Visând la autobuze noi pe străzile Galaţiului

Visând la autobuze noi pe străzile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Un autobuz hibrid Mercedes, nou-nouţ, modelul Citaro Hybrid, s-a plimbat ieri, timp de aproape o oră, pe străzile Galaţiului. La bordul lui s-au aflat primarul Ionuţ Pucheanu, city managerul Marius Humelnicu, directorul general al Transurb, Mihai Cadinoiu, reprezentanţi ai Primăriei, ai operatorului local de transport şi ai Mercedes-Benz, ziarişti.

Vestea proastă este că autobuzul a plecat din oraş şi astăzi e deja în Sinaia. Vestea bună este că s-ar putea ca Galaţiul să aibă într-un viitor nu foarte îndepărtat astfel de autobuze pe trasee.

După cum se ştie, Consiliul Local a aprobat înnoirea flotei Transurb, prin cumpărarea a 50 de autobuze hibrid şi a 20 de autobuze mici, toate noi, valoarea totală a achiziţiei ridicându-se la 41,7 milioane de lei cu TVA. "Achiziţia celor 50 de autobuze hibrid se află în stadiul întocmirii caietului de sarcini. Cât vor dura şi celelalte proceduri, vom vedea, poate şase luni, poate un an... Deocamdată, unul dintre producătorii care deţin o astfel de tehnologie a venit la Galaţi pentru a face o demonstraţie. În urma licitaţiei ce urmează să se desfăşoare, vom vedea cine va fi câştigătorul", a declarat primarul Ionuţ Pucheanu, precizând că aceste autobuze au o formă de bugetare independentă faţă de tramvaiele noi pe care CL vrea, de asemenea, să le cumpere.

Autobuzul Mercedes-Benz Citaro Hybrid prezentat la Galaţi are două uși, lungime totală de 12,1 metri şi asigură o capacitate totală de transport de 100 de pasageri. Există şi varianta cu trei uşi, modificându-se corespunzător numărul locurilor pe scaune. Preţul lui porneşte de la 350.000 de euro şi poate creşte, în funcţie de dotări, dar şi scădea, dacă se cumpără flotă.

Surse din cadrul Primăriei ne-au spus că, nu peste mult timp, un alt producător, Solaris, îşi va prezenta modelele de autobuze la Galaţi.

Citit 5282 ori Ultima modificare Duminică, 05 August 2018 15:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.