Job-ul la stat e mult mai sigur

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Singurii 137 de bugetari gălăţeni disponibilizaţi colectiv sunt cei de la Direcţia de Protecţia Copilului * Diferenţa de 5.826 de persoane o reprezintă cei rămaşi fără slujbă în mediul privat ! *

La Galaţi, sectorul bugetar a fost, în mod evident, mult mai puţin afectat de disponibilizările colective decât cel privat. Astfel, de la începutul anului, în judeţ numărul şomerilor a crescut cu 5.963 de persoane, de la 16.521, în luna ianuarie, la 22.484, la începutul lui octombrie.

Încă de la începutul lui 2009, în sectorul privat, cifra de şomaj s-a majorat cu până la o mie de persoane lunar, deşi ritmul se mai domolise în lunile aprilie şi mai.

În schimb, sectorul bugetar a fost afectat de disponibilizări colective abia la începutul toamnei, când 137 de angajaţi ai Direcţiei Judeţene pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi şi-au pierdut locurile de muncă.

„Nici o altă instituţie bugetară nu ne-a informat, în cursul acestui an, cu privire la disponibilizări colective sau individuale pe care ar avea de gând să le facă”, a precizat pentru „Viaţa liberă”, purtătorul de cuvânt al AJOFM Galaţi, Nicoleta Harţegan.

Un lucru bun pentru angajaţii care nu-şi vor pierde astfel  locul de muncă. Mai ales că reducerile de personal nu sunt întotdeauna cea mai bună soluţie: foştilor angajaţi cărora nu li se mai dă prilejul să lucreze pentru banii pe care îi primesc li se  vor plăti indemnizaţie de şomaj şi indemnizaţia potrivit Legii 411 tot din bani publici.

Citit 691 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.