Primăria caută soluţii de încălzire a propriilor apartamente

Primăria caută soluţii de încălzire a propriilor apartamente
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a cheltuit peste 23 de milioane de lei pentru ajutoare financiare acordate gălăţenilor pentru montarea unui sistem alternativ de producere a apei calde şi a căldurii, dar nu a reuşit să rezolve această problemă şi în propriile locuinţe. Cele două licitaţii pentru achiziţia şi montajul unor panouri radiante şi boilere, lansate de municipalitate în vara şi toamna trecută, au fost anulate. Acum, administraţia locală încearcă din nou să le ofere propriilor chiriaşi apă caldă şi căldură, dar nu în sistem centralizat.

Până la finele acestei luni, Primăria Galaţi aşteaptă ofertele din partea firmelor interesate să furnizeze şi monteze panouri radiante, boilere şi, respectiv, centrale termice, în imobilele care aparţin municipalităţii. Cele două licitaţii lansate au ca obiect încheierea unor acorduri-cadru, pentru 24 de luni, graţie cărora să fie montate un număr maxim de 975 centrale la apartamentele cu două, trei şi patru camere, în garsoniere şi camerele de cămin urmând a fi instalate boilere şi panouri radiante.

Va fi cu noroc a treia oară?

După două încercări eşuate, administraţia locală speră că măcar a treia licitaţie pentru achiziţia şi montajul unor sisteme de încălzire la imobilele ce aparţin municipiului Galaţi - panouri radiante şi boilere - să se finalizeze cu bine.

Conform datelor publicate în sistemul electronic de achiziţii publice, valoarea  acordului-cadru pus la bătaie este estimată între 45.500 de lei şi 1.970.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire - preţul cel mai scăzut.

Licitaţia este împărţită în două loturi. Primul lot îl reprezintă panourile radiante - minimum 30 de bucăţi şi maximum 1.700 - cu o valoare estimată de 24.500 de lei - 1.410.000 de lei fără TVA. În cel de-al doilea lot sunt cuprinse boilerele - minimum 30 de bucăţi şi maximum 800, cu o valoare estimată cuprinsă între 21.000 de lei şi 560.000 de lei fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor expiră pe 24 iulie.

Centrale termice

Între 100.000 şi 4.875.000 de lei este valoarea estimată a contractului licitat de Primărie pentru achiziţia şi montajul unor centrale termice de apartament.

În acest caz, se doreşte încheierea unui acord-cadru pe parcursul a 24 de luni, cu maximum cinci operatori. Misiunea acestora va fi furnizarea şi montarea de centrale termice pe gaz, de 24 kw, în condensaţie, în apartamentele care aparţin municipiului Galaţi. Pe lângă punerea în funcţiune a centralelor, operatorii se vor ocupa inclusiv de alimentarea cu energie electrică şi apă, proiectarea şi execuţia branşamentelor de gaze naturale şi a instalaţiei interioare de gaze.

Cantităţile estimate aferente acordului-cadru sunt de minimum de 20 centrale termice şi maximum 975 de centrale termice.

Criteriul de atribuire al licitaţiei îl reprezintă tot preţul cel mai scăzut, iar ofertele sunt aşteptate până pe 30 iulie 2018.

Citit 5099 ori Ultima modificare Luni, 02 Iulie 2018 20:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.