Fostul concesionar a rămas dator Primăriei Galați. PLAJA DUNĂREA, spoită şi dată Fundaţiei Sportul Gălăţean (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Fostul concesionar a rămas dator Primăriei Galați. PLAJA DUNĂREA, spoită şi dată Fundaţiei Sportul Gălăţean (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Încredinţarea Plajei „Dunărea”, spre administrare temporară, Fundaţiei Sportul Gălăţean, a fost una dintre cele mai discutate decizii luate de aleşii locali, la şedinţa ordinară de joi. În prezent, baza de agrement este „spoită”, adică sunt curăţate nisipul şi buruienile, şi reparate duşurile şi wc-urile pentru ca, în câteva săptămâni să poată fi deschisă gălăţenilor, însă doar pentru plajă, nu şi pentru scăldat!

Consilierul local PNL Paul Găvănescu s-a declarat surprins că Fundaţia Sportul Gălăţean ar urma să administreze Plaja Dunărea, considerând că soluţia ar fi preluarea de către Gospodărire Urbană: „Fundaţia Sportul Gălăţean dovedeşte că are un management defectuos, în condiţiile în care, pe stadionul Dunărea, la orele la care se desfăşoară antrenamente şi activităţi privind sportul de masă, se prepară mici la grătare şi cântă manelele în boxe, sfidând orice urmă de respect! Dumneavoastră doriţi să punem în braţele lor un obiectiv urban cu probleme sensibile? Remarc direcţia vizibilă prin care Fundaţia se transformă dintr-o entitate care ar fi trebuit să administreze bazele şi activităţile sportive, în administrarea odihnei, recreerii şi agrementului. În opinia mea această iniţiativă ar fi practic primul pas oficial prin care întreg sportul gălăţean şi tot ce înseamnă infrastructură sportivă intră pe drumul pierzaniei”.

Liberalul Onuţ Atanasiu s-a interesat dacă plaja nu ar putea fi preluată de Consiliul Judeţean, în vederea accesării fondurilor europene: "Dacă tot face Consiliul Judeţean parcare la Spitalul Judeţean, centura, făcea şi Plaja Dunărea, şi rezolvam trei puncte de-odată!". Răspunsul primit a fost negativ.

„Îmi doresc să nu investim iar în ea, ca ulterior s-o dăm altora care să-şi bată joc de investiţiile noastre”, a atras atenţia consiliera independentă Simona Vreme.

„Care e logica să o mutăm la Sportul Gălăţean şi să facem o doar o spoială care să ne atragă doar critici de la gălăţeni?!”, a întrebat consiliera PMP Nicoleta Badiu când a aflat că, de fapt, fundaţia nu poate face utilizabilă Plaja Dunărea.

În opinia autorităţilor, Gospodărire Urbană are destule de făcut, pe care abia reuşeşte să le îndeplinească. Prin urmare s-a considerat că Fundaţia Sportul Gălăţean e soluţia. De altfel, din vara anului 2016, când Plaja a fost redeschisă doar pentru băi de soare şi grătare, şi până la concesionarea către SC Karan Business & Finance SRL, zona de agrement s-a aflat tot în grija acestei fundaţii. Cu 16 voturi "pentru" şi zece "împotrivă" proiectul a fost adoptat.

Reparaţii

„Spoială”, aşa a catalogat primarul oraşului lucrările executate acum la Plaja Dunărea de către municipalitate. În prezent, sunt curăţate nisipul şi eliminate deşeurile vegetale, iar duşurile şi grupurile sanitare au nevoie de îmbunătăţiri pentru a putea fi folosite. Autorităţile speră că în câteva săptămâni Plaja ar putea fi pusă gratuit la dispoziţia gălăţenilor, însă doar pentru băi de soare, nu şi pentru scăldat. Situaţia bazinelor este dezastruoasă, prin urmare au nevoie de o investiţie majoră, care nu ar putea fi realizată mai devreme de  anul viitor, fiind nevoie de documentaţii şi de o licitaţie de lucrări.

Ar mai fi de spus că pentru ultima plată a concesiunii, Primăria va trebui să se constituie parte civilă şi să-şi recupereze prejudiciul în instanţă de la firma Karan.

Citit 12481 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Iunie 2018 01:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.