumulare de apă pluvială care, în timp, a dus la tasarea terenului. Dintre cele două racorduri de la gurile de scurgere, unul era destul de vechi, avea un grad avansat de uzură. Ca să evităm orice altă intervenţie viitoare în zonă, dacă tot am decopertat, am hotărât să schimbăm şi racordul acela”, ne-a declarat Cornelia Arnăutu.
"Vreau să îi liniştesc pe locatarii de la blocurile din zonă şi să dezmint toate informaţiile «pe surse» care vorbesc despre surpări pe suprafeţe uriaşe sau, mai rău, despre afectarea structurii de rezistenţă a clădirilor existente. Groapa apărută pe breteaua de la Elice s-a format ca urmare a infiltraţiilor, în timp, de apă pluvială. Echipele de intervenţie acţionează şi sper ca până în această seară să rezolvăm problema", a declarat, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
Şi Cornelia Arnăutu, reprezentanta Apă Canal, estima că, până seara, intervenţia se va încheia, punându-se apoi pământ curat şi uscat, iar zona decopertată va fi readusă la nivel pentru a fi redată circulaţiei. Primăria municipiului Galaţi va putea asfalta zona numai după finalizarea totală a intervenţiei Apă Canal.

Citit 10657 ori Ultima modificare Vineri, 04 Mai 2018 00:25

7 comentarii

 • postat de Vader Sâmbătă, 05 Mai 2018 06:29 213.233.84.*** Link la comentariu
  2
  17

  Va arata si natura de unde sa incepeti tunelul pe sub Dunare, da' voi nu si nu....rai, dom'le, rai...lasand gluma la o parte, indraznesc sa spun ca sa ceva nu s-ar fi intamplat in ruptul capului intr-o societate fara incompetenti, corupti si retardati
  consumatori de click si cancan. Retardati care voteaza...si se mai si inmultesc

  Raportează
 • postat de Ciudatenia Pamantului Vineri, 04 Mai 2018 12:50 81.12.149.*** Link la comentariu
  1
  18

  Daca cei de la Apa-Canal cred ca este de la ploaie, de ce nu au aflat pe unde s-a scurs aceasta apa si apoi sa astupe gaura la loc?
  Nu prea cred ce spun cei de la Apa-Canal, iar apa de ploaie nu prea cred ca s-a scurs acolo pentru ca era totul asfaltat sau betonat in zona! Poate ceva mai in amonte, dar vad ca nu se straduie nimeni sa investigheze...
  MINCIUNI, BALIVERNE si NEPRICEPERE !!

  Raportează
 • postat de Crystall Vineri, 04 Mai 2018 08:31 5.2.205.*** Link la comentariu
  4
  10

  Pentru nu-i de vina decit ploaia.....
  Nici noi nu stim ce vrem. Rau oricum o dai. Ce daca au schimbat racordul vechi. Bine au facut. Parca abia asteptam sa se intample alta nenorocire si dupa aia sa ne plangem. Bine ca nu a fost nimic grav si s-a rezolvat repede, ca ne-am saturat de probleme pe Faleza asta.

  Raportează
 • postat de Gelu Sever Vineri, 04 Mai 2018 06:28 89.137.229.*** Link la comentariu
  28
  6

  Bravo!
  Intervenție în timp record.
  Administrația Pucheanu a rezolvat Falezogaura? A REZOLVAT-O!
  În 24 de ore de la incidentul de față s-a rezolvat? S-A REZOLVAT!
  Restul e cârcoteală...

  Raportează
 • postat de Cetatean Vineri, 04 Mai 2018 04:55 109.103.173.*** Link la comentariu
  0
  16

  V.L. venit si pe Regimentul 11 Siret, la blocul E9. Groapa mai are un pic si ajunge in strada, ca sa nu mai spun la bloc.

  Raportează
 • postat de felix Joi, 03 Mai 2018 20:46 82.78.253.*** Link la comentariu
  4
  15

  VA ASFALTA PRIMARIA SA INTELEG PE BANII SC APA CANAL ???

  Raportează
 • postat de nu-i de vina decit ploaia..... Joi, 03 Mai 2018 18:30 89.136.187.*** Link la comentariu
  3
  26

  am inteles.....e de vina ploaia. care ploaie? " Dintre cele două racorduri de la gurile de scurgere, unul era destul de vechi, avea un grad avansat de uzură. Ca să evităm orice altă intervenţie viitoare în zonă, dacă tot am decopertat, am hotărât să schimbăm şi racordul acela”, ne-a declarat Cornelia Arnăutu." ha.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.