Monument închinat Sfântului Apostol Andrei, la Inelul de Rocadă

Monument închinat Sfântului Apostol Andrei, la Inelul de Rocadă
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

În condiţiile în care Primăria municipiului Galaţi a atribuit luni, 30 iulie, contractul de proiectare pentru amenajarea Inelului de Rocadă, primarul Ionuţ Pucheanu, a anunţat în aceeaşi seară, într-o emisiune televizată, ce anume şi-ar dori acolo: un monument închinat Sfântului Apostol Andrei, patronul spiritual al Galaţiului. Deocamdată, este în vigoare Hotărârea Consiliului Local nr. 86 din 14 martie 2013, prin care a mai fost aprobat un studiu de fezabilitate pentru "Amenajare scuar central strada Brăilei - Inel de Rocadă".

"Împreună cu specialişti în domeniu, vom organiza un concurs de arhitectură pentru găsirea celui mai bun proiect pentru refacerea sensului giratoriu de la «Ultimul Leu»", scria Ionuţ Pucheanu, în programul politic cu care, în iunie 2016, a câştigat fotoliul de primar al municipiului Galaţi.
Într-adevăr, în toamna trecută, a fost lansat un concurs de soluţii pentru amenajarea Inelului de Rocadă, la care au fost invitaţi să participe arhitecţii, dar, conform datelor oficiale, nu s-au înscris decât două proiecte, care nu au mai fost făcute publice.
În iunie anul acesta, administraţia locală a lansat o achiziţie publică pentru servicii de proiectare - studiu de fezabilitate şi documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii - pentru "Amenajare «Inel de Rocadă»", contract în valoare de 68.000 de lei fără TVA, care, după cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", a fost atribuit luni, 30 iulie, firmei Atu Consulting SRL. Aceasta care va avea misiunea de a prezenta, în termen de 90 de zile, trei variante de amenajare prin care să pună în valoare spaţiul urban. "Tipul de lucrări nu este limitat. Scopul este de a obţine o amenajare spectaculoasă a spaţiului. Scenariile propuse trebuie să respecte principiile dezvoltării durabile", conform caietului de sarcini.

Paradox

Ei bine, în condiţiile în care proiectanţii urmează să se apuce de treabă, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, pare să ştie deja ce se va realiza acolo: "În giraţia de la Ultimul Leu va apărea, cred, un monument. Vom scoate la licitaţie, până la sfârşitul anului, şi această lucrare", a anunţat edilul în emisiunea "Audienţă la primar", difuzată luni seara, la Tv Galaţi.
Întrebat dacă există proiectul sau se va face o nouă competiţie de proiecte la care nu o să se înghesuie nimeni, primarul a oferit detalii: "Cred că oraşul nostru are nevoie de simboluri, pentru că mie mi se pare că, de cele mai multe ori, dacă întrebi un gălăţean, îţi va spune despre combinat, despre şantierul naval, despre faleză".
Legat de rondou, edilul a precizat: "Poate că ar merge şi alte idei, dar, din păcate, este un nod atât de mare, sunt vreo şase-şapte ţevi care trec în toate părţile. Numai devierea ţevilor ar costa milioane bune de euro. Atunci am ales o soluţie tehnică care să se preteze situaţiei de fapt. Cel mai probabil va apărea un monument închinat Sfântului Andrei, protectorul oraşului nostru şi al ţării noastre, primul creştin aici, pe malurile Dunării. Cred că va înnobila foarte frumos zona. E un proiect mai vechi, reînviat, regândit, updatat la nevoile şi la pretenţiile actuale. În felul acesta, cumva, zic eu că închidem toată zona de intrare în Galaţi", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.
Rămâne de văzut ce vor spune proiectanţii şi dacă scenariile lor se vor plia pe viziunea edilului urbei.

S-a mai făcut un studiu

Cert este că, în prezent, este în vigoare Hotărârea Consiliului Local nr. 86 din 14 martie 2013, prin care s-a aprobat Studiul de fezabilitate pentru obiectivul "Amenajare scuar central strada Brăilei - Inel de Rocadă". Conform documentului, prin proiect erau prevăzute următoarele lucrări: "înlocuirea bordurilor care delimitează suprafaţa carosabilă de spaţiul verde, cu borduri de 20x25 cm, înlocuirea reţelei de hidranţi pentru udare cu sistem automat de irigare, amenajarea spaţiilor verzi prin însămânţare cu gazon, construirea a zece fântâni arteziene ornamentale pe scuarul central al străzii Brăilei şi a unei fântâni arteziene în Inelul de Rocadă, amplasarea în mijlocul scuarului a unui gard ornamental cu înălţimea de 1,25 m şi amenajarea trecerilor de pietoni existente cu pavele pietonale". Valoarea totală a investiţiei se ridica la 4.084.980 de lei, de la bugetul local, iar durata de realizare era de 12 luni.

Citit 7804 ori Ultima modificare Duminică, 05 August 2018 16:46

21 comentarii

 • Duminică, 12 August 2018 23:26
  88.227.107.***
  o bataie de joc. de ce nu punem o p*la mare, vom atrage din lumea intreaga vizitatori si vizitatoare.


  ne-am saturat de religii si de porcarii, futing pe banii publici. sa puna un tricolor mare si e suficient. gata, mai bagam bani in nenea casian......

  ma face din ce in ce mai mult sa-mi doresc sa ma mut din galati. religia nu are ce cauta in politica, scoala, administratie. doar la s-f si mitologie
  2
  1
  Raportează
 • postat de Leontin
  Marți, 07 August 2018 17:17
  185.129.62.***
  @ Ady

  Baiete, tu cred ca nu esti sanatos la cap.
  Daca o fi monument sau fantana arteziana nu trebuie sa ai acces la el/ea mai tarane si tartane. Nu e musai sa ai posibilitatea sa te sui pe monument sau sa pui mana pe monument, nu e musai sa atingi monumentul, nu e musai sa ai acces ca sa te scalzi tu in fantana artezana, tartane. Dar cum voi sunteti invatati sa puneti mana pe poala popii, tragandu-l de sutana si sa pupati moaste, stergandu-va slinos de moaste, lasandu-va balele pe moaste, in toate felurile nu ma mira ca asta-i mentalitatea ta si visezi la "a avea acces la monument, la statuie".

  Baiete, o statuie, un monument poti sa-l(o) admiri si de la distanta, poti sa-l(o) admiri si de pe trotuarele de dincolo de strazi. Nu e musai sa ai tu acces la el, la monument ca sa te stergi tu de monument sau sa stergi tu mucii pe monument. Monumentul e facut sa-l admiri de la distanta, nu sa-l atingi si cu atat mai putin sa nu te sui pe el. La fel si in cazul unei tantani arteziene ornamentale, nonconformiste, excentrice gen cu stanci cum sunt fantanile arteziene italiene. Trezeste-te naibii ca ai ajuns si ati ajuns cu golania la un nivel insuportabil de prostie, de ticalosie.

  Cum adica sa ai acces la monument? Bai tarane...Bucurestiul si nu numai Bucurestiul, e plin de rondouri, RONDOURI ca al nostru in care exista statui, monumente si chiar fantani arteziene, iar acolo nu se mai plange nimeni ca nu are acces la ele, la monumente si statui...fiindca asa cum le spune si denumirea, acelea sunt monumente. E ceva ornamental, de ornament, de admirat...nu de pus mana, nu de atins, nu de scaldat in fantana arteziana. Sunt doar de admirat, de la distanta. Sunt monumente, asa cum le spune si numele. Nu e musai sa ai acces la monument ca sa stranuti tu mucii pe monument sau sa poti scuipa pe monument si nici macar nu trebuie sa pui mana, sa atingi monumentul. Admiri monumentul, statuia, statuile, fantana arteziana, tu privindu-le de pe trotuarele din imprejurimi, de pe trotuarele de dincolo de strada, habaucule, habaucilor.

  Doamne Dumnezeule, auzi la el, cica se intreaba cum va putea avea el acces la monument. Este, ca te roade grija sa pui mana pe monument, cocalare? Te roade grija sa-ti bagi picioarele in fantana arteziana asa-i? Va roade launtric golania si lipsa de educatie. In lumea civilizata, oamenii admira monumentele, fantanile arteziene, de la distanta, din imprejurimi, din "proximitate", chiar daca acea proximitate e limitata, ingradita, obturata de strazi. Admiri monumentul de dincolo de strazi, de la distanta. Treziti-va naibii si civilizati-va,nu va mai purtati precum golanii, ca de aia se depopvleaza tara, cand vad oamenii langa ce specimene golanesti locuiesc, normal ca-si iau lumea-n cap si pleaca in toate zarile unde vad cu ochii.

  Peste tot in lume se poate, avand monumente, statui magnifice in rondouri si strainii nu se mai plang ca voi "mercenarilor" ca le obtureaza vizibilitatea sau ca-i deranjeaza. Daca tu cocalar aflat la volan te uiti pe toti peretii si admiri imprejurimile in timp ce conduci normal ca pe tine te deranjeaza ce s-ar face. Pe orice participant la trafic, de buna credinta nu-l va deranja monumentul fiindca soferul intotdeauna se uita pe directia de mers inainte a masinii si nu se uita, in timp ce conduce, pe de-a dreptul rondoului/scuarului verde. Ci orice sofer priveste pe directia circulara de mers a masinii.

  Dar era de banuit ca numai pe unii scrantiti de galatenii ii deranjeaza un monument intr-un rondou, intr-un scuar fiindca nu au acces la monument, la fantana arteziana ca sa o atinga, ca sa se scalde in ea. Pe bucuresteni, pe ieseni, pe timisoreni, pe clujeni, mai ales pe straini prin tarile lor nu-i deranjeaza monumentele si statuile, fantanile arteziene din rondouri...numai pe galatenii cocalari care se cred cu 3 cohones ii deranjeaza un monument ce ar infrumuseta un rondou, un scuar.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Luiza
  Marți, 07 August 2018 15:14
  171.25.193.***
  Sper sa faca ceea ce s-a tot preconizat si anume acea fantana arteziana ornamentala, nonconformista alcatuita din mai multe elemente statui/figurine precum fantanile arteziene din marile orase ale Europei, in special minunatiile de fantani arteziene din Franta, Italia, iar in centrul fantanii arteziene sa fie mare statuia sfantului Apostol Andrei.

  Dar trebuie o fantana arteziana ORNAMENTALA, NONCONFORMISTA, in sensul ca nu o "palnie", un "lighean" minimalist precum sunt unele cupe cu o duza din care tasneste apa. Nu lucru minimalist ci o fantana arteziana cu statui si figurine, avand in centrul fantanii arteziene in componenta sa STATUIA SFANTULUI APOSTOL ANDREI.

  Ci o fantana arteziana cu stanci, ceva ornamental, nu un simplu "lighean" cu o duza din care tasneste apa. Si bineinteles statuia sfantului apostol Andrei din centrul scuarului, din centrul componentei fantanii arteziene sa fie ridicata pe o movila de pamant, pe o bucata de stanca, mult mai sus decat terenul de gazon de jos. SPER SA SE FACA CEVA SUBLIM, CEVA CU CAP ACOLO, NU CEVA IN SICTIR, NU CEVA GOLANESTE PRIN CARE SE TRANTESC CATEVA "FARFURII, CUPE, LIGHEANE CA PORCARIILE MINIMALISTE DE LA SPICU.
  1
  0
  Raportează
 • postat de HaHAa
  Miercuri, 01 August 2018 15:37
  95.76.3.***
  Același articol, dar cu oleacă mai multe detalii... Am să mă "leg" în schimb de comentarii, întrucât unele chiar trebuie analizate. O voi lua în ordinea cronologică postării lor.

  Mulți s-au luat de biserică... Nu pot să zic că sunt vreun mare credincios și nici măcar n-am să sugerez asta, pentru că ar însemna să mint și să fiu ipocrit. De o lungă perioadă de timp am început să cred din ce în ce mai puțin în lucrurile acestea sfinte, iar asta datorită halului în care a ajuns BOR... Eu nici acum nu înțeleg de ce se înalță acel monstru în București, care va trona incontestabil secole la rândul. Parcă un inginer constructor de acolo a spus că poate rezista și la un seism de 8 grade pe scara Richter. La ce ne-o fi trebuind Catedrala Mântuirii Neamului, habar nu am. Dacă eram bogați precum chinezii, încât chiar să nu mai avem ce face cu banii, aș mai fi înțeles... Atâta vreau să spun, pentru că ar însemna să mă lungesc cu ce nu trebuie și, probabil, să pornesc... Primul Război al Comentariilor de pe "Viața liberă". Chiar nu vreau să fiu găsit vinovat precum Germania în 1918 și să fiu sancționat. :))

  Una sau două persoane au spus să se facă o statuie sau mai multe cu personalități marcante ale țării, chiar dacă nu ar fi neapărat din Galați. Este o idee foarte bună, dar... există un "dar". Întrucât este un rondo în a cărui suprafață nu poate călca nimeni, statuile ar trebui să fie foarte mari pentru a putea fi vizibile de pe trotuar de către trecători, iar niște statui înalte, destul de numeroase și foarte apropiate mai mult ar reprezenta o cădere din lac în puț. Ideea nu este rea, ba chiar este minunată. Având în vedere că parcurile Cloșca și CFR sunt oprite într-un cronotop (dimensiune spațio-temporală) apocaliptic din punct de vedere peisagistic, unul dintre acestea (cel mai probabil parcul CFR, deoarece Cloșca are o suită de structuri din metal aparte) s-ar putea converti într-un parc național al valorilor românești. Iar dacă tot s-a spus despre personalități... în fiecare zi, pe Antena 3, se difuzează un mini documentar intitulat "365 eroi ai României". Spre exemplu, ieri s-a vorbit despre Grigore Antipa. Este o emisiune de 5-10 minute foarte frumoasă, ca și "În premieră", "Punctul de întâlnire" (cu Radu Tudor). Oricum, rog jurnaliștii de pe "Viața liberă" să păstreze ideea asta cu un parc național al valorilor românești, iar când mai au câte un interviu cu un funcționar al administrației publice, să înainteze această idee. Ar fi minunat să se realizeze așa ceva în Galați. Vă dați seama... Galațiul, cu zona centrală recondiționată, cu un nou Muzeu de Artă (primul construit în țară după revoluție) și cu un parc național ar putea deveni atracție turistică!! Pare SF, dar nu imposibil! ;)

  Cineva a pomenit de o replică a Turnului Eiffel... Hmm... ar putea evidenția că acest oraș are un combinat siderurgic și atât, combinat care aproape "există, dar lipsește cu desăvârșire" (I. L. Caragiale), având în vedere ce a mai rămas din el... S-ar putea face un mini Turn Eiffel și o statuie cu Anghel Saligny ca să știe și turiștii francezi, mai ales ăia de la Charlie Hebdo, cine le-a construit faimosul "landmark". Da, spun de ăia care au văzut-o pe Simona Halep ca pe o țigancă care striga fier vechi... Nu mai zic nimic și merg să beau un pahar cu apă rece.

  Și în cele din urmă, cineva a pomenit de baruri?? Nu văd ce legătură are, nu știu dacă sugera că s-ar face un bar în mijlocul rondoului ("WHAT DO you mean???!"). În schimb, am văzut că a atras un feedback negativ din partea multora. În general, tinerii între 14 și 26 se duc în cluburi, baruri. Eu unul am fost de 4-5 ori la Cluj, odată cu tabăra JSU. Am stat în fiecare seară de la 22:30 până la 00:00 pentru că la miezul nopții era prima tranșă de tineri care plecau spre cămin însoțiți de un supraveghetor-student. Pot spune că acele 4-5 seturi a câte 90 min au reprezentat o pierdere de timp asezonată cu o plictiseală de proporții cosmice. Am fost ca să văd și eu ce se petrece și pentru că eram oarecum obligați să îi urmăm pe coordonatori oriunde se duceau. Într-adevăr, sunt și tineri care se duc ca să se distreze, să bea în limitele normalului, să socializeze, să danseze pe remix-uri, dar... sunt și DESTUI cei care au preocupări dubioase și/sau indecente... Nu spun că sunt ușă de biserică și/sau tipul care se duce 10 ore/zi la bibliotecă, dar... oricum, din ce am auzit și văzut, am o părere destul de foarte negativă cu privire la acest subiect... Totuși, nu văd ce legătură are un bar, cu un rondou, cu biserica și cu oamenii sărmani...

  Oricum ar fi și orice se va face la Ultimul leu, am o mică rugăminte pentru toți postacii de pe acest site: Suntem oameni, suntem unici, avem păreri diferite. Este ESENȚIAL și de bun simț să le ni le respectăm reciproc ATÂTA TIMP CÂT sunt susținute cu argumente și exemple reale și fondate. Mulțumesc și o zi bună tuturor, "dragi tovarăși și pretini" anti-PSD! :D
  4
  10
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 01 August 2018 14:47
  95.76.2.***
  Tot incercati sa prostiti lumea cu tampeniile voastre intrun oras plin de istorie!

  Cand s-a dat in folosinta noul sediu al primariei, un guru comunist propunea sa puna la intrare in primarie tablourile cu fostii primari, in special de dupa 89!
  Se pare ca in orasul asta bantuia fenomenala balbaiala, fiindca toate merg pe dos de 28 de ani!

  Sa lasam sfintii acolo unde sunt randuiti sa introneze cu adevarat credinta stramoseasca,cinstidu-i crestineste, iar personajele care au distrus orasul asta dupa 89, aducandu-l la faliment, lor crescandu-le averile peste noapte din salarii de functionari public, justitia sa-si faca treaba, probe sunt destule in arhiva primariei!

  Mergeti la Iasi, voi alesi din primariei, nu in straintati unde, da, la Viena, Madrid sau Roma, vedeti tot statui;

  De la parcul Copou pana la Palatul Culturii, in centru si parcuri, sedii administrative, sociale si culturale; 188 de statui are Iasul, reprezentativ pentru vremurile de odinioara, oameni politici si de cultura care au faurit adevarata devenire, istorie a Iasului, si nu numai!

  Cu ce este mai prejos Galatiul, stiind ca in perioada interbelica, cand tara trecea prin momente istorice dificile, a fost propus sa devina capitala Romaniei?!

  Asadar, am inceput bine cu statuia Aparatorii Galatiului, repunand n drepturi istoria acestui oras,in parcul prost ingrijit de la intersectia Brailei cu Caragiale; la inelul de rocada sa fie montata o statuie monumentala pe un soclu pe masura, pentru ca, intrand in acel mic defileu, sa domine zona, asa um stauia lui Cuza domina spatiul de la gradina publica, sau din piata unirii din Iasi!

  Cotrobaiti prin toate depozitele orasului pe unde comunistii au ascuns statuile ce dominau strazile Galatiului in perioada ante, interbelica si postbelica, si scoati-le la lumina, sa le dam viata pentru generatiile inca indobitocite de comunism, aratadu-le inaintasii nostri care ne-a batatorit calea spre timpul devenirii noastre!

  Daca le-au distrus, avem istorici si arhive; sa scoatem din paginile istoriei pe acele personaje care au contribuit la dezvoltarea Galatiului, oameni politici si de cultura care au facut ca acest oras cu port la mare, sa fie cunoscut pe tot mapamondul!
  1
  10
  Raportează
 • postat de dan
  Miercuri, 01 August 2018 14:44
  188.24.238.***
  in loc de statuie mai bine pasaje pietonale subterane,primarie e institutie laica si inca suntem stat laic!
  3
  10
  Raportează
 • postat de Suzi Quatro
  Miercuri, 01 August 2018 13:08
  82.137.14.***
  Dacă nu sunteți duși pe la o biserică ortodoxă română nu aveți de unde să știți că Bețivi Ortodocși se închină numai la ICOANE și Pupă MOAȘTELE Sfinților Vom fi de RÂSUL LUMII ORTODOCȘE Nu exista nicăieri în Lumea Ortodocsa un SFÂNT cu STATUI La Catolici sunt statui Dar Dacă Unificam cele două Biserici atunci cred că o să Facem La Toți Sfinții Intrăm în cartea recordurilor Chiar dacă are PRIMĂRIA Galați Bani se face o MARE GREȘEALĂ devenim unicii Ortodocși cu STATUI Lumineazale Doamne Mintea PRIMARILOR că se i-au Unii după Alții
  1
  11
  Raportează
 • postat de costel
  Miercuri, 01 August 2018 12:15
  109.166.139.***
  Toti cei care-l critica pe primar sa nu uite ca de 30 de ani galatenii au votat PSD si prietenii sai politici !! Dl.Pucheanu a fost ales cu 9,5% din voturile galatenilor !!!! Dupa 30 de ani de administrare eficienta,PSD-ul a lasat Galatiul fara combinat,fara industrie locala,fara comunicatie directa cu Delta Dunarii si in curand o sa lase si Dunarea fara apa !! Votati PSD daca vreti sa ajungeti in epoca de piatra !!
  2
  14
  Raportează
 • postat de Ady
  Miercuri, 01 August 2018 12:00
  5.13.248.***
  Daca o fi monument sau lacas de cult ,pe unde ai avea acces la el? Cu traficul de acolo cam riscant cu fuga printre masini.
  5
  4
  Raportează
 • postat de NU E PSD !
  Miercuri, 01 August 2018 11:50
  81.12.149.***
  Soluţia trebuie să o stabilească societatea civilă prin consultare sau specialiştii!
  Acolo cred că ar sta mai bine o fântână arteziană deosebită, că nu avem nici una ca lumea în oraşul ăsta, port la Dunăre şi înconjurat de ape.
  Şi apropo de Sf Andrei, Serbările Galaţiului cred că ar trebui mutate vara, să ne putem bucura şi noi mai mult de această manifestare locală.
  4
  6
  Raportează
 • postat de miu
  Miercuri, 01 August 2018 09:35
  80.97.203.***
  Biserica are locul ei, in biserici, eu stiu ca primaria inseamna altceva!
  3
  27
  Raportează
 • postat de ceatean
  Miercuri, 01 August 2018 09:32
  5.2.209.***
  ce vor tinerii????? baruri???? , cei neajutorati si fara sanse care se hranesc in cantinele bsericilor vor si asta. In cate baruri sau in ceea ce vor ”tinerii ” nu ii pun pe cei intelepti, au hranit sau ajutat persoanelel in nevoi???????????????? ce bine ar fi ca atunci cand dechizi gura sa fii si informat.
  30
  5
  Raportează
 • postat de Nikolas
  Miercuri, 01 August 2018 09:15
  188.24.208.***
  Noi Galatenii nu avem locuri de parcare,nu avem un strand public,nu avem terenuri de sport pt copii....si astea ne dor mai tare decat orice bordura,statuie sau inel de rocada aveti dvs ca prioritate!!!
  4
  36
  Raportează
 • postat de Dani
  Miercuri, 01 August 2018 08:31
  100.117.43.***
  Gazon cu floricele
  Simplu, eficient si dragut
  Si cu costuri reduse
  3
  36
  Raportează
 • postat de Cristi
  Miercuri, 01 August 2018 08:31
  81.12.239.***
  In loc sa facem pasaje si sa fluidizam traficul, facem monumente inchinate Sfantului Andrei, foarte buna ideea! tinand cont ca in rond s-a facut post de politie, monumentul v a avea si paza permanenta. Nota 0 pentru gandirea practica si 10+ pentru pregatirile de campanie electorala.
  3
  29
  Raportează
 • postat de stilmarin
  Miercuri, 01 August 2018 07:54
  5.13.240.***
  Eu va propun o replica a turnului Eiffel . Motivatie : ar deveni imediat un punct de reper si de atractie al Galatiului.
  Am putea avansa o "amicitie" cu Parisul.
  La inginerii pe care ii aveti ar trebui sa rezulte o constructie svelta si usoara, care sa nu afecteze nimic din subsol. PS. La inceput turnu l Eiffel a fost considerat o monstruozitate si acum e simbolul Parisului.
  10
  12
  Raportează
 • postat de Ion
  Miercuri, 01 August 2018 07:31
  100.117.43.***
  Trebuie facut ceva care sa ramana pe veci galatenilor si in general urmasilor nostri. E bine ca sunt mai multe pareri, dar trebuiau propuneri si din partea locuitorilor, nu numai a arhitectilor, poate cineva are o propunere mult mai interesanta. De exemplu daca se va face acel monument al sfantului Apostol Andrei unde il vom aseza cu fata catre care artera de circulatie?. Daca vrem sa tinem cont de aceasta propunere, cred ca ideal amplasarea sa ar fi la intrarea in oras pe una di
  ntre arterele principale, iar la inelul de rocada ar da bine ceva in genul unei jerbe cu apa asemanator cu cea din gradina publica sa aiba aceeasi vedere din orice artera de circulatie vom privi.Sa lasam si alte pareri.
  6
  16
  Raportează
 • postat de Agent X
  Miercuri, 01 August 2018 07:12
  82.78.155.***
  Iar prostii religioase...ca n-avem destuli netoti tampiti de religie.
  Eu sic sa se faca o biserica ca tot ne place sa fim cei mai cretini si talibani din Europa.
  4
  34
  Raportează
 • postat de Suzana
  Miercuri, 01 August 2018 06:47
  82.137.15.***
  Aveți fotografii cu Sf Andrei ocrotitorul Primărilor de DNA ? Sau facem că Băsescu care sa pictat pe peretele Bisericii de la Cotroceni După ce se inspiră sculptorul ? După chipul lui ? Ortodocșii nu se închină la chipurile cioplite Domnule PRIMAR noi gălățenii ne închinăm la icoane (și cu ochii la cucoane) și pupăm moaște ca să avem ce nu ne dau Aleșii Noștri Dragi
  2
  17
  Raportează
 • postat de Andrei
  Miercuri, 01 August 2018 06:10
  86.124.201.***
  Oare tara si aceasta zona nu au avut destui cercetatori si oameni ilustri carora li se putea ridica un monument ? A auzit cineva de Anghel Saligny nascut pe aceste meleaguri, Constantin Levaditi, Eugen Bogdan Aburel, Vasile Alexandrescu Urechia, Hortensia Papadat Bengescu,etc . Ce opera a lasat si ce a studiat si cercetat acest pesonaj? Ce orizont de cunoastere inspira copiilor si tinerilor un personaj biblic ? Pe zi ce trece asistam la o involutie in toate domeniile ! Oare unde vom ajunge ?
  2
  30
  Raportează
 • postat de george
  Miercuri, 01 August 2018 00:18
  185.45.177.***
  Ne mai lasati cu Biserica ?! Stiu ca da bine la electorat dar cred ca tinerii si orasul merita mai mult si mai nou, ceva mai putin religios. Pentru Sf. Andrei sa plateasca Casian.
  Sanatate multa tuturor celor cu numele sfantului !
  Se ia si asta dupa Firea ... strategie de la Centru, (de langa Dunare) ... se face ce "trebuie"!
  Pe Sfantul Andrei sa il chemam sa sfinteasca apa din bazinele "cu valuri" , ce spuneti domnule Primar?
  7
  71
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.