Sens giratoriu la intersecţia bulevardului Coşbuc cu Centura

Sens giratoriu la intersecţia bulevardului Coşbuc cu Centura
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia bulevardului George Coşbuc cu Şoseaua de Centură, care să fie funcţional până la finele anului viitor, aceasta este condiţia cu care Primăria municipiului Galaţi primeşte, prin donaţie, un teren de 830 de metri pătraţi, din partea societăţii Figran SRL.

La recenta şedinţă a Consiliului Local, aleşii au acceptat promisiunea unilaterală de donaţie a lotului în suprafaţă de 830 metri pătraţi, teren liber de construcţii, proprietatea societăţii Figran SRL, şi l-au împuternicit pe primarul oraşului să semneze actele de donaţie în formă autentică. Potrivit hotărârii votate, cheltuielile ocazionate de încheierea şi autentificarea actului de donaţie vor fi suportate de către donator, imobilul urmând să devină, astfel proprietatea publica a municipiului Galaţi.

Donaţia are însă o condiţie stipulată negru pe alb: “Prezenta promisiune unilaterală de donaţie se face exclusiv sub condiţia rezolutorie a realizării sensului giratoriu la intersecţia bulevardului George Coşbuc cu Şoseaua de Centură, şi finalizării lucrărilor de construire necesare şi punerii în funcţiune până la data de 31 decembrie 2019”, se arată în documentul autentificat la notariat.

Conform actelor, lotul donat face parte din terenul cu destinaţia de curţi-construcţii, proprietatea Figran SRL, situat pe strada George Coşbuc nr. 257. Societatea a dobândit imobilul prin adjudecare la licitaţia publică organizată pentru valorificarea unor active din patrimoniul SC Galmopan Industrie, aflată în reorganizare judiciară, la data de 13 septembrie 2017.

Se precizează că asupra imobilul este înscrisă ipotecă Rang I în favoarea creditorului BCR SA. Societatea se obligă ca, în termen de 60 de zile, să elaboreze documentaţia cadastrală de dezmembrare, să încheie actul în firmă autentică şi să radieze imobilul din Cartea Funciară. Toate acestea, pentru modificarea tramei stradale existente şi amplasarea unui sens giratoriu la intersecţia bulevardului George Coşbuc cu Şoseaua de Centură, conform unui proiect elaborat anul acesta de SC ADD Global Design SRL – SC Urban Proiect Grup SRL. După cum am aflat de la Biroul de Presă al Primăriei, iniţiativa donării acestui teren şi solicitarea amenajării acestui sens giratoriu sunt pur private. Municipalitatea a fost de acord pentru că amenajarea vine în continuarea proiectului de modernizare a şoselei ocolitoare. Urmează ca Primăria să investească în proiectarea şi execuţia lucrărilor, desigur, cu aprobarea Consiliului Local.

Citit 7416 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2018 10:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.