Primăria mică, primăria mare

Primăria mică, primăria mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Întâlnire la înalt nivel la Primăria municipiului Galaţi. Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco a avut ocazia să discute cu aleşii copiilor: primăriţa Simina Elena Florea (clasa a VI-a, Colegiul Naţional „Al.I. Cuza”) viceprimarul Andrei Cătălin Popa (clasa a VI-a, Şc. 26 „Ion Creangă”) viceprimăriţa Ana Maria Oancea (clasa a V-a, Liceul de Artă „D. Cuclin) şi consilierii din Consiliul Local al Copiilor.

Discuţia s-a purtat de la egal la egal… amical. Însoţiţi de institutoarea Vasilica Nedelcu, coordonatoarea CL al copiilor de zece ani, în cadrul proiectului PAL-TIN (Participarea Tinerilor la Administrarea Locală).

Prins între domnişoara primar şi domnişoara viceprimar, Nicuşor Ciumacenco a ascultat cu atenţie nemulţumirile şi propunerile copiilor şi le-a notat.

Nu a fost o discuţie generală, ci punctuală, pe cartiere, străzi, blocuri. Poate că aleşii municipali ar fi avut nevoie de lecţia de conştiinţă civică a copiilor.

Locuri de joacă!

Prima problemă pe ordinea de zi: locurile de joacă. Propuneri: un loc de joacă în cartierul ANL de la Gară, un teren de fotbal în Piaţă, în zona V-urilor, spaţii verzi în locul garajelor, spaţii de joacă îngrădite şi păzite pentru a nu mai fi distruse de găştile de cartier.

Curăţenia a figurat şi ea pe ordinea de zi, aleşii copiilor reclamând punctual: coşuri de gunoi furate în Micro 39, lipsa de civilizaţie a adulţilor care aruncă gunoiul pe unde apucă şi educaţia deficitară.

Spaţiile verzi din jurul blocurilor devenite „monopolul” unor locatari au fost alt motiv de plângere a celor mici. Elevii şi-au revendicat dreptul la un microbuz şcolar, să îi aducă şi să îi ia zilnic de la ore pentru a nu mai depinde de transportul de persoane din oraş cu care au toate şansele să întârzie la ore.

Ciumacenco a fost întrebat şi de asfaltări, şi de bazinul de înot de la Baia Comunală şi a trebuit să răspundă fără a face promisiuni deşarte.

Impresionat de inocenţa copiilor mânaţi doar de interesele unei copilării civilizate şi frumoase, viceprimarul i-a invitat pe aleşii copiilor la şedinţele Consiliului Local al municipiului Galaţi:

„Voi aveţi această puritate, noi suntem mânaţi de interese politice. Cred că ar trebui să avem o colaborare mai strânsă. Cred că mulţi dintre colegii care au un comportament deplasat s-ar simţi stânjeniţi de prezenţa voastră la şedinţe. Aveţi un rol important în trezirea simţului civic”, le-a spus viceprimarul Ciumacenco.

Nu ne rămâne decât să ne rugăm ca micii aleşi să crească mai repede pentru a avea şi noi pe cine şi ce vota!

Explicaţie foto: Nicuşor Ciumacenco alături de primăriţa şi cei doi viceprimari ai copiilor

Citit 802 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.