Cum ar putea CÂȘTIGA Galaţiul 16 milioane de euro

Cum ar putea CÂȘTIGA Galaţiul 16 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Aproximativ 16 milioane de euro ar putea fi atrase la bugetul local al municipiului Galaţi, dacă Primăria va reuşi să obţină rambursarea cheltuielilor făcute pentru modernizarea străzii Traian, achiziţia a 17 troleibuze noi şi implementarea sistemului de ticketing (emisie, vânzare şi verificare a biletelor şi abonamentelor de călătorie).

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, Consiliul Local a fost convocat ieri în şedinţă extraordinară, pentru a aproba finanţarea a trei proiecte prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, apelul dedicat investiţiilor nefinalizate. Viceprimarul PSD Sorin Enache a explicat că municipalitatea va depune cereri de finanţare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile aferente proiectelor privind achiziţia celor 17 troleibuze, implementarea sistemului e-ticketing şi modernizarea străzii Traian. „Obţinerea acestor sume reprezintă un balon de oxigen pentru bugetul deja secătuit al Primăriei municipiului Galaţi”, a subliniat viceprimarul, rugându-i pe aleşi să fie de acord cu proiectele. Consilierul local PNL Paul Găvănescu a ridicat semne de întrebare cu privire la încadrarea în termenul prevăzut în Ghidul de finanţare pentru aceste proiecte, până la 9 octombrie 2018, temerea fiind aceea că aprobarea acestor proiecte ar fi tardivă pentru obţinerea finanţărilor.

Autorităţile au susţinut că „termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare este 19 noiembrie 2018, conform Instrucţiunii nr. 96/31.10.2018 a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”. Mai mult, viceprimarul Sorin Enache ne-a declarat că proiectele au fost acceptate din punct de vedere al eligibilităţii, au fost evaluate de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est şi au fost efectuate corecţii pe sumele propuse, iar pentru semnarea contractelor de finanţare şi depunerea cererilor de rambursare este nevoie de deciziile aleşilor.

Ce s-a aprobat

Proiectul care vizează achiziţia a 17 troleibuze noi (ultimele trei urmând să sosească la finele anului) are o valoare de 31,5 milioane de lei cu TVA din care 30,2 milioane de lei cu TVA reprezintă cheltuieli eligibile, 1,3 milioane de lei cu TVA - cheltuieli neeligibile, iar 604.158,24 de lei - contribuţia de doi la sută a municipalităţii.

"Furnizarea Sistemelor de Colectare Automată a Tarifelor de Călătorie, de Informare a Pasagerilor şi de Management al Flotei de Vehicule” are o valoare de 31,6 milioane de lei cu TVA, din care 24,5 milioane de lei - cheltuieli eligibile, 7,1 milioane de lei - cheltuieli neeligibile, iar 490.062,37 lei – cota municipalităţii.

Pentru modernizarea străzii Traian (segmentul Basarabiei - Piaţa Centrală) valoarea este de 18,1 milioane de lei cu TVA, din care 16,6 milioane - cheltuieli eligibile, 1,4 milioane - cheltuieli neeligibile, iar suma de 333.951,93 lei – cota de doi la sută a municipalităţii.

Citit 3938 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2018 11:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.