Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
3 comentarii

Abia aprobate de Consiliul Local, proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a arterei Domnească, între străzile Brăilei şi Gamulea se află deja în licitaţie. Contractul are o valoare estimativă de peste 4,1 milioane de lei cu TVA, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Potrivit anunţului postat în sistemul electronic de achiziţii publice, până pe 15 octombrie 2018, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele din partea companiilor interesate să modernizeze primul segment al străzii Domnească. Proiectul licitat este menit să continue lucrările în valoare de 13,1 milioane de lei cu TVA, pentru amenajarea zonei centrale a oraşului între strada Navelor, limita blocurilor P, şi Potcoava de Aur, aflate în desfăşurare.

Ce se doreşte

Conform caietului de sarcini, prin proiect se urmăreşte amenajarea străzii Domnească între arterele Brăilei şi Gamulea (de la Hotel „Galaţi” la Biserica Greacă), iar lucrările vizate sunt de pavare şi asfaltare. Potrivit documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii votate de aleşii locali luna trecută, este vorba, în primul rând, despre modernizarea şi reabilitarea trotuarelor cu pavaje executate din dale de piatră naturală (granit) pe placă de beton şi borduri din piatră naturală.
De asemenea, se doreşte înlocuirea mobilierului urban cu bănci din granit cu lamele din lemn şi coşuri de gunoi din granit, reabilitarea reţelelor electrice exterioare şi a iluminatului (stâlpi de iluminat cu trei proiectoare), canalizaţii subterane pentru reţele, reabilitarea spaţiilor verzi şi dotarea cu sisteme de irigaţii automatizate.
Evident, se impune o amenajare peisagistică urbană şi arhitecturală în concordanţă cu cea care se naşte din Piaţa Regală (în faţa hotelului "Danube Stars").
Conform caietului de sarcini, din valoarea estimată a contractului, 119.135 de lei cu TVA reprezintă proiectarea, restul, execuţia lucrărilor. 
Rămâne de văzut când şi cum se va finaliza licitaţia, cine va câştiga contractul şi cât de repede vor începe lucrările. Cert este că lucrările de amenajare a zonei centrale a oraşului, executate de Asocierea Tancrad SRL - Lemacons SRL - Proiect SA - Btfarch Ro Company SRL, au început în această vară şi vor continua şi anul viitor.

Modernizare de 30 de milioane de lei. Cum se schimbă oraşul de la Trei Star până la Biserica Greacă (FOTO)

 

Citit 4308 ori Ultima modificare Joi, 27 Septembrie 2018 18:32

3 comentarii

 • postat de Taranu taran DE GALATI : Miercuri, 26 Septembrie 2018 10:46 185.45.13.*** Link la comentariu
  3
  29

  Dar cu portiunea distrusa din principala strada istorica Domneasca , intre str. Basarabiei si Gradina Publica ..ce aveti de gand sa faceti ??
  S-a ajuns ca sa circuli pe acest trotuar , precum pe o ulita ingusta dintr-un sat , datorita masinilor parcate. Inclusiv pe locurile destinate spatiilor verzi.
  Cu parculetul de langa Policlinica cu Plata...se mai face ceva ????
  Si mai vrem sa ne vina turisti in Galati.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Miercuri, 26 Septembrie 2018 08:38 194.105.20.*** Link la comentariu
  26
  3

  Din cate stiam eu, strada Gamulea este la Universitate (fosta 23 August) si nu la biserica greaca (aceea este strada Foti)

  Raportează
 • postat de basarab paltanea Miercuri, 26 Septembrie 2018 05:38 82.76.8.*** Link la comentariu
  18
  12

  pai o sa faca precum pe mihai bravu, vor taia teii, apoi gata amenajarea! am facut o si pe asta!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.