La Plaja ”Dunărea”, s-au finalizat reparaţiile curente. Sărăcie cu duşuri | FOTO
Foto: Iulia Kelt

La Plaja ”Dunărea”, s-au finalizat reparaţiile curente. Sărăcie cu duşuri | FOTO
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

"Don't worry! Be happy", refrenul vioi al lui Bobby McFerrin răsuna, ieri, din boxe, în atmosfera dezolantă a Plajei "Dunărea", proaspăt redeschisă gratuit, pentru plajă, duşuri şi grătare, după ce a avut parte de reparaţii de peste 63.300 de euro.

Lucrările de reparaţii curente, în valoare de 291.439 de lei cu TVA, executate de firma Dascon Global Construct SRL, s-au încheiat şi, conform Primăriei municipiului Galaţi, zona de agrement a fost pusă gratuit la dispoziţia gălăţenilor.

De această dată, nu a mai existat o redeschidere oficială, ca în vara lui 2016, ci s-a preferat discreţia… Din motive evidente, după eşecul răsunător al concesiunii către firma Karan Bussines & Finance! Paradoxal, numele fostului concesionar, de la care municipalitatea abia şi-a recuperat plaja, încă mai stă scris pe zidurile clădirii la parterul căreia funcţionează toaletele. Grupurile sanitare şi chiuvetele nu dădeau pe afară de curăţenie, dar important este că erau funcţionale, apa curgea şi exista chiar şi un săpun!

Pe nisipul sărac, bătătorit şi năpădit de vegetaţie, făceau plajă câteva persoane. Un cuplu se răcorea sub duşul instalat pe plajă. Bazinele, distruse, sunt protejate de garduri, şi pare greu de crezut că vor mai fi vreodată pline cu apă şi funcţionale.

Ceva mai multă animaţie era în zona grătarelor, unde trei dintre mese erau ocupate. "Am venit să facem un grătar. Am auzit că aici se coc cele mai bune vinete! Ar fi fost bine să existe măcar o terasă sau un chioşc de unde să poţi cumpăra un suc sau o bere. Am înţeles că anul trecut a fost şi o piscină gonflabilă, cu tobogan. Tot era mai mult decât este acum!", ne-a spus una dintre gălăţencele care aştepta să se încingă grătarul.

O altă familie tocmai se pregătea să urce nesfârşitul şir de trepte către Turnul de Televiziune. Muzica s-a oprit brusc, apoi, după câteva minute de tăcere, a revenit cu acelaşi refren: "Don’t worry, be happy!". Sigur, întotdeauna e loc de mai rău!

Citit 8802 ori Ultima modificare Miercuri, 08 August 2018 18:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.