Sens giratoriu la intersecţia bulevardului Coşbuc cu Centura

Sens giratoriu la intersecţia bulevardului Coşbuc cu Centura
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia bulevardului George Coşbuc cu Şoseaua de Centură, care să fie funcţional până la finele anului viitor, aceasta este condiţia cu care Primăria municipiului Galaţi primeşte, prin donaţie, un teren de 830 de metri pătraţi, din partea societăţii Figran SRL.

La recenta şedinţă a Consiliului Local, aleşii au acceptat promisiunea unilaterală de donaţie a lotului în suprafaţă de 830 metri pătraţi, teren liber de construcţii, proprietatea societăţii Figran SRL, şi l-au împuternicit pe primarul oraşului să semneze actele de donaţie în formă autentică. Potrivit hotărârii votate, cheltuielile ocazionate de încheierea şi autentificarea actului de donaţie vor fi suportate de către donator, imobilul urmând să devină, astfel proprietatea publica a municipiului Galaţi.

Donaţia are însă o condiţie stipulată negru pe alb: “Prezenta promisiune unilaterală de donaţie se face exclusiv sub condiţia rezolutorie a realizării sensului giratoriu la intersecţia bulevardului George Coşbuc cu Şoseaua de Centură, şi finalizării lucrărilor de construire necesare şi punerii în funcţiune până la data de 31 decembrie 2019”, se arată în documentul autentificat la notariat.

Conform actelor, lotul donat face parte din terenul cu destinaţia de curţi-construcţii, proprietatea Figran SRL, situat pe strada George Coşbuc nr. 257. Societatea a dobândit imobilul prin adjudecare la licitaţia publică organizată pentru valorificarea unor active din patrimoniul SC Galmopan Industrie, aflată în reorganizare judiciară, la data de 13 septembrie 2017.

Se precizează că asupra imobilul este înscrisă ipotecă Rang I în favoarea creditorului BCR SA. Societatea se obligă ca, în termen de 60 de zile, să elaboreze documentaţia cadastrală de dezmembrare, să încheie actul în firmă autentică şi să radieze imobilul din Cartea Funciară. Toate acestea, pentru modificarea tramei stradale existente şi amplasarea unui sens giratoriu la intersecţia bulevardului George Coşbuc cu Şoseaua de Centură, conform unui proiect elaborat anul acesta de SC ADD Global Design SRL – SC Urban Proiect Grup SRL. După cum am aflat de la Biroul de Presă al Primăriei, iniţiativa donării acestui teren şi solicitarea amenajării acestui sens giratoriu sunt pur private. Municipalitatea a fost de acord pentru că amenajarea vine în continuarea proiectului de modernizare a şoselei ocolitoare. Urmează ca Primăria să investească în proiectarea şi execuţia lucrărilor, desigur, cu aprobarea Consiliului Local.

Citit 7129 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2018 10:39

7 comentarii

 • postat de Cristi
  Joi, 01 Noiembrie 2018 10:02
  86.122.130.***
  Si la intrarea in Galati zona Metro - Cetateanul Ioan - Iesire de la Brates Lake ar trebui un sens giratoriu si eventual separatoare de sens de la Spitalul de Boli Infectioase pana se termina cele 4 bezi. Ca sa iesi de la Metro, sau de pe Cetateanu Ioan, sau de la Brates Lake este de mute ori o aventura cand este aglomerat. Ar trebui ca Primaria sa aiba in vedere si sistematizarea acestei zone de la intrarea in oras dinspre Vanatori. Este a doua intrare ca importanta/trafic dupa cea dinspre Sendreni.
  0
  5
  Raportează
 • postat de dan
  Miercuri, 31 Octombrie 2018 19:30
  217.62.73.***
  Fapta Buna ,sa vedem executia si finalizarea ....Tare imi e teama ca v-a iesi un nou IFR
  0
  2
  Raportează
 • postat de Mariuca
  Miercuri, 31 Octombrie 2018 12:40
  5.12.74.***
  Centura iese in Cosbuc mai departe de Patinoar asa ca n-are treaba cu mall-ul.
  1
  1
  Raportează
 • postat de HAHAHA
  Miercuri, 31 Octombrie 2018 08:25
  194.105.20.***
  FFFF bun ar fi si un giratoriu la intersectia Basarabiei cu Traian
  1
  11
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 31 Octombrie 2018 07:26
  82.78.248.***
  Felicitari donatorului ,mai rar asa ceva. Acum sa vedem cum se misca admistratia si daca respecta termenul sau procedeaza in acelasi mod cu a procedat cu strada de legatura dintre Bdul Dunarea si sensul giratoriu de la turn TV,Bd Marii Uniri , la care acusica expira termenul impus de MAI si se pierde aprobarea pentru terenul din curtea Politiei de Frontiera....Va mai fi realizata ore vreo data strada cu numele eroului "slt. Ionuţ Cosmin Sandu" ,se asteapta oare a cincea campanie electorala ,pentru locale ,in care sa fie promis cu surle si trambite ? O intrebare : de ce se mai utilizeaza denumirea de Soseaua de Centura la o strada sau mai nou drum judetean ??? intravilan , centura este menita sa csota traficul din oras si potrivit Master Planuli Transport ii trasata pe exteriorul urbei....
  0
  18
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 31 Octombrie 2018 06:40
  89.136.76.***
  Daca tot schimba semaforul cu sens giratoriu acolo langa mall mai bine sa faca o trecere de pietoni care sa fie in usa cu mall-ul. Mi se pare o porcarie sa ocolesti pana la patinoar ca sa ajungi la mall
  4
  13
  Raportează
 • postat de Con
  Miercuri, 31 Octombrie 2018 04:25
  5.13.180.***
  Cum va arata sensul giratoriu in acea zona cu linii nimeni nu stie
  5
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.