Cine şi pe câţi bani va construi Muzeul de Artă Vizuală. Contract adjudecat

Cine şi pe câţi bani va construi Muzeul de Artă Vizuală. Contract adjudecat
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Constructorul care a câştigat licitaţia va avea la dispoziţie 24 de luni, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, pentru a realiza construcţia cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi


Firma bucureşteană Midanne Invest Grup SRL, având ca subcontractant societatea Termhidro SRL din Brăila, a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean pentru execuţia lucrărilor la obiectivul "Muzeul de Artă Vizuală Galaţi", cu o ofertă de 17.687.687 de lei fără TVA, preţul cel mai scăzut oferit. Valoarea estimată a contractului licitat s-a ridicat la 17.996.171 lei fără TVA.

Noul Muzeu de Artă Vizuală al Galaţiului este unul dintre cele mai spectaculoase proiecte ale Consiliului Judeţean. Proiectul futurist al construcţiei a fost realizat, în 2008, de arhitectul Dan Ujeucă şi a fost premiat, la nivel naţional, de către Ordinul Arhitecţilor. Din păcate, proiectul a fost "uitat" în sertarele Consiliului mai bine de şase ani, în vreme ce Muzeul de Artă a fost nevoit să funcţioneze într-un spaţiu impropriu şi insuficient, la parter de bloc, lângă Piaţa Centrală.

Constructorul care a câştigat licitaţia va avea la dispoziţie 24 de luni, de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, pentru a realiza construcţia cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi.

"Clădirea se va desfăşura pe patru niveluri şi este concepută ca o jumătate de cilindru înclinat spre est, cu planul acoperişului perpendicular pe generatoarea cilindrului. Pereţii faţadei sunt de tip ventilat, placaţi cu material ceramic, opac, înalţi de peste 20 de metri. Clădirea va avea o copertină perimetrală, lată de 15 metri, din sticlă stratificată, pe care se poate circula şi sub care pot fi găzduite vara expoziţii sau ateliere de creaţie plastică în aer liber", se arată în proiectul votat de către consilierii judeţeni, în luna ianuarie.

Tot atunci, preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea, îşi exprima speranţa că muzeul va putea fi dat în folosinţă în 2020.

Citit 5365 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 Iulie 2018 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.