Vom mai avea CĂLDURĂ în sistem centralizat?

Vom mai avea CĂLDURĂ în sistem centralizat?
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

„La noi în asociaţie se strâng semnături de la cei care vor să beneficieze de căldură”, a fost mesajul primit ieri la redacţie de la o gălăţeancă. Femeia voia să ştie dacă în această iarnă va mai fi furnizat agent termic în sistem centralizat la Galaţi.

„Nu văd de ce gălăţenii ar mai aştepta căldură în sistem centralizat atâta vreme cât Primăria face eforturi extrem de mari ca lucrurile să intre pe un cu totul alt făgaş”, a răspuns primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. Edilul le-a transmis gălăţenilor să se intereseze dacă asociaţia din care fac parte este în arealul punctelor termice care vor fi transformate în microcentrale de cartier, sau dacă pot beneficia de ajutorul de 3.000 de lei pentru a-şi procura un sistem de producere a apei calde şi a căldurii.

Licitaţia pentru transformarea unor puncte termice în microcentrale de cartier ar trebui să se finalizeze marţi, pe 2 octombrie, când expiră perioada de contestaţii, iar termenul de execuţie a lucrărilor va fi de maxim 60 de zile. Autorităţile par convinse că la începutul lunii decembrie microcentralele vor fi funcţionale, ele urmând să asigure doar căldura, nu şi apa caldă. Preţul pe care îl vor plăti cetăţenii pentru gigacalorie va fi stabilit la proxima şedinţă a Consiliului Local.

Municipalitatea primeşte în continuare cereri din partea gălăţenilor care întrunesc condiţiile pentru a beneficia de ajutorul financiar pentru achiziţionarea unui sistem alternativ de încălzire şi producere a apei calde.

În ceea ce priveşte şcolile din Galaţi, Primăria susţine că la jumătatea lunii noiembrie, cel târziu, centralele termice montate precum şi noile calorifere, acolo unde a fost nevoie să fie înlocuite, vor funcţiona.

Citit 11724 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Septembrie 2018 12:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.