AVARIE ELECTRICA | Mii de gălăţeni, rămaşi fără curent electric timp de opt ore
Foto: Iulia Kelt

AVARIE ELECTRICA | Mii de gălăţeni, rămaşi fără curent electric timp de opt ore
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

O avarie majoră la reţeaua de distribuţie a energiei electrice şi care a fost remediată complet după opt ore a afectat, vineri, 27 iulie 2018, mii de locuitori din municipiul Galaţi.

A fost haos vineri, începând de dimineaţă, într-una dintre zonele cele mai aglomerate din Galaţi, cea a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”. Semafoarele nu mai funcţionau, maşinile „curgeau” non-stop, iar pietonii trebuiau să fie cu ochii în patru mai mult decât de obicei atunci când voiau să traverseze strada Brăilei. Însă nu doar circulaţia rutieră a fost dată peste cap timp de ore bune. Toate spaţiile comerciale din zonă au rămas fără curent, bancomatele nu mai funcţionau, nici POS-urile pentru plăţile cu cardul. Evident, foarte afectaţi de lipsa curentului electric au fost miile de gălăţeni care locuiesc în zona respectivă, în cartierele Micro 17, 18, 19 şi 20.

Conform unui răspuns al Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Galaţi la solicitarea „Vieţii libere”, „întreruperile în distribuția energiei electrice înregistrate vineri, 27 iulie 2018, în cartierul Ada Marinescu și zona Kaufland din municipiul Galați au fost cauzate de două cabluri subterane defecte din rețeaua de medie tensiune aparținând SDEE Galați. Incidentul a fost înregistrat la ora 6,05, iar la ora 10,04 echipele SDEE Galaţi au remediat parțial avaria, repunând sub tensiune o parte din locurile de consum afectate. Avaria a fost remediată total la ora 14,28, duratele de întrerupere rezultate fiind mai mici decât cele impuse de Standardul de performanță pentru serviciul de distribuție a energiei electrice (8 ore în mediul urban)”.

Două lucruri trebuie remarcate. Primul, că avaria a fost înregistrată la 6,05 dimineaţa şi a fost remediată COMPLET la 14,28, deci la 8 ore şi 23 de minute. Iar al doilea este că poate reprezentanţii Electrica ar trebui să anunţe din proprie iniţiativă incidentele de o asemenea amploare, astfel ca oamenii să poată fi ţinuţi la curent cu situaţia (adică informaţi, evident) în timp real.

Citit 9038 ori Ultima modificare Duminică, 29 Iulie 2018 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.