Contract pentru amenajarea zonei de la Inelul de Rocadă

Contract pentru amenajarea zonei de la Inelul de Rocadă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Primăria municipiului Galaţi va plăti nu mai puţin de 68.000 de lei fără TVA, adică peste 14.600 de euro, pentru "Amenajare «Inel de Rocadă»". Este vorba doar despre servicii de proiectare care cuprind studiul de fezabilitate şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii.

Potrivit notificării de atribuire la cumpărarea directă postată în sistemul electronic de achiziţii publice, administraţia locală a reuşit să găsească un proiectant pentru amenajarea zonei de la Inelul de Rocadă. Este vorba despre firma ATU Consulting SRL Galaţi, care va avea misiunea de a realiza studiul de fezabilitate şi/sau documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii. Valoarea finală a contractului este de 68.000 de lei fără TVA, în condiţiile în care valoarea estimată fusese de 70.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind "preţul cel mai scăzut".
Căutarea unei soluţii urbanistice pentru zona Inelul de Rocadă pare să fie una dintre preocupările constante ale administraţiei locale, indiferent cine ar fi la cârma oraşului. La modul concret, primarul Marius Stan a reuşit să elibereze insula de verdeaţă de scheletul ruginit care a tronat ani de zile acolo, iar actualul primar, Ionuţ Pucheanu, a amplasat un drapel.
În toamna anului trecut, municipalitatea gălăţeană a lansat, în premieră, un concurs de soluţii cu tema "Reamenajare zona Inelul de Rocadă", competiţia fiind deschisă tuturor arhitecţilor şi echipelor de arhitecţi. Primăria a anunţat, dezamăgită, că a primit doar două proiecte arhitecturale, care ar fi trebuit să fie supuse votului gălăţenilor, dar despre care nu s-a mai auzit nimic!

Ce se doreşte

"Inelul de Rocadă a rămas la stadiul iniţial de amenajare, fără intervenţii decisive de-a lungul timpului, într-o formă care nu mai corespunde cerinţelor actuale din punct de vedere tehnic şi estetic. În vederea eliminării deficienţelor şi pentru a oferi locuitorilor oraşului un punct de atracţie, pe lângă Faleza Dunării şi Grădina Botanică, municipiul Galaţi doreşte realizarea proiectului Amenajare Inelul de Rocadă", se arată în caietul de sarcini al achiziţiei publice, care vizează terenul cu suprafaţa totală de 4.087 mp şi rondoul cu diametrul de 74 de metri.
Conform documentului, sarcina proiectantului va fi ca, în termen de 90 de zile, să prezinte trei variante de amenajare prin care să pună în valoare spaţiul urban. "Tipul de lucrări nu este limitat. Scopul este de a obţine o amenajare spectaculoasă a spaţiului. Scenariile propuse trebuie să respecte principiile dezvoltării durabile".

Citit 4199 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2018 00:17

9 comentarii

 • postat de Radu
  Marți, 07 August 2018 19:02
  185.220.101.***
  Doamna Melinte, dar ce se mai aude de extinderea Talciocului?

  Ne tot vorbea administratia locala ca odata cu modernizarea si extinderea Talciocului vor muta in Talcioc toate cotenetele, chioscurile si dughenele mizerabile din zona La Popescu, ce se vad in imaginea articolului.

  De ce nu-l intrebati pe domnul Pucheanu, dar si pe alesii locali, care se fac ca au uitat, care se fac ca ploua...Au lasat zona La Popescu plina de chioscuri, cotropita de dughene mizerabile ce au distrus trotuarele de acolo si care au distrus spatiul verde( si copaci) ce existau inainte acolo,doar ca sa-si faca chioscarii aia drive-through printre chioscurile lor mizerabile.

  Pucheanu a promis extinderea Talciocului si degajarea zonei La Popescu de toate acele chioscuri si cotenete pe care a zis ca le va muta in Talcioc, fiindca sunt cu specific de chitibusuri de Talcioc.

  Intrebati-l pe Pucheanu si de acest lucru si intrebati-l de ce se preface ca a uitat acest lucru promis celor ce locuiesc in zona La Popescu.

  Nu mai putem trai langa acea mizerie, in acel focar de infectie numit zona La Popescu, unde marlanii au umplut cu chioscuri mizerabile cu specific de Talcioc fiecare metru de spatiu verde si copaci ce exista acolo.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dragos
  Marți, 31 Iulie 2018 16:43
  109.166.128.***
  Totul este doar pentru imaginea partidului domnilor. Nu v-ati prins inca? Si chiar daca se face ceva, se fa e acum, iar oeste vreo 30 de ani, daca vor mai face ceva. Ce? In 30 de ani nu vir mai fi? Nu nu nu! Nu vor muri prea curand fiindca noile tratamente medicale ii vor face sa traiasca matusalemic. Traiasca PSD-ul vesnic spre dezamagirea si paguba milenara!
  2
  2
  Raportează
 • postat de Anton Pann
  Marți, 31 Iulie 2018 15:34
  5.13.195.***
  Macar vom avea de ce rade cand trecem pe acolo, asta-i partea buna!
  2
  1
  Raportează
 • postat de Pelu
  Marți, 31 Iulie 2018 15:10
  5.13.195.***
  Iar o sa va batesti joc de banii comunitatii!!
  2
  1
  Raportează
 • postat de george
  Marți, 31 Iulie 2018 14:27
  213.128.190.***
  Acolo, acum vreo 30 - 35 de ani era o roata mare, albastra, in care se dadeau oamenii asa cum era ea, vopsita cu pensula si sistemele hidraulice invechite. Mi se parea enorma pe atunci, mi-o amintesc vag, nu stiu ce diametru avea.
  In foarte multe orase ale Europei se monteaza acum roti si e o placere atat sa le vezi luminate seara, cat si sa te dai in ele.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Cucuriguu..!
  Marți, 31 Iulie 2018 11:11
  81.12.149.***
  Asta e grija Primarului acum?
  Chiar nu are altceva mai util de făcut? A terminat cu bordurile proaste înlocuite cu altele la fel de proaste, dar mai înalte?
  Să facă un concurs public pentru toată lumea dacă vrea mai multe idei. Există multe persoane cu imaginaţie, care au mai văzut prin alte ţări ce este amenajat şi pot fi destul de inventivi.. Ne-am cam lămurit ce arhitecţi şi peisagişti avem prin Galaţi. Mai bine am apela şi la cei din Diaspora!
  Dar, repet, urgenţele noastre sunt altele acum..
  5
  13
  Raportează
 • postat de xxx
  Marți, 31 Iulie 2018 09:20
  95.76.3.***
  Lasati zona aia exact asa cum este ******** din primarie, este un spatiu verde, un spatiu aerisit intre blocurile de 10 etaje construite de-o parte si de alta a intersectiei, si asa orasul este sufocat de constructii alandala, mai lasati si niste zone libere, niste zone verzi printre atatea constructii

  Peste tot in occident se pune accentul pe cat mai multe spatii verzi in orase, numai aici exista aceasta conceptie de comunisti ******, la fel si aia de la CJ care vor sa distruga parcul Rizer pentru a construi acolo alt rahat cu titlu de Muzeu de Arta....
  10
  11
  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe faleza
  Marți, 31 Iulie 2018 08:44
  94.177.47.***
  Acolo trebuie investit intr-un pasaj subteran pentru ca masinile care merg dinspre Tiglina spre Micro 19 (si invers) sa traverseze zona prin subteran, fara a mai parcurge intersectia de la suprafata. Dar sa vrei sa il faci punct de atractie pentru galateni? Ce punct de atractie ar putea reprezenta o intersectie aglomerata? Asta este circ fara nici un folos real pentru cetatean.
  1
  19
  Raportează
 • postat de Vicentiu
  Marți, 31 Iulie 2018 06:42
  82.78.127.***
  Nu-i rau ca se face !!!
  Interesant e de ce brusc deodata mai multe investitii si de unde or fi fondurile ...
  Oare sunt asigurate in totalitate ... ?
  3
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.