Contract pentru amenajarea zonei de la Inelul de Rocadă

Contract pentru amenajarea zonei de la Inelul de Rocadă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Primăria municipiului Galaţi va plăti nu mai puţin de 68.000 de lei fără TVA, adică peste 14.600 de euro, pentru "Amenajare «Inel de Rocadă»". Este vorba doar despre servicii de proiectare care cuprind studiul de fezabilitate şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii.

Potrivit notificării de atribuire la cumpărarea directă postată în sistemul electronic de achiziţii publice, administraţia locală a reuşit să găsească un proiectant pentru amenajarea zonei de la Inelul de Rocadă. Este vorba despre firma ATU Consulting SRL Galaţi, care va avea misiunea de a realiza studiul de fezabilitate şi/sau documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii. Valoarea finală a contractului este de 68.000 de lei fără TVA, în condiţiile în care valoarea estimată fusese de 70.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind "preţul cel mai scăzut".

Căutarea unei soluţii urbanistice pentru zona Inelul de Rocadă pare să fie una dintre preocupările constante ale administraţiei locale, indiferent cine ar fi la cârma oraşului. La modul concret, primarul Marius Stan a reuşit să elibereze insula de verdeaţă de scheletul ruginit care a tronat ani de zile acolo, iar actualul primar, Ionuţ Pucheanu, a amplasat un drapel.

În toamna anului trecut, municipalitatea gălăţeană a lansat, în premieră, un concurs de soluţii cu tema "Reamenajare zona Inelul de Rocadă", competiţia fiind deschisă tuturor arhitecţilor şi echipelor de arhitecţi. Primăria a anunţat, dezamăgită, că a primit doar două proiecte arhitecturale, care ar fi trebuit să fie supuse votului gălăţenilor, dar despre care nu s-a mai auzit nimic!

Ce se doreşte

"Inelul de Rocadă a rămas la stadiul iniţial de amenajare, fără intervenţii decisive de-a lungul timpului, într-o formă care nu mai corespunde cerinţelor actuale din punct de vedere tehnic şi estetic. În vederea eliminării deficienţelor şi pentru a oferi locuitorilor oraşului un punct de atracţie, pe lângă Faleza Dunării şi Grădina Botanică, municipiul Galaţi doreşte realizarea proiectului Amenajare Inelul de Rocadă", se arată în caietul de sarcini al achiziţiei publice, care vizează terenul cu suprafaţa totală de 4.087 mp şi rondoul cu diametrul de 74 de metri.

Conform documentului, sarcina proiectantului va fi ca, în termen de 90 de zile, să prezinte trei variante de amenajare prin care să pună în valoare spaţiul urban. "Tipul de lucrări nu este limitat. Scopul este de a obţine o amenajare spectaculoasă a spaţiului. Scenariile propuse trebuie să respecte principiile dezvoltării durabile".

Citit 4668 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2018 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.