După un nou sezon estival ratat, documentaţie de peste 30.000 de euro pentru un AQUAPARK la PLAJA DUNĂREA
Foto: Anca Melinte

După un nou sezon estival ratat, documentaţie de peste 30.000 de euro pentru un AQUAPARK la PLAJA DUNĂREA
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Nu mai puţin de 148.750 de lei cu TVA, adică peste 32.300 de euro plăteşte Primăria municipiului Galaţi pentru elaborarea documentaţiei pentru aquaparkuri şi piscine publice. Desigur, după un nou sezon estival ratat, care se adaugă altor patru veri fără ştrand, şi o ţeapă de pomină încasată de la concesionarul Plajei "Dunărea", a vorbi despre aquapark pare o glumă amară.

Deşi, calendaristic, este toamnă, gălăţenii s-ar fi putut bucura de soare şi bălăceală la Plaja "Dunărea", dacă zona de agrement ar fi oferit condiţiile normale pentru un ştrand public.

După ce a reuşit cu greu să reintre în posesia plajei, recuperând-o de la concesionarul SC Karan Bussines&Finance, şi s-a apucat să repare ce s-a distrus în perioada în care zona de agrement a fost înstrăinată, administraţia locală susţinea că are planuri mari pentru ştrandul public. Că nu-i mai trebuie în veci investitori privaţi, că suflă şi-n iaurt, şi că va scoate la licitaţie documentaţia necesară pentru investiţiile necesare pentru a le reda gălăţenilor nu doar plaja, ci şi bazinele!

Cumpărare directă

Zadarnic am tot aşteptat să vedem procedura lansată de Primărie fie pe portalul propriu, fie în sistemul electronic de achiziţii publice! Până când am descoperit că, de fapt, Primăria a preferat să atribuie contractul prin cumpărare directă din catalogul electronic al achiziţiilor publice.

Astfel, pe 14 august, chiar în ziua în care se aniversau cinci ani când Direcţia de Sănătate Publică a constatat că Plaja "Dunărea" nu îndeplineşte condiţiile igienico-sanitare de funcţionare şi a închis-o, a fost încheiat contractul în valoare de 148.750 de lei cu TVA cu firma constănţeană Aqua Azur SRL pentru "servicii de proiectare privind elaborarea documentaţiei pentru aquaparkuri şi piscine publice". Misiunea firmei este aceea de pregătire de proiecte şi proiectare plus estimare a costurilor.

Nu vă putem spune cât va dura operaţiunea, cert este că documentaţia va trebui supusă votului consilierilor locali, iar apoi va fi nevoie de o licitaţie pentru găsirea unui constructor care să execute lucrările.

În concluzie, e greu de spus dacă vara viitoare va fi tot ca ultimele cinci. Deocamdată, dacă aveţi de copt vinete şi ardei pentru zacuscă, vă e poftă de un grătar sau aveţi chef de un duş cu apă rece, vă reamintim că Plaja "Dunărea" este deschisă gratuit, după ce a avut parte de reparaţii de peste 63.300 de euro.

Citit 11282 ori Ultima modificare Marți, 04 Septembrie 2018 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.