Începe transformarea punctelor termice în microcentrale. Ce blocuri vor primi astfel CĂLDURĂ

Începe transformarea punctelor termice în microcentrale. Ce blocuri vor primi astfel CĂLDURĂ
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

A început numărătoarea inversă pentru transformarea a 20 de puncte termice în microcentrale de cartier, care vor furniza căldură, nu şi apă caldă, pentru aproximativ 6.000 de apartamente. Lucrările vor fi executate de asocierea Romterm SA - Calorgal SA, iar termenul de realizare este de 60 de zile.

Primăria municipiului Galaţi a anunţat ieri că licitaţia organizată pentru montarea de instalaţii de producere a energiei termice în 20 de puncte termice sau staţii centrale de căldură a fost câştigată de asocierea Romterm SA - Calorgal SA. Valoarea totală a contractului se ridică la 2.639.848 de lei cu TVA. Finanţarea va fi asigurată din creditul contractat de Primărie de la CEC Bank, după cum au decis aleşii locali.

"Conform caietului de sarcini, cazanele ce urmează a fi instalate în cele 20 de puncte termice şi staţii de căldură vor funcţiona pe bază de gaze naturale. Cazanele vor fi echipate cu arzătoare în minimum două trepte de reglaj şi vor permite reglarea puterii în funcţie de necesarul efectiv de căldură al consumatorilor racordaţi", a comunicat Primăria.

"O gură de oxigen"

Directorul general al Calorgal, Marian Alexandru, ne-a dat asigurări că echipamentele de producere a energiei termice vor fi montate în termenul celor 60 de zile prevăzute în contract şi că, dacă se va putea şi mai repede, oamenii săi o vor face. "Sigur facem faţă, de aceea ne-am şi asociat cu o firmă din Bucureşti, puternică şi cunoscută în domeniu, cu care avem de gând să continuăm colaborarea şi să participăm împreună şi la alte licitaţii de asemenea anvergură, de instalare şi montare a echipamentelor termice, nu numai în Galaţi, ci şi în ţară", ne-a spus Marian Alexandru. El a afirmat, după semnarea acestui contract, că "este foarte bine pentru Calorgal, este o gură de oxigen" în ceea ce priveşte veniturile obţinute de societate în afara celor din vânzarea de energie termică sau din lucrări de reparaţii şi mentenanţă la instalaţii de transport al fluidelor de pe platforma combinatului ArcelorMittal Galaţi.

Ce blocuri vor fi alimentate

VEZI lista blocurilor care, conform Primăriei, în această iarnă, vor beneficia de căldura furnizată de microcentralele de cartier - click aici. Gălăţenii ale căror apartamente care nu se regăsesc în această listă pot solicita în continuare ajutorul financiar de 3.000 de lei pentru achiziţia unui sistem alternativ de încălzire şi apă caldă.

Citit 7589 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2018 17:05

5 comentarii

 • postat de ro
  Joi, 04 Octombrie 2018 23:16
  81.215.192.***
  La centralele la care vor fi instalate cazane erau racordate si alte blocuri .care nu indeplineau conditiile de 50% racordate la incalzirea centralizata. De ce aceste blocuri nu sunt nominalizate pentru incalzire? Banii celor care nu aveau restante nu sunt buni? Sau este modul de gandire "original" al primariei?
  Solicitam ca TOATE blocurile racordate la incalzirea centralizata care apartin de centralele pe gaz montate acum sa primeasca agent termic.
  Ce, oare, a impiedicat sa poata da si apa calda macar vara? Oare este vorba de incompetenta sau de rea vointa?
  Primaria sa dea explicatii.
  0
  6
  Raportează
 • postat de dgi
  Joi, 04 Octombrie 2018 18:56
  82.208.137.***
  As intreba: care resurse umane? Dintre muncitorii necesari 95% au plecat deja in disponibilizare. Materialele necesare pentru montare cel mai bun termen este 12-20 de zile daca sunt pe stocuri in tara. Si chiar daca s-ar putea monta in 60 de zile credeti ca asigurarea bransamentelor de gaz dureaza doar doua luni? De gaz se ocupa primaria. Daca se termina lucrarea si nu este gaz rapunde primaria pentru intarziere si imposibilitatea pornirii? Ar fi frumaos si util sa avem raspunsuri. Vine frigul mai repede decat ne dam seama. Eu locuiesc in Micro 16 si punctul termic care ne deservea are inca circa 350 apartamente bransate si nu sunt datorii. Nu suntem prinsi in aceasta lucrare. Ce vom face la iarna domnule primar si domnilor consilieri alesi? Multi sunt batrani si cu pensii mici si nu si-au permis diferenta de la 3000 lei la valoarea de montare centrala. Pentru ca sunt in aceasta situatie sunt deja condamnati? Poate raspunde cineva.
  0
  6
  Raportează
 • postat de MARIAN MICU ROSIORU
  Joi, 04 Octombrie 2018 11:42
  109.166.208.***
  Intrucat zona de lucru pentru montajul acestor centrale este bine delimitata (puncte termice care au fost active in ultimul sezon de incalzire), localizate, si totul este numai in spatii acoperite, nu ar trebui sa fie sincope in derularea lucrarilor. Prioritatea in derularea lucrarilor sa fie in realizarea bransamentelor de utilitati (cu predilectie pentru gazul metan; apa si energia electrica exista deja in toate punctele termice) avand in vedere conditiile meteo favorabile din luna octombrie. Asigurarea resurselor umane in toate punctele de lucru si coordonarea tuturor echipelor poate asigura incadrarea in termenul de executie (de maxim 60 zile).
  4
  5
  Raportează
 • postat de Roxana
  Joi, 04 Octombrie 2018 10:52
  81.12.149.***
  Dar APA CALDA vor produce aceste MICROCENTRALE?
  Sau trebuie sa-si puna cetatenii acum si BOILERE pentru a incinge instalatiile electrice si asa imbatranite?
  Un Rahat amestecat!
  8
  19
  Raportează
 • Joi, 04 Octombrie 2018 08:59
  86.127.72.***
  Luni, 01 Octombrie 2018 07:00, Viata Libera lansa in spatiul public an articol care incepea as:
  Începând de astăzi, 1 octombrie, numărul angajaţilor societăţii de termoficare Calorgal s-a redus la jumătate. 221 dintre ei au părăsit societatea, urmând să beneficieze de venituri de completare conform OUG 36/2013. Conform liderului de sindicat Cristi Ciubotariu, aceştia vor beneficia de 5 până la 24 de salarii, în funcţie de vechime, plus ajutorul de şomaj. După 12 luni, ei vor mai primi doar venitul de completare, nu şi şomajul. În acest context, directorul general Marian Alexandru a anunţat că, până cel târziu astăzi, va fi plătită lichidarea lunii august, urmând ca, în funcţie de încasări, să se achite „cât mai repede” şi avansul pe septembrie, „măcar la cei care pleacă”.
  Astazi este joi, 04 Octombrie 2018 00:02 si NU S-A FACUT NICI O PLATA asa cum declara directorul calorgal SA.
  CINE ESTE PINOCHIO ????? CUI SA-I TAIEM NASUL ??????
  Sau vor primi salariul la timp ca si pana acum numai celor care lucreaza pe platforma combinatului ArcelorMittal Galaţi si bineinteles atotcapabilei, onorabilei conduceri ?????
  4
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.