Se montează primele toalete racordate la apă şi canalizare

Se montează primele toalete racordate la apă şi canalizare
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Primele toaletele publice care să nu-ţi mute nasul din loc cu mirosul greu, ba dimpotrivă, care să ofere condiţii civilizate - lavoar cu apă caldă şi uscător de mâini, closet cu sistem de igienizare automatizată - sunt montate deja în zece locuri din oraş şi urmează să fie date în folosinţă.

Contractul în valoare de 2.378.013 lei cu TVA, pentru achiziţia şi montajul unui număr maxim de 40 toalete modulare, care vor fi racordate la reţeaua de canalizare, a fost atribuit de Primăria municipiului Galaţi la finele lunii mai 2018. Este vorba, aşa cum v-am informat la acea dată, despre un acord-cadru cu firma gălăţeană Agioser Construcţii Civile şi Industriale. Instalarea acestor toalete a început deja în oraş.

Pentru a găsi furnizorul, municipalitatea a fost nevoită să organizeze două licitaţii, deoarece  la prima procedură, care a avut loc la finele anului trecut, nu s-a prezentat nimeni. Motiv pentru care a majorat valoarea estimativă a achiziţiei, de la suma maximă de 1.859.494 de lei, la 2.380.000 de lei cu TVA. Vestea bună este că, în viitorul apropiat, gălăţenii vor putea folosi noile toalete.

Unde le găsiţi

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galaţi, în prima etapă vor fi montate zece toalete modulare în următoarele zone: Parcul de la Turnul TV, Parcul "Unicom", Spitalul de Copii, Parcul Libertăţii, Casa de Cultură a Sindicatelor, Parcul "Viva", Micro 17 - părculeţul din zona marketului Penny, Ţiglina I - Parcul şahiştilor, Piaţa din Micro 39A şi Bariera Traian. Autorităţile îşi doresc ca până pe 15 noiembrie grupurile sanitare să fie funcţionale, fiind necesare racorduri la reţelele de apă, canalizare şi energie electrică.

Intenţia municipalităţii este ca, până la sfârşitul acestui an, să mai fie montate încă 13 toalete în zonele: Elice, Parcul "Coposu", Parcul "Rizer", Micro 39B, Micro 40, Cimitirul "Sf. Lazăr" (capătul traseului de transport în comun), iar în Grădina Publică, Piaţa Centrală şi în Micro 19 (capătul traseului de transport în comun) ar urma să fie instalate câte două asemenea toalete modulare. Celelalte, până la numărul maxim de 40, ar urma să fie instalate până în vara viitoare.

Cum vor arăta WC-urile

Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei, toaletele trebuie să aibă o suprafaţă utilă de 3,20 metri pătraţi, iar acoperişul lor va fi verde, datorită jardinierelor cu plante perene. Vor fi "dotate cu instalaţie electrică, leduri, priză, ventilator, panou electric radiant (aerotermă), instant electric pentru apĂ caldă", vor fi racordate la reţeaua de apă şi canalizare a oraşului, cu robinet de golire a instalaţiei în căminul în care se face branşarea.

"Pentru acces, toaleta va fi prevăzută cu uşă cu sistem de închidere automatizat, prevăzută cu panou de taxare ce va debloca uşa în momentul achitării taxei", se mai arată în caietul de sarcini.

Gălăţenii ar trebui să găsească în noile toalete "lavoar, baterie cu senzor, WC şi rezervor WC din inox, oglindă, uscător de mâini automat, suport de hârtie cu dozare, dispenser săpun şi capac cu autocurăţare automatizată, iar obiectele sanitare vor fi din inox special pentru uz în toaletele publice.

Citit 13118 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2018 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.