În sfârşit, au demarat lucrările! Se deviază reţelele pentru parcarea supraetajată
Foto: Iulia Kelt

În sfârşit, au demarat lucrările! Se deviază reţelele pentru parcarea supraetajată
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

A fost deviată conducta de gaze, a început devierea reţelei electrice şi îşi aşteaptă rândul, în viitorul apropiat, cele două colectoare de canalizare care trebuie, de asemenea, mutate de pe terenul pe care va fi construită prima parcare multietajată din oraş - cartierul Mazepa I, în zona blocului R5. Operaţiunile, care ar trebui să dureze şase luni, costă 643.340 de lei cu TVA şi sunt executate de SC Lemacons SRL care pe 12 iulie a primit ordinul de începere a lucrărilor, anunţă Primăria municipiului Galaţi.

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Biroul de presă al municipalităţii susţine că, în paralel cu lucrările de deviere a reţelelor electrice şi de canalizare, se vor derula şi lucrările de construcţie a parcării multietajate. Pentru proiectarea şi execuţia acestui obiectiv a fost încheiat cu Asocierea SC Lemacons SRL – SC S&M Expert Project SRL un contract în valoare de 9.453.360 de lei cu TVA, termenul de realizare fiind de 20 de luni.

Reamintim că prima parcare supraetajată din municipiul Galaţi va fi o construcţie cu parter plus trei etaje, care va oferi un număr de 214 de locuri de parcare şi 50 spaţii de depozitare tip boxe individuale.

Construcţia va fi prevăzută cu sisteme pentru eficienţa energetică: iluminat LED cu senzor de proximitate şi aprindere în cascadă, panouri solare pentru producerea apei calde în paralel cu instant electric, termoizolaţii spaţii încălzite şi încălzire electrică locală cu senzor de prezenţă şi programare temporală. De asemenea, parcarea va fi dotată cu sisteme de management inteligent: monitorizare video, semaforizare cu senzor şi afişaj al numărului de locuri de parcare şi sistem de control acces cu cartele cu autotaxare. De asemenea, vor exista şi racorduri electrice pentru 21 de staţii de încărcare autovehicule electrice.

Citit 4989 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2018 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.