Taximetriştii - în război cu Primăria

Taximetriştii - în război cu Primăria
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aglomeraţia din faţa Spitalului de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” este binecunoscută gălăţenilor. Poate doar la gară, în vremurile bune, mai erau atâtea taxiuri adunate în aşteptarea clienţilor.

De ieri, însă, Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei gălăţene a decis: în staţia de la Judeţean vor fi montaţi stâlpi care nu permit accesul a mai mult de nouă maşini. …inutil de spus că revolta ah-hoc a taximetriştilor din zonă a continuat şi în timp ce echipajele Primăriei dădeau găuri în beton.

Doctori versus taximetrişti?

Negri de supărare, taximetriştii staţionaţi în apropiere de intrarea Ambulanţelor vociferează în timp ce îşi împing cu umărul, de colo-colo, maşinile. Nu înţeleg de ce, deodată, Primăriei i-a căşunat pe ei, care îşi văd de treabă.

Au auzit ei de nişte doctori - nu spun care! -, care ar fi zis că nu mai are nimeni loc de ei. Dar parcă doctorii ăia ştiu ei ce vorbesc…

Ce e cu parcarea din spate

„Doamnă, de ce nu ne lasă în pace, să câştigăm şi noi o pâine? Că tot Primăriei trebuie să îi achităm taxe şi impozite? Păi, cum să stea 800 de taxiuri, câte sunt în Galaţi, toate pe străzi? Că sunt doar câteva staţii, iar asta era una importantă, intrau cam 20 de maşini”, strigă şoferii:

„Ce, o să stea aici nouă maşini, la Magnus zece, în Ţiglina zece şi restul, până la 800 o să alerge toată ziua pe străzi? Aşa s-a gândit primarul?”.

Printre atâtea necazuri câte enumeră oamenii, apar şi idei: „De ce nu ne dă drumul la parcarea din spatele spitalului, că doar este atâta loc neamenajat!? Aici este nevoie de noi!”.

„Auzi, cică să mă duc să stau lângă McDonalds! Eu parcă mă duc la spart seminţe, nu vin la muncă! Cine mă ia de la McDonalds? Vin aici, la Spital, de zece ani, de când sunt taximetrist. Toţi suntem persoane fizice autorizate şi trebuie să producem ca să ne plătim impozitele!”.

La sesizarea medicilor şi a gălăţenilor

„În urma sesizărilor primite de la cetăţeni şi a cadrelor medicale din Spital, staţia de taxi din faţa spitalului va fi reorganizată de Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei cu stâlpi care delimitează locul pentru nouă maşini”, declară Nicoleta Manole, purtător de cuvânt al instituţiei.

„În locul respectiv, taximetriştii au adus propriile lor modificări, care împiedică fluenţa traficului în zonă. Din 2008, există hotărârea Consiliului Local prin care în faţa Spitalului judeţean există staţie de taxi pentru nouă maşini, nu pentru 20 câte erau până acum”, încheie purtătorul de cuvânt.

Taximetriştii din Micro 19 pierd – pe jumătate, dar tot pierdere se numeşte - un vad bun; iar când criza ne muşcă de buzunare, lucrul acesta nu e chiar atât de simplu.

Pe de altă parte, şi gălăţenii, şi cadrele medicale care s-au declarat exasperate de furnicarul de maşini din faţa Spitalului, se pot declara mulţumite. Adică, şi alegerile astea sunt bune, chit că sunt rare.

Citit 1876 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.