Încă o şcoală din Galaţi va fi modernizată cu fonduri europene

Încă o şcoală din Galaţi va fi modernizată cu fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După ce a semnat două contracte de finanţare pentru reabilitarea Şcolii Nr. 3 şi Şcolii Nr. 22, administraţia locală se pregăteşte să solicite bani europeni şi pentru reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale Nr. 28 "Mihai Eminescu", din cartierul Mazepa.

Acesta este motivul pentru care aleşii locali s-au întrunit, ieri, în şedinţă extraordinară. Consilierii au aprobat prin vot documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 13.580.553 de lei, din care construcţia şi montajul - 10.167.376 de lei. Municipalitatea vrea să finanţeze acest proiect prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Ce lucrări sunt prevăzute

Conform documentelor votate de aleşii locali, lucrările de reabilitare şi modernizare nu vizează doar corpul şcolii, ci şi împrejmuirea unităţii de învăţământ. Potrivit raportului de specialitate care a însoţit proiectul de hotărâre, va fi refăcută instalaţia electrică a unităţii de învăţământ, va fi reparată instalaţia termică, iar tâmplăria interioară şi exterioară va fi înlocuită cu tâmplărie PVC cu geam termopan, performantă din punct de vedere termic. Proiectul prevede refacerea izolaţiei termice a podului, refacerea jgheaburilor şi burlanelor, anveloparea faţadei şi refacerea tencuielilor şi a zugrăvelilor, construirea a două rampe pentru persoane cu dizabilităţi, reparaţii la împrejmuire, refacerea holurilor cât şi a pardoselilor, refacerea completă a grupurilor sanitare şi a instalaţiilor de apă, refacerea sălilor de clasă şi amenajarea a două cabine pentru persoane cu dizabilităţi în grupurile sanitare de la parter. "Faţadele prezintă fisuri, crăpături, desprinderi de tencuieli. Instalaţiile sanitare, termice şi electrice prezintă un grad mare de uzură. Tâmplăria exterioară este din PVC cu geam termopan, neperformantă din punct de vedere termic. Tâmplăria interioară din PVC este deteriorată din cauza exploatării intense. Burlanele şi ulucele sunt deteriorate", se arată în documentaţia votată de aleşi.

Şcoala Nr. 28 "Mihai Eminescu" este cea mai mare unitate de învăţământ gimnazial din cartierul Mazepa, cu 1.055 de elevi care învaţă în două schimburi, astfel încât clădirea şcolii este folosită aproximativ 12 ore pe zi, consemnează reprezentanţii municipalităţii în documente. Unitatea de învăţământ este considerată una dintre cele mai bune şcoli din oraş, din punct de vedere al rezultatelor la examenele naţionale şi olimpiade. Şcoala a fost construită în 1963. Unitatea de învăţământ nu corespunde nici din punct de vedere al securităţii la incendiu.

Citit 2582 ori Ultima modificare Marți, 10 Iulie 2018 03:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.